Hasselnøtter sunt med skall

Hvorfor er hasselnøtter sunne?

Ikke bare skogsdyr får bite i sunne hasselnøtter! Disse naturgavene er også veldig velsmakende for mennesker. De fyller oss også med livsenergi. De er helt viktige for vår tone. Hasselnøttene skjuler mange sunne “hemmeligheter” under skallet. Vi vil gjerne avsløre disse nå …

Hasselnøtter spises av voksne og barn, av mennesker og dyr

Hasselnøtter sunt ekorn

Også verdsatt tidligere

Selv veldig tidlig fant folk ut at hasselnøtter var sunne. De første som plantet dem på gårdsplasser og hager var grekerne og romerne. For dem var hasselnøttene også symboler på mange gode ting. De symboliserte helse, fred, rikdom og makt.

Hasselnøttbusken liker den varm og solrik

Hasselnøtter sunne på treet

Hvorfor hasselnøttene er sunne?

Hasselnøttene er rike på enumettede fettsyrer. Disse er oljesyre og linolsyre. Grunnen til at de er så viktige for organismen vår er at de reduserer dårlig kolesterol og øker nivået på det gode.

Hasselnøtter er sunne fordi de også inneholder mange andre fordelaktige stoffer. Disse er fiber, vitamin E, mangan, kalium, kalsium, sink, jern, selen. Derfor, ved å ta hasselnøtter, øker du immunsystemet ditt veldig sterkt. Disse nøttene har en positiv effekt på lipider i blodet. Dermed unngås kardiovaskulære problemer og sykdommer som slag og kreft.

En håndfull hasselnøtter om dagen vil holde deg pigg og ung

Hasselnøtter er sunne

Gode ​​nyheter for kommende mødre

Hasselnøtter er også bra for gravide. Fordi de er veldig rike på folsyre. Dette fungerer som en forebygging for mange helseproblemer under graviditet

Hasselnøttolje

Hasselnøttolje har en veldig gunstig og sunn effekt. Den har en fantastisk aroma og smak. Ekstern bruk har en fantastisk effekt på huden. Med hasselnøttoljen tar du godt vare på huden din og beskytter den mot å tørke ut.

Nøttene holder lenge og ser til og med flotte ut som pynt

Hasselnøtter sunt skall

Hasselnøttolje er mye brukt i gastronomi, aromaterapi og farmasøytisk og kosmetisk industri.

Hasselnøttolje er en verdifull lotion for huden

Hasselnøtter sunn olje

I gastronomi

Hasselnøtter tilbys på markedet i en rekke forskjellige former. Du finner bare nøttene selv, samt hele frukten med skallet. I det andre tilfellet vil du holde hasselnøttene spiselige og sunne mye lenger. De beholder også sin gode smak lenger.

Den aromatiske hasselnøtten foretrekkes ofte i tilberedningen av mange deilige retter og drinker

Hasselnøtter sunne kjerner nøtter

Hasselnøtttahinen gjør mange forretter og sauser uimotståelige 

Hasselnøtter sunt tahinismør

Flere og mer uvanlige eksotiske salater tilberedes med hasselnøtter. Mange frokostoppskrifter inneholder også disse nøttene og gir kroppen vår mye energi tidlig om morgenen.

Bruken av hasselnøtter er svært utbredt i konfektindustrien. Ingen av de store produsentene av søtsaker, sjokolade, kjeks og kaker gikk glipp av muligheten til å bruke dem i sine egne produkter.

Bakere og konditorer setter pris på hasselnøttkvalitetene

Hasselnøtter sunne nøtter

Med kakao og hasselnøtt kan du tilberede Nutella som vi alle elsker selv

Hasselnøtter sunne desserter

Allergi mot hasselnøtter

Hasselnøtter er sunne, men kan forårsake allergi hos noen mennesker. Dette skjer med mennesker som ikke tåler proteiner. En allergisk tilstand mot hasselnøtter utvikler seg ofte i barndommen. På dette tidspunktet er barna ikke helt sterke og har ennå ikke bygget sin immunitet veldig godt. Uansett skal allergi mot hasselnøtter ikke undervurderes, og du bør dessverre holde fingrene unna nøttene hvis dette er tilfellet med deg.

Hasselnøtter er svært kaloririke og bør konsumeres med forsiktighet 

Hasselnøtter sunn kake