Den kalde og våte sesongen er på marsj igjen og fører med seg ubehagelige smerter i kroppen, forkjølelse, rennende nese og den irriterende hosten. Og selv om du prøver å leve et sunt liv, skjer det bare og selvfølgelig i tide i november: Du våkner om morgenen og kulden er der. Felles forkjølelse er tørr hoste. Og hvis du tror dette er ufarlig og du ikke trenger stille dager for å komme deg, tar du virkelig feil. Er det faktisk ett eller flere hjemmemedisiner for tørr hoste som er nyttige, og du kan lage en effektiv hostesirup selv?

Mange lurer på det samme igjen og igjen. I dag ønsker vi å gi flere svar på dette spørsmålet og også dele oppskrifter og ideer. For alle som tror at forkjølelse og hoste bare kan behandles med hjemmemedisiner, skriver vi dagens innlegg. Vi anbefaler deg imidlertid å alltid besøke fastlegen din først.

Det er alltid godt å vite at det også finnes hjemmemedisiner for tørr hoste

Mann hoster

Hva menes med hjemmemedisiner for tørr hoste?

Du kan lage din egen hostesirup raskt og enkelt. Men la oss først klargjøre hva som menes med hjemmemedisiner mot hoste.

Det kan komme som en overraskelse for deg, men hjemmemedisiner for tørr hoste er mange matvarer, krydder og urter som vi spiser hver dag..

Øverst på listen er honning. Den skal komme fra birøkteren ren og så direkte som mulig. Men det er nok hvis du kjøper det i helsekostbutikken. Løken regnes også som et kraftig hjemmemedisin for tørr hoste. Svartfrøolje og timiante sies å være like effektive mot hoste. Et veldig populært, sterkt og veldig næringsrikt hjemmemedisin for tørr hoste og forkjølelse er hjemmelaget kyllingsuppe.

Du kan raskt og enkelt lage en effektiv hostesirup selv, noe som er gunstig for både voksne og barn

hjemmemedisiner for tørr hoste lag hostesirup selv timian

Lag hostesirup selv

Kan du lage hostesirup selv, og hva skal du passe på? Det som hjelper mot hoste og er hostesirup for barn som er mye annerledes enn hos voksne?

Du kan ikke gi varme krydder til helt små barn. Det er også generelt vanskelig å få et lite barn til å spise rå løk eller reddik. Derfor bør du prøve å gjøre hostesirupen så velsmakende som mulig hvis du vil gi den til et barn.

Den sorte frøoljen virker raskt mot tørr hoste

hjemmemedisiner for tørr hoste lag hostesirup selv

Løkjuice med honning

Denne oppskriften får deg til å gråte, men den har en rask gjenopprettingseffekt. Ta en løk, skrell den og gni den i et syltetøyglass. Ved hjelp av en sil, bare press ut saften fra løken og bland den med 2-3 ss honning. Ta denne sirupen 3 ganger om dagen.

To kjente hjemmemedisiner som hjelper deg med å hoste opp er løk og honning 

hjemmemedisiner for tørr hoste lag hostesirup selv løk og honning

Svart reddik

Også her hjelper skarpheten til en grønnsaksort. Du tar en svart undulat og lager en hul med en kniv. Målet er å la saften av reddik renne gjennom trau. Legg reddik på et glass og fyll hulen med honning. Vent nå tålmodig til minst en teskje sirup har dryppet i den. Sirupen bør tas tre ganger om dagen.

Kombinert med honning kan den svarte reddikken også være veldig gunstig 

hjemmemedisiner for tørr hoste gjør hostesirup selv svart reddik

Hostesirup for barn

Spesielt når det gjelder små barn, vil du gå lett på magen og ty til medisiner så sjelden som mulig. Selvfølgelig er dette ikke alltid mulig, men det er fortsatt godt å ha noen raske og naturlige hjemmemedisiner for tørr hoste for hånden.

I små mengder er honningen også god og sunn for helt små barn 

hjemmemedisiner for tørr hoste gjør hostesirup selv honning

Mange frukter og grønnsaker blir helbredende balsam når de legges i honning 

hjemmemedisiner for tørr hoste gjør hostesirup selv det som hjelper mot løkjuice stille skje

Hostesirupoppskrifter:

Ss ingefær

1 ss mynte

3 kopper vann

1 kopp honning

Hjemmemedisinen for tørr hoste skal være velsmakende og attraktiv for små barn 

hjemmemedisiner for tørr hoste lager hostesirup selv, barn og mor

Skrell og skjær ingefæren. Tilsett mynte og ingefærstykker i vannet og kok opp. Når væsken har fordampet halvveis, la den avkjøles sakte. Bland dem deretter godt sammen med honningen. Ta en teskje 3 ganger om dagen før måltider.

Urte som et hjemmemedisin for tørr hoste

Urter har mange gode egenskaper, og derfor er urtete verdt å drikke daglig. Noen hjelper også mot hoste

Det er mange gode grunner til at te har blitt et så viktig ritual

hjemmemedisiner for tørr hoste lag hostesirup selv

Lakrisrot te

Denne teen er betennelsesdempende og har en behagelig smak. Men du kan bare nyte det i små mengder.

Te er laget av 2 ts lakrisrot og 1 kopp kokende vann. La teen trekke i ca 15 minutter og drikk den deretter i små slurker.

Enten du bruker timian som løs te eller som eterisk olje, vil du alltid ha godt av det 

hjemmemedisiner for tørr hoste lag hostesirup selv timianjpg

Timian te

Mange gode egenskaper er foreskrevet for timiante. Den har en antibakteriell, antiseptisk og desinfiserende effekt. Det er best å kjøpe løs timiante fra apoteket og koke det opp. Hylleblomst, sitronmelisse og mynte passer godt til det.

Gurgling med salt hjelper mot hoste, men også mot forkjølelse og hodepine 

hjemmemedisiner for tørr hoste gjør hostesirup til salt selv

Gurgle mot hoste

Kappen er egentlig ikke hyggelig, men veldig nyttig. Gurgling skyller hele halsområdet og fjerner det for bakterier. Du kan også gurgle forebyggende hvis du tenker deg om. Det enkleste er å gurgle med saltvann. For å gjøre dette, ta en teskje havsalt og oppløs den i 250 ml varmt vann. Du gurgler med det noen ganger om dagen.

Gurgling kan også gjøre det bra med forskjellige typer te og også med natron 

hjemmemedisiner for tørr hoste gjør hostesirup selv til saltvann

Du kan også lage salvie te eller bruke natronløsning og gurgle på samme måte.

Salvie desinfiserer og fungerer godt mot betennelse 

hjemmemedisiner for tørr hoste gjør hostesirup selv barn hos legen

Aromaterapi og innånding

Innånding: I en bolle med varmt vann, slipp 3 dråper tea tree olje og 1-2 dråper eukalyptusolje. Bøy over bollen og dekk hodet med et håndkle. Ta noen dype åndedrag. Ta en pause og gjenta 3-4 ganger til.

hjemmemedisiner for tørr hoste lag hostesirup selv hjemme

Aroma lampe:

Hvis du bruker en aromalampe, kan du ta alle essensielle oljer som har en rensende og beroligende effekt. Timianoljen slapper av bronkiene og renser luften. Svartfrøolje, som har en slimløsende og antiseptisk effekt, anbefales også på det sterkeste. Salvieolje og myrtolje kan også fungere godt mot tørr hoste.

hjemmemedisiner for tørr hoste lag hostesirup selv

Hva hjelper mot hoste?

Det er virkelig mange som ikke liker te. De kan suge urtesukker, tygge svarte spidskommen og holde nakken og føttene varme. Uansett bør hosten behandles i god tid slik at den ikke blir kronisk.

hjemmemedisiner for tørr hoste lag hostesirup selv