Når du føler de første symptomene på forkjølelsessår, må du handle så raskt som mulig for å forhindre at det utvikler seg og fremskynde utvinningen. Din første tanke kan være: Er det forkjølelsessår hjemmehjelpemidler du kan prøve hjemme?

Hva hjelper mot forkjølelsessår?

Hjemmemedisiner mot forkjølelsessår Hva hjelper mot forkjølelsessår

Når de første symptomene dukker opp, må du bruke effektive midler du allerede har hjemme

kvinne-kald-sår-ansikt-speil-1296x728-header-1296x728

Det er selvfølgelig en rekke naturlige forkjølelsessykdommer tilgjengelig. Du har mest sannsynlig mange av dem hjemme og kan prøve dem med en gang. Men gir de virkelig en kur? Noen hjemmemedisiner mot forkjølelsessår kan gi overfladisk symptomlindring. Men de fleste av dem helbreder egentlig ikke forkjølelsessår. Bekymringsfullt kan noen forkjølelsessykdommer faktisk gjøre forkjølelsessymptomer verre.

Hva er de mest populære forkjølelsessyke hjemmemedisinene?

Hjemmemedisiner mot forkjølelsessår for å bli kvitt forkjølelsessår raskt

Vi har undersøkt de mest populære hjemmemedisinene for forkjølelsessår – for eksempel tea tree olje, salt, etc. og satt sammen de viktigste faktaene om emnet. Så du vet umiddelbart hvilke midler du bør prøve og hvilke du bør unngå.

Finn den riktige måten å håndtere forkjølelsessår

Hjemmemedisiner mot forkjølelsessår Hva hjelper mot forkjølelsessårblærer

12 naturmidler for forkjølelsessår

Sitronbalsam

Sitronmelisse er kjent for sine antivirale egenskaper, og er en av de mest populære naturmidler for forkjølelsessår. Å påføre en leppepomade med minst en prosent sitronmelisse flere ganger kan hjelpe. Å legge en kompress sitronmelisse på te på forkjølelsessåret noen minutter hver dag hjelper også mye. Dette vil redusere betennelse og hevelse og akselerere helbredelsesprosessen.

Sitronmelisse er en av de mest populære naturmidler for forkjølelsessår på leppen

Hjemmemedisiner mot forkjølelsessår Hva hjelper mot forkjølelsessår sitronmelisse

tannkrem

En vattpinne med tannkrem på forkjølelsessår tørker den raskere ut. Tannkrem inneholder imidlertid en rekke andre ingredienser som kan irritere huden din, og det er ingen vitenskapelige bevis for at bruk av tannkrem bekjemper herpes simplex-viruset (HSV-1), som forårsaker forkjølelsessår.

salt

Salt kan bidra til å trekke fuktighet ut av forkjølelsessåret, slik at viruset ikke kan trives. Imidlertid kan det også føles smertefullt på huden.

Ikke nødvendigvis strekk etter salt hvis du har forkjølelsessår

Hjemmemedisiner mot forkjølelsessår Hva hjelper mot forkjølelsessalt Salt

Te tre olje

Tea tree olje er kjent for sine antiseptiske og antivirale egenskaper. Det kan fremme den naturlige helbredelsesprosessen ved å tørke ut forkjølelsessåret og forhindre bakterielle infeksjoner. Imidlertid har det ikke blitt klinisk bevist å kurere forkjølelsessår. Tea tree olje er sterk, så den bør alltid fortynnes med en bærerolje for å unngå hudirritasjon.

peppermynteolje

Selv om det ikke er bevis for at peppermynteolje dreper herpes simplex -viruset. Men en studie viste at det kan stoppe viruset fra å fungere, noe som gjør det nyttig for behandling av tilbakevendende forkjølelsessårinfeksjoner. Påfør noen dråper peppermynteolje, fortynnet med en mildere bærerolje, direkte på såret. Du kan også tilsette peppermynteolje i litt vann og bruke den til å lage en kompress.

Peppermynteolje kan stoppe forkjølelsessåret fra å utvikle seg

Hjemmemedisiner mot forkjølelsessår Hva hjelper mot forkjølelsessår

vaselin

En Vaseline® helbreder ikke forkjølelsessår, men det kan gi et beskyttende lag mot ytre irritasjoner og holde den berørte huden myk, noe som kan forhindre at det dannes skorper.

Tepose

Plassering av en kald, brukt tepose direkte på forkjølelsessåret og la den sitte der i ca. 15 minutter kan hjelpe til med å lindre betennelsen.

Bruk en brukt tepose for å lindre betennelsen

Hjemmemedisiner mot forkjølelsessår Hva hjelper mot forkjølelsessår Teposer

Alkohol / trollhassel

Å tørke forkjølelsessår på forkjølelsessår med alkohol eller bruke trollhassel (også kjent som trollhassel) vil hjelpe til med å tørke ut forkjølelsessåret. Imidlertid har det ikke blitt klinisk bevist å helbrede. Begge er naturlige astringerende midler, så de vil svi når de påføres. Vær oppmerksom på at når blæren tørker ut, kan den også rive og kan ta lengre tid å helbrede.

Trollhassel hjelper med å tørke ut forkjølelsessår

Hjemmemedisiner mot forkjølelsessår Hva hjelper mot forkjølelsessår Trollhasselekstrakt

Kald komprimering

Bruk av en kald komprimering eller isbit over forkjølelsessår kan redusere smerte, rødhet og hevelse. Imidlertid kan is irritere huden når den påføres direkte.

Is beroliger det berørte området

Hjemmemedisiner mot forkjølelsessår Hva hjelper mot forkjølelsessår

Aloe vera

Aloe vera gel har antiinflammatoriske egenskaper og er veldig beroligende. Påfør gelen for å lindre smerten forbundet med forkjølelsessår.

Aloe vera gel gir mange fordeler for huden

Hjemmemedisiner mot forkjølelsessår Hva hjelper mot forkjølelsessår Aloe Vera

Hjemmemedisin mot forkjølelsessår – Aloe Vera

Hjemmemedisiner mot forkjølelsessår Hva hjelper mot forkjølelsessår Bli kvitt forkjølelsessår raskt

Vaniljeekstrakt

Mange sverger på at de har funnet en kur ved å gni litt vaniljeekstrakt på forkjølelsessår. Ren vaniljeekstrakt inneholder alkohol og fungerer derfor som en astringent, lik sprit eller trollhassel. Det kan tørke ut forkjølelsessår – men ikke helbrede det.

Matvarer med mye lysin

Å spise mat som er rik på lysin som svinekjøtt eller kalkun, ta et kosttilskudd eller påføre en lysinbasert salve kan bidra til å forhindre forkjølelsessår i å formere seg og utvikle seg. Lysin er en essensiell aminosyre som kroppen din trenger for å overleve. Herpes simplex-1-viruset krever arginin, en annen aminosyre, for å vokse. Etter hvert som du inntar mer lysin, reduseres argininabsorpsjonen, slik at mindre arginin er tilgjengelig for at viruset skal trives.

Spis et balansert kosthold og spis mer mat som inneholder mye lysin

Hjemmemedisiner mot forkjølelsessår som hjelper mot forkjølelsessår Aloe Vera Lysine Rich Foods

Kjenner du andre naturlige forkjølelsessykdommer?

Hjemmemedisiner mot forkjølelsessår Hva hjelper mot forkjølelsessår Naturlige midler