Sommeren er en av de mest populære tider på året, og det er mange gode grunner til dette. Dessverre bringer det varme været en rekke irriterende og til og med farlige insekter med seg. Hvordan kan du holde stikkende insekter unna og behandle eksisterende brodd naturlig? I dag ønsker vi å introdusere noen hjemmemedisiner mot mygg og hjelpe med friske ideer for sommeren. Naturmedisinene anbefales alltid, spesielt for små barn, fordi de beskytter uten skade. Hvis du vil nyte ferien uten å bekymre deg, bør du bli mer kjent med medisinske planter og eteriske oljer. Det vil også være tilrådelig å være oppmerksom på hva du spiser, fordi svettnivået som tiltrekker eller frastøter mygg, avhenger av det. Du kan også blande ditt eget frastøtende middel som du har på farten eller ta med deg på ferie.

Hjemmemedisiner mot mygg – hvilke planter som kommer til unnsetning? 

Hjemmemedisiner for myggbit behandler salvie salt

Hjemmemedisiner mot mygg – det som holder de stikkende insektene unna?

Folk elsker å sitte ute om sommeren. Enten du velger balkongen, den idylliske kolonihagen eller bare går til ølhagen til den populære puben, kan du støte på grådige mygg overalt.

Først når de første bittene blir merkbare gjennom kløe, tror du at du trenger et trygt middel mot mygg. Hva kan førstehjelp gjøre for oss i en så vanskelig situasjon? Svaret er faktisk veldig enkelt enn du forventer. Planter som er rike på essensielle oljer kan raskt drive bort de irriterende myggene. Uansett hvor du sitter ute kan du be om mynte eller basilikumblader. Du bør ganske enkelt gni den tekstilfrie huden med den. Hvis du er i hagen eller på balkongen, er det bare å sette en blomsterpotte med hvetegress, lavendel eller salvie på bordet. Hvis du ikke har en blomsterpotte tilgjengelig, kan du plukke noen kvister i hagen.

De velduftende bladene til mange planter holder mygg og fluer unna 

Hjemmemedisiner for myggstikk behandler anisoel

Du kan ikke bare lage en deilig te av hylleblomst, men også beskytte deg mot mygg 

Hjemmemedisiner for myggstikk behandler hylleblomst

Hvilke hjemmemedisiner kan du bruke for å behandle en myggbit på en pålitelig måte??

Selv om du gjør noe med mygg på forhånd, kan det skje at du blir bitt av en eller flere mygg. Hvis du sitter eller leirer nær vannet, øker sjansene for å bli fanget av mygg. Gni området med lavendelblomster eller drypp en enkelt dråpe lavendelolje på myggbiten. Området roer seg raskt og stopper kløen. Du kan også prøve det samme med sitrongeranium. Planten kan tjene som en naturlig beskyttelse mot at mygg kommer inn i hjemmet. Hylleblomst, furutre og eukalyptus kan like godt drive bort mygg eller brukes som ingrediens i et hjemmelaget avstøtende middel. Andre gode hjemmemedisiner for mygg er anis og nellik. Bare kutt en lime eller sitron og stikk stjerneanis og fedd i fruktkjøttet. Duften av de essensielle oljene vil holde myggene unna deg.

Hjemmemedisinene for mygg er spesielt egnet for små barn 

Hjemmemedisiner for myggstikk behandler barn

Kombinasjonen av lime og nellik holder både mygg og fluer unna 

Hjemmemedisiner for myggstikk behandler lime og nellik

Kostholdet vårt er relatert til tiltrekning av mygg?

Selvfølgelig spiller diett en viktig rolle i å tiltrekke eller avstøte de irriterende myggene, fordi vi svetter ut alt vi spiser eller drikker. Nesen vår oppfatter kanskje ikke alt som er i svetten vår. Myggene derimot er mye mer følsomme enn oss og lukter maten deres langt unna. Derfor, selv om dette er definert som ubehagelig for mange, bør du spise fersk hvitløk. Dill og eplecidereddik bør også inkluderes i måltidet, for det er nettopp disse luktene som mygg ikke liker. Hvis du tåler einer godt, kan du bruke den til å krydre mat og drikke. Friske einergrener kan også gjøre kveldene myggfrie om nødvendig. En annen plante som lukter fantastisk er salvie. Med den kan du lage deilig og sunn, og selv om du bare henger en gren over bordet, kan du nyte fred og ro.

Lavendelaromaen holder myggene unna, og lavendeloljen fungerer godt med en frisk insektbit 

Hjemmemedisiner for å behandle myggstikk etter

Basilikumbladene er en kulinarisk sjeldenhet og også et godt hjemmemedisin for mygg 

Hjemmemedisiner for myggbit behandler basilikum

Enten anis, dill eller fennikelsmak – effekten er like god mot stikkende insekter 

Hjemmemedisiner for myggstikk behandler anisfennikel

Lukten av hvitløk kan være nyttig for både intern og ekstern bruk 

Hjemmemedisiner for myggstikk behandler hvitløk

Hvetegress på bordet lover rolige kvelder utendørs 

Hjemmemedisiner for myggbit behandler hvetegress

Hvis du legger en dråpe lavendelolje på det berørte området, legger huden seg umiddelbart og slutter umiddelbart å klø 

Behandle hjemmemedisiner for myggstikk

Sitrongeraniumen og dens duft regnes som en naturlig beskyttelse mot mygg 

Hjemmemedisiner for myggstikk behandler sitrongeranium

Hvordan lage et naturlig frastøtende selv?

For en mengde på 100 ml kan du bruke 4 ss ren alkohol, 7-10 dråper eterisk olje (eukalyptus, peppermynte, salvie, tea tree olje) og fyll resten med destillert vann. Med denne blandingen kan du til og med spraye kroppen til små babyer direkte. En annen oppskrift på hjemmelaget avstøtende middel, som er ufarlig for barn, men også hjelper mot mygg, er eplecidereddik. Bland eddik, eventuell olje og litt sjampo i like store mengder til blandingen skummer. Fyll en sprayflaske med den og spray på kroppen. Du kan også helle blandingen i et glass og legge den åpen på bordet. Lukten vil jage vekk ikke bare myggene, men også fluene.

Prøv forskjellige ting og finn ut den rette for deg! Vi ønsker deg en avslappende sommer som er fri for irriterende insekter!

De som tåler den sterke aromaen av kamfer har garantert beskyttelse mot mygg 

Hjemmemedisiner for myggstikk behandler kamphor

Hjemmemedisiner mot mygg myggstikk behandler kamphorved

Et hjemmelaget avstøtende middel er alltid bra, effektivt og gjør ingen skade 

Hjemmemedisiner for å behandle mygg myggstikk gjør deg selv avvisende

Hjemmemedisiner for myggstikk behandler vanilje

Hjemmemedisiner for myggstikk behandler einer

Hjemmemedisiner mot mygg myggbit behandler furuskog

Hjemmemedisiner for myggbit behandler lavendel

Hjemmemedisiner mot mygg myggbitt behandler mygg