Liker du fortsatt å spise rispudding med kanel? Og hva med en kaffe med ris og kanel? Nei, det er ikke en spøk. Med Horchata, den kule kaffetrenden fra Latin-Amerika, kan du nyte en deilig risbasert kaffekopp uten kumelk. Gode ​​nyheter, ikke bare for veganere og vegetarianere, men også for mennesker med laktoseintoleranse eller rett og slett for de som ønsker å gå uten melk. Nedenfor kan du finne ut mer om opprinnelsen og ingrediensene til denne velsmakende og sunne drikken. Du finner også en veldig enkel oppskrift her som du kan tilberede Horchata -kaffe selv.

Forbered horchata med kjærlighet

enkel horchata -oppskrift uten melk

Horchata – en sunn kaffetrend med en lang tradisjon

I tillegg til Cold Brew, Espresso Tonic, Bulletproof Coffee, Nitro og Dalgona, er Horchata kaffe også en av de mest populære koffeinholdige drikkene over hele verden. I Tyskland er Horchata fremdeles mindre kjent, men i USA, Canada og Spania har det vært en absolutt må-prøve-drink en stund.

Opprinnelig skal drikken komme fra Afrika. Da forberedte mange stammer tradisjonelt horchata for å gi kroppen mer energi. Senere, gjennom slaveri og den spanske erobringen, reiste oppskriften på drikken til Sentral- og Sør -Amerika, og med tiden ble den urfolk til latinamerikanske land som Mexico. Selv verdensberømte kaffekjeder har nylig begynt å tilby It-kaffedrikken i forskjellige varianter.

Kanel er veldig viktig i denne tradisjonelle drikken

horchata shake med mandelmelk

Horchata er forresten også veldig populær i Valencia og er laget av malte tigernøtter i denne regionen. Den sunne, velsmakende drikken kan nytes på mange restauranter og kafeer med eller uten populære churros. Selvfølgelig tilbys det nå også blandet med kaffe. Spesielt om sommeren, når den serveres med mange isbiter, er denne deilige kaffespesialiteten et utmerket alternativ til iskaffe og klassisk frappé.

Velsmakende vann med en forfriskende effekt

forbereder horchata kaffe trend

Kardemomme passer også fantastisk til tigernøtter og kanel

horchata oppskrift kaffe trend

En flott horchata -oppskrift å prøve

Med følgende grunnoppskrift på Horchata -kaffe kan du eksperimentere som du vil og tilberede dine egne spesialiteter. Ha det gøy og lykke til!

Ingrediensene:

(for ca. 6 porsjoner)

 •     2 1/2 kopper (17,5 gram) ukokt hvit ris (langkornet ris)
 •     1 kopp kaffebønner
 •     1 1/2 kopper (6,5 gram) blancherte mandler
 •     3 kanelstang
 •     1 1/4 kopper brunt sukker
 •     2 ts vaniljeekstrakt
 •     klype salt
 •     10 kopper filtrert vann

En flott it-drink for den varme sommeren

deilig horchata med isbiter

Forberedelsen:

 • Ha malt kaffe, blancherte mandler, kanel, sukker, vanilje og salt i en stor bolle med ris og hell det filtrerte vannet over dem. Rør alt kort og la det trekke i ca 4-5 timer. Det kan også gjøres over natten, dekket i kjøleskapet.
 • Ha deretter blandingen i blenderen eller kjøkkenmaskinen og bland på middels styrke i omtrent et minutt. Vent et minutt til at det meste av det faste sedimentet samler seg i bunnen av bollen og sil væsken gjennom en sil eller enda bedre en nøttemelkpose.
 • Kaffehorchataen er i utgangspunktet klar. Du kan servere disse i glass med isbiter og dryss over litt kanel. Friske mynteblader, kardemomme og revet appelsinskall passer også godt til.

Berik horchata etter din egen smak

horchata oppskrift vegansk kaffe trend

Ekstra tips: Hvis du vil tilberede horchata uten kaffe, kan du først skåle noen av mandlene i pannen lett uten fett. Disse gir drikken enda mer deilig smak og en umiskjennelig duft.

Horchata er med rette en av våre mest populære kaffetrender i år. Prøv dem selv og nyt en lang tradisjon og sunne ingredienser i ett!

Foretrekker alltid kaffe av høy kvalitet i økologisk og fair trade-kvalitet

horchata trend kaffe vegansk

Mørk sjokolade smaker også godt med den

Forbered horchata med sjokolade

horchata oppskrift kaffe

Den koffeinfri versjonen av Horchata er selvfølgelig en klassiker og anbefales på det varmeste

kanel melk ris kaffe trend horchata       kaffe trend horchata oppskrift  bland en deilig horchata -drink  risbasert kaffetrend horchata

sommerdrink kaffe trend horchata oppskrift