Overgangsalderen er et kontroversielt tema. For mange kvinner blir det sett på som en fase med tap av femininitet og “begynnelsen på å bli gammel”. Imidlertid er det veldig viktig å bli informert da dette bare er en fase med lav hormon.

Hormonal yoga balanserer kvinnelige hormoner og lindrer symptomene på aldring

Hormonal yoga terapi kvinner helse overgangsalder

Hormonal balanse er nært knyttet til kvinners helse 

Hormon Yoga Terapi Dinah Rodrigues Yoga Trener Hørsel

Statistisk sett begynner østrogennivået å synke i en alder av 35 år, og symptomer som hetetokter, tørre slimhinner, tretthet, angst, depresjon, hårtap, tørr hud og nedsatt libido kan oppstå. Disse symptomene kan vises år før overgangsalderen og fortsette i noen år etter hvis det er en reduksjon i hormoner av en eller annen grunn.

Hormon yoga terapi

Hormon Yoga Terapi Effekt Kvinner Hormene

Hold deg frisk og vital takket være yoga

Hormon yoga øvelser kvinner helse medisiner

Hormon Yoga Terapi (HYT)

Hormone Yoga Therapy (HYT) ble introdusert av en ekstravagant brasiliansk kvinne for omtrent 20 år siden Dinah Rodrigues utviklet. Rodrigues praktiserer lenge yogini med sterk bakgrunn innen fysiologi og helse. Hun kommer fra en familie på mange generasjoner leger og er selv psykolog, yogalærer og terapeut. Hun var fysisk aktiv fra ung alder og praktiserte hatha yoga regelmessig. Hun oppfant senere Hormone Yoga Therapy (HYT) i begynnelsen av 1960 -årene, og hjalp millioner av kvinner rundt om i verden med å håndtere symptomene på aldring.

Du finner detaljert informasjon om denne yogastilen i boken til Dinah Rodrigues

Hormon Yoga Therapy Book Women Health Menopause

Boken er også oversatt til tysk

Hormon Yoga Therapy Dinah Rodrigues Book Women's Health

Som Dinah Rodrigues selv sier, for å rette opp den hormonelle ubalansen, er ikke meditasjon og positiv tenkning nok. Det Dinah gjorde var å kombinere hennes omfattende kunnskap om kvinners fysiologi med hennes yogiske erfaring. Med støtte fra guruen endret hun de klassiske yogastillingene for å gjøre dem enda mer effektive for kvinnekroppen. Hun la til dynamiske pusteøvelser (bhastrika) og introduserte Yoga Nidra på slutten av øvelsen.

Dinah Rodrigues utviklet hormonyoga terapi

Hormon yoga terapi Dinah Rodrigues yoga øvelser

Hormonal yoga -effekt

Den hormonelle yogasekvensen består av 14 øvelser. De stimulerer og masserer eggstokkene, skjoldbruskkjertelen og biskjoldbruskkjertelen og hypofysen og øker naturlig produksjonen av hormoner i disse kjertlene. Hormon yogaøvelser er veldig dynamiske og utføres i en bestemt rekkefølge. Hvis du trener hormonell yoga regelmessig (3 ganger i uken) over en periode på 2-4 måneder, kan du oppnå en veldig positiv effekt. Hvis du tror at du er for opptatt med å gjøre hormonell yoga med jevne mellomrom, la deg overbevise om følgende helsemessige fordeler med hormonell yogaterapi:

  • lindrer overgangsalder symptomer
  • lindrer premenstruelt syndrom og smertefulle menstruasjoner
  • frigjør deg fra humørsvingninger forårsaket av hormonelle ubalanser
  • bekjemper infertilitet på grunn av lave hormonnivåer
  • frigjør seg fra lav libido

Nyt livet selv i overgangsalderen

Hormonal yoga effekt kvinner femininitet helse

Hormonal yoga er terapeutisk og basert på fysiologi

Hormon yogaøvelser fordeler helse yogamatte

De hormonelle yogaøvelsene er ikke vanskelige å gjøre og har en rask effekt på helsen vår. Resultatene er oppmuntrende fordi hormonyoga øker hormonnivået og eliminerer menopausale symptomer (samt symptomer på diabetes, PMS, hypothyroidisme, infertilitet, etc.). Hormonyoga terapi gir faktisk veldig positive resultater. Øvelsen reaktiverer hormonproduksjonen, og derfor forsvinner mange av symptomene knyttet til den.

Hormonell balanse i overgangsalderen

Hormon yogaøvelser påvirker kvinner i overgangsalderen

Sunt i alle aldre

Hormon yoga terapi effekt kvinner helse

Forskjellen mellom hatha og hormonyoga

Hatha Yoga er et komplekst system med asanas (stillinger) og pranayama (pusteøvelser) som stimulerer hele kroppen og har mange helsemessige fordeler for kropp og sinn. Hormonal yoga er terapeutisk og basert på fysiologi. Asanas er dynamiske og pusteøvelsene aksentueres slik at kjertlene masseres og reaktiveres. De positive resultatene av hormonyoga forsterkes av en tibetansk energiteknologi.

Yogaøvelser kan ha en positiv effekt på helsen din

Hormon yogaøvelser kvinner overgangsalder helse

I hvilken alder anbefales det å starte hormonell yoga?

For kvinner som generelt er friske og ikke har symptomer, er 35 en god alder for å starte hormonell yoga. Enhver kvinne med PMS eller andre hormonelle problemer kan starte i alle aldre. Denne typen yoga er også egnet for tenåringer med hormonproblemer. Du trenger egentlig ikke noen yogaopplevelse, men litt disiplin og vanlig trening vil hjelpe.

Kvinner i alle aldre kan trene på hormonell yoga

Hormon yogaøvelser fordeler helse

Nyt livet fullt ut i alle aldre

Hormon yogaøvelser fordeler kvinners helse

Du kan også praktisere hormonyoga ifølge Dinah Rodrigues i Tyskland