Hårpleie tips rett fra naturen

Høres følgende situasjon kjent ut for deg: Du vil endre hårfarge, men du vil ikke ødelegge håret ditt med kjemiske kosmetiske produkter? Du lurer sikkert på om det er ufarlige alternativer til hårfarging … Ja, det er det, og la oss diskutere noen få sammen!

Begrensninger på farging uten kunstige midler

Mesteparten av tiden kan du få håret riktig nyanse uten kunstig farge, men langt ikke alltid. Det er også visse begrensninger på skyggen du kan oppnå basert på din naturlige hårfarge. Hvis du har tynt og lyst hår, kan du enkelt gjøre det opp til noen få toner mørkere. Hvis du derimot har mørkt hår med en solid struktur, vil du sikkert ha problemer med å lette det også.

Hvordan kan vi endre hårfarge med naturlige midler??

Her kan du hente mye inspirasjon fra gammel tradisjon. Kvinner har endret hårfarge i mange tiår, og de bruker ikke kunstige hårfargeprodukter.

Naturlige tips for hårpleie for hver hårtype

hårpleie tips naturlige produkter blondt hår

Lysere lysende

For eksempel kan du ikke endre hårfarge fra mørk brun til blond med naturlige midler. Men du kan få en nyanse lysere på denne måten.

Oppskrifter med kefir

Kefir inneholder visse syrer, som gjør det mulig å nøytralisere den naturlige hårfargen.

Bland 200 gram rabarbra røtter med to glass hvitvin. La denne blandingen koke i 20 minutter. Hell den deretter gjennom et dørslag og påfør denne væsken på håret ditt. Etter en stund, vask håret med lunkent vann og uten sjampo.

Sitronsaft

Du kan også bruke sitronsaft for å gjøre håret lysere. Påfør ferskpresset juice på lengden på håret ditt ved hjelp av en svamp. For å forbedre effekten, hold den i solen litt.

Senest etter en time, bør du skylle håret.

Skinnende, glatt hår takket være sitron

hårpleie tips blondt hår sitronsaft

Rødaktige nyanser

Det er flere naturlige metoder for å oppnå rødlige toner.

cinammon

Du må koke kanelen i vannet i 10 minutter. Du kan også blande den med honning eller olivenolje. La blandingen hvile i ca 2 timer. Påfør deretter på håret ditt.

Glatthet og varme toner

hårpleie tips hårfarge kanel

hårpleie tips gjør rødaktig hår selv

Løkskinn

Kok 50 gram løkskall i 500 ml vann i omtrent ti minutter. Hell det deretter gjennom en sil. Påfør væsken på håret ditt, og du vil skape en naturlig fargeendring til rød.

Gylne nyanser

De gylne nyansene passer veldig godt til folk med nesten alle hudfarger.

De kan også nås ganske enkelt under hjemmeforhold.

Naturlig honning

Hårmasken laget av naturlig honning har en veldig positiv effekt på hårstrukturen, og du kan også bruke den til å lette håret ditt.

Mirakelkuren honning

hårpleie tips blondt hår honning hårprodukter naturlig

Kamilleblomster

Kok 100 gram kamilleblomster i to glass vann. Påfør deretter blandingen over hele hårets lengde. Vask håret først etter noen timer.

Delikat og blond som kamille

hårpleie tips blondt hår kamille te naturlig fargestoff

konjakk

Du kan også få gylne nyanser med konjakk. Med den oppnår du glansen av et rav.

Lindetrær

Du trenger bare 50 gram lindeblomst for å få en god balsam med en lysende effekt. Kok dette i to glass vann.

Mørke nyanser

Vil du gjøre håret ditt fyldig, mørkt? Her er noen hjemmemedisiner som kan hjelpe deg med dette.

Svart te

En av de enkleste metodene for å farge hår er med svart te. Kok opp noen teblader til du ikke får en mørk væske. Etter noen minutter kan du påføre dette på håret ditt. La det virke i noen timer og skyll av med lunkent vann.

Gjør-det-selv naturlig hårfarging

hårpleie tips farge mørkt hår selv naturlige produkter

hårpleie tips hårfarge naturlige produkter

Rødbetsjuice

En annen metode for mørkere hår er betesaften. Du trenger en kast av den, som du legger tilbake på håret. Også i dette tilfellet må du vente et par timer før du vasker håret.

Malt kaffe

Du kan også oppnå vakre mørke nyanser med kaffegrut. Du kan koke tre eller fire skjeer i 5 minutter. La denne blandingen virke i en time eller to og skyll av.

Eikebark

Kok 5 skjeer malt eikebark i en liter vann. La dette koke på svak ild i en halv time. Hell væsken gjennom et dørslag og bruk den til naturlig hårfarging.

hårpleie tips hårfarge naturlig brunt langt hår

Viktige tips

Her er også noen morsomme tips som generelt gjelder hårfarging med naturlige fargestoffer. For at fargen skal forbli mer permanent på håret, vask håret med sitronsaft på forhånd. La det virke på håret ditt i omtrent ti minutter.

De naturlige prosedyrene har fordelen at de kan gjentas flere ganger. Dette betyr at du får en dypere farge som varer lenger.

Etter prosedyren bør du ikke vaske håret de neste to dagene slik at fargen holder seg til det.

Vi ønsker deg masse lykke til! Eksperimenter gjerne med disse metodene. De skader ikke håret ditt, tvert imot: selv om du ikke får den fargen du vil ha, vil håret ditt definitivt se sunnere ut.

hårpleie tips hårfarge deg selv naturlige produkter

hårpleie -tips lager naturlige hårmasker selv

hårpleie tips blondt hår naturlige produkter