Hvem kjenner dem ikke – de forferdelige spiseangrepene som alltid bare kommer ut av det blå. Du kan nesten ikke tenke deg noe annet enn den deilige sjokoladebaren eller den saftige vaniljepuddingen med ekstra krem. Og så har hver enkelt av oss ofte spurt oss selv: Hva kan vi gjøre mot trang? Spesielt når lysten til å spise er søt eller fet. Det kan være forskjellige årsaker til suget. Ofte er disse ikke bare fysiologiske, men mer psykologiske, for eksempel stress og frustrasjon. I noen tilfeller bør du søke råd fra fagfolk og finne de helt spesifikke årsakene til matlysten din. Mesteparten av tiden er disse imidlertid ikke så alvorlige og vises bare fra tid til annen. I slike tilfeller kan du bare prøve å lure suget selv. Nedenfor finner du våre 7 tips mot spising som du kan prøve.

Hva du skal gjøre mot trang?

hva du skal gjøre mot suget etter søtsaker

# 1 Spis mer bevisst og sakte

Vårt første tips er veldig generelt, men det hjelper ikke bare med å forhindre matbehov, det hjelper deg også å gå ned i vekt generelt. Fordi hvis du spiser saktere og fremfor alt mer bevisst, blir maten absorbert mye bedre av kroppen. Dette skyldes det faktum at fordøyelsen fremmes og metabolismen blir brakt opp i fart.

I tillegg spiser du i prinsippet en mye mindre mengde mat, for når du spiser sakte og bevisst, har hjernen nok tid til å reagere på magenes impulser for å føle seg mett. Å spise bevisst betyr automatisk å stole på sunn mat.

# 2 Wonder Drug: mørk sjokolade

Sjokoladefans pass på! Du kan fortsatt nyte sjokoladen din, men i sin mørke versjon. Fra et kakaoinnhold på 70% eller mer, er sjokolade helt i stand til å hjelpe deg på en ufarlig måte når du har lyst på søtsaker. En mørk organisk sjokolade med rå kakao anbefales spesielt – det var ikke for ingenting som mayaerne og aztekerne kalte denne superfooden for “gudens mat”. Takket være det høye innholdet av essensielle mineraler som magnesium, kalsium, jern, fosfor og kalium, regulerer rå kakao både blodtrykket og kolesterol- og insulinnivået. Du kan konsumere en slik sjokolade med god samvittighet og ikke bare bekjempe trang, men til og med gå ned i vekt på en sunn måte. Du kan også bruke den til å tilberede deilige desserter og snacks som du kan ta med til kontoret.

Mørk sjokolade hjelper mot trang

mørk sjokolade sunt hva du skal gjøre mot trang

 # 3 Bruk nesen din smart

Har du hørt at du kan gå ned i vekt sunt med smaker? Ifølge de siste studiene hjelper selv å snuse noen duftende oljer eller essenser til å bli kvitt overflødige kilo på siden. Dufter som karamell, kakao, vanilje og kanel ville være veldig effektive – alle himmelske aromaer som de med en søt tann spesielt elsker. Men også noen forførende dufter som lavendel, peppermynte, sitron, ingefær og grapefrukt hjelper deg med å gå ned i vekt på en bærekraftig måte gjennom vanlig lukt. Derfor er slike dufter ideelle som hjelpemiddel i kampen mot ubehagelig matbehov.

# 4 Finn de riktige fyllstoffene

Neste gang du spør deg selv “Hva du skal gjøre med matlyst”, kan det være lurt å se på den daglige menyen. Hva er dine vanlige fyllstoffer? Kanskje disse ikke passer for deg i det hele tatt. her finner du et veldig nyttig metningstabell som kan hjelpe deg med å orientere deg bedre. Noen av de beste og sunneste fyllstoffene er for eksempel poteter, fullkornspasta og brød, magert fisk, ris, ost, vanlig yoghurt og egg. Gode ​​fyllstoffer er rike på proteiner og fyller deg raskt og fremfor alt bærekraftig. Samtidig blir ikke blodsukkernivået drevet opp, men forblir relativt konstant. Noen matbehov har praktisk talt ingen sjanse her.

Sunn mat er det viktigste for et bærekraftig vekttap

slutte å spise angrep hva du skal gjøre mot matlyst

# 5 Nyt deilige smoothies oftere

I stedet for å raskt drikke en cola eller sukkerholdig limonade neste gang du har lyst på søtsaker, kan du tilberede deg en deilig, sunn smoothie. Spesielt ingredienser som er rike på mineraler, protein, omega-3 fettsyrer og fiber, anbefales av ernæringseksperter for sunne smoothies. Spinat, ananas, nøtter, chiafrø, banan, avokado og epler er bare en liten del av det. Honning, lønn eller agavesirup er egnet for enda mer sødme. Samtidig kan du rolig nyte mange av smoothiene under en diett eller detox -kur. Spesielt disse, som er tilberedt med chiafrø, havregryn eller nøtter, er perfekte som fyllstoffer og lojale allierte i kampen mot cravings..

Disse ingrediensene er perfekte for dine sunne smoothies

sunn supermat hva du skal gjøre mot trang

# 6 Øk din egen søvnkvalitet

Det kan først høres rart ut at søvnunderskudd kan være ansvarlig for matbehov. Men det er et faktum som har sin ganske logiske, vitenskapelige forklaring. Hvis vi ikke får nok søvn over lang tid, produserer kroppen vår ganske enkelt mindre av metthormonet leptin. Samtidig frigjøres mer ghrelin – et viktig hormon som stimulerer appetitten. Begjær er rett og slett uunngåelig her. Du bør derfor være mer oppmerksom på søvnkvaliteten og sove minst 6-7 timer om natten, avhengig av dine personlige behov. Mange søvnforskere er allerede sikre på at overtrøtte, ikke godt uthvilede mennesker har en tendens til å ha lyst og spise mer i gjennomsnitt enn de som ikke er søvnmangel. Logisk, ikke sant? Når du er sliten trenger du bare mer energi, eller med andre ord, du har et høyere energibehov.

Bedre søvnkvalitet fører til færre matbehov

design soverom sunn søvn skikkelig madrass

# 7 redusere stress

Ikke bare er det et bevist faktum, men dessverre for mange av oss en personlig opplevelse, at man lider av matbehov på grunn av stress. Spesielt når stressende situasjoner oppstår oftere i dagliglivet, har vi en tendens til å spise usunn mat ved siden av. Sandkake -kjeks, sjokoladebarer, chips eller saltede kjeks – alle populære fetende matvarer som frister oss igjen og igjen når vi har lyst. Og som om det ikke var nok, vil vi ha mer og mer av det … Hvorfor er det? Usunne søte, fete eller salte snacks stimulerer belønnings- og lykksenteret vårt i hjernen så mye at vi bare ikke vil stoppe. Hvem vil stoppe overdreven lykkefølelse??

Vårt tips: Bytt til sunne desserter og dyrk mer sport på fritiden, eller øv deg på en avslapningsteknikk du ønsker. Yoga og meditasjon er selvfølgelig ideelle for dette.

og med denne diettguiden den går til ønsket vekt!

Avtal å jogge med venner hvis det er lettere for deg

jogge ved sjøen hva du skal gjøre mot sultangrep

Å spise med sine kjære forbedrer ikke bare fordøyelsen, men gjør deg også i godt humør

sunn mat hva du skal gjøre mot trang

Stol på sunn og proteinrik mat

avokadofrøolje laks hva du skal gjøre mot matlyst

sunn matsalat hva du skal gjøre mot matlyst

Fjernøsten og orientalsk mat er ganske bra for dette

indisk mat sunt hva du skal gjøre mot trang

sunt å spise hva du skal gjøre mot cravings binge eating

… eller bake en deilig, kaloriløs pizza laget av fullkornsdeig

hva du skal gjøre mot cravings angrep pizza sunt

Fullkorn, spinat og valnøtter er noen av de beste matvarene for overspising

fullkornsprodukt nudler bananer hva du skal gjøre mot matlyst

spinat sunt hva du skal gjøre mot trang

Nibble valnøtter hva du skal gjøre mot matlyst

Akkurat som frisk frukt og grønnsaker generelt

supermat sunne fruktgrønnsaker hva du skal gjøre mot trang

Du bør inkludere alle disse i din daglige meny så ofte som mulig

hva du skal gjøre mot lystige sultfrukter spise nøtter

For eksempel med en så deilig frokost

sunn frokost frukt avokado hva du skal gjøre mot matbehov

Det er best å tilberede müslien selv og bare med verdifulle ingredienser

hva du skal gjøre mot cravings angrep sunn frokost

Og gjør deg mer og mer uten sukker …

hva du skal gjøre mot suget etter søt frukt

En frisk, knasende salat er alltid en sunn snackidé på kontoret

sunn salatkvinne på kontoret hva kan gjøres mot trang

Glem søppelmat fra fristelse

junk food på kontoret hva du skal gjøre mot trang

hva du skal gjøre mot cravings spise brød

Det beste du kan gjøre er å forvise dette fra kjøleskapet og hjemmet ditt

hva du skal gjøre mot cravings woman kjøleskap

… så dette skjer ikke her …

hva du skal gjøre mot cravings angrep på søtsaker

hva du skal gjøre mot cravings angrep gå ned i vekt sunt

Spis mer og mer bevisst og saktere

hva du skal gjøre mot cravings sunn mat

Velg maten din klokt

sunn mat hva du skal gjøre mot trang

Lag dine egne søtsaker med mørk sjokolade av høy kvalitet

hva du skal gjøre mot cravings angriper sunne søtsaker med mørk sjokolade

Og ikke glem ditt daglige eple!

spise eple hva du skal gjøre mot cravings binge eating