Leter du etter alternativer til kumelk? Imidlertid er det mange melkealternativer som er sunne, næringsrike og som også smaker ganske godt. Hvis du vil vite mer om det, kan du lese videre og finne ut hvordan du kan erstatte kumelk …

10 alternativer til kumelk

Alternativer til kumelk forskjellige melkealternativer

Når må du bytte kumelk??

Alternativer til kumelk Melkalternativer Kumelkserstatning

Når det gjelder laktosefri melk, er det flere alternativer enn noen gang. Fra soya til ris til nøttemelk, mange mennesker velger forskjellige melkealternativer for å lindre allergier og spesifikke helseproblemer eller for å leve en vegansk livsstil. Uansett årsak, kan det være utfordrende å velge de riktige alternativene for kumelk. Det er nettopp derfor vi har laget følgende liste med 10 alternativer til kumelk for deg. Bare fortsett å rulle …

Hvilke melkealternativer er det??

Alternativer til kumelk laktosefrie melkealternativer

Plant melk som en melkeerstatning

Alternativer til kumelk Melkealternativer laktosefri diett

Alternativer til kumelk Sammenlign melkealternativer

soyamelk

La oss begynne med den vanligste kumelkerstatningen. Soyamelk er en meierifri klassiker som er veldig rik på proteiner. Men dette flytende soyabønnekstraktet kan også ha en krittaktig smak, noe som kan være ganske ubehagelig for noen mennesker. Likevel har soyamelk en jevn konsistens og rundt 8 gram protein per porsjon.

Soyamelk med høyt proteininnhold 

Alternativer til kumelk Melkealternativer soyamelk

Ris melk

Rismelk er søtere enn andre laktosefrie melkealternativer og har en tynn og vannaktig konsistens. Det er naturlig søtt, selv om noen merker legger til søtning. Så rismelk er et spesielt velsmakende valg. Sammenlignet med soyamelk er det imidlertid lite protein (bare 1 gram protein per porsjon) og tilbyr fortsatt det samme kaloriinnholdet som en kopp kumelk med 2% melk (120 kalorier).

Rismelk har en tynn og vassen konsistens

Alternativer til kumelk Melkealternativer, rismelk

Mandel-melk

Mandelmelk har en subtil, nøtteaktig smak, noe som gjør den til en favoritt for de som ønsker litt mer smak. Det er glatt og mildt søtt, og har bare 30 kalorier per porsjon. Det er mindre enn en halv porsjon skummet melk. Mandelmelk inneholder imidlertid lite protein, og inneholder i likhet med rismelk bare 1 gram protein per porsjon.

Velsmakende mandelmelk

Alternativer til kumelk Melkealternativer mandelmelk

Kokosbasert melk

Kokosbasert melk er ikke det samme som hermetisk kokosmelk. Kokosbaserte melkealternativer har denne rike, kremete kokosnøttsmaken, men de smaker mer som kumelk, i motsetning til den ultra-tykke konsistensen av hermetisk kokosmelk. Kokosbaserte melkealternativer har for eksempel en tendens til å ha mer fett enn mandelmelk, men det er også versjoner som er lavere i kalorier enn kumelk.

Det er en forskjell mellom kokosmelk og kokosbasert melk

Alternativer til kumelk Melkealternativer, meierifritt kosthold

Cashewmelk

Dette melkealternativet har en litt nøtteaktig smak akkurat som andre nøttebaserte melkealternativer. En porsjon cashewmelk inneholder rundt 45 prosent av ditt daglige kalsiumbehov. Det er omtrent 15% mer sammenlignet med en porsjon kumelk.

Plantebasert melk laget av cashewnøtter

Alternativer til kumelk Melkealternativer til cashewmelk

Hasselnøttmelk

Den nøtteaktige smaken av hasselnøttmelk er et velsmakende alternativ. Men hvis du ikke er en hasselnøttsmakende elsker, er det selvfølgelig ikke noe for deg. Prøv imidlertid å finne hasselnøttmelk på markedet. Det er verdt det.

Imidlertid er hasselnøttmelk ikke tilgjengelig i alle supermarkeder

Alternativer til kumelk Melkalternativer hasselnøttmelk

Hampemelk

Hampemelk er laget av hampfrø, som er rike på omega-3 fettsyrer, som tilbyr så mange helsemessige fordeler, inkludert antiinflammatoriske egenskaper. Hampfrø produseres også fra cannabisplanten som brukes til å lage marihuana, men hampemelk har ingen av de psykoaktive effektene av stoffet.

Hampemelk er sunt og rikt på omega-3 fettsyrer

Alternativer til kumelk Melkealternativer til hampemelk

Havremelk

Havremelk er verken kremaktig eller vannaktig. Noen mennesker liker dette melkealternativet på grunn av skummet melkekonsistens og mild sødme.

Havremelk som et alternativ til kumelk

Alternativer til kumelk Melkealternativer, havremelk

geite melk

Tro det eller ei, geitemelk teller faktisk som laktosefri melk rett og slett fordi den inneholder mindre laktose enn kumelk. Det er et populært alternativ til kumelk som de fleste med laktoseintoleranse kan bruke uten å føle seg dårlig senere.

Geitemelk inneholder mye mindre laktose enn kumelk

Alternativer til kumelk Melkealternativer, geitemelk, laktosefrie

Peanøttmelk

Hvis du ikke har peanøttallergi, kan peanøttmelk være det laktosefrie melkealternativet for deg. Det brukes ofte i morsmelkerstatning fordi det er høyt i protein, fett og kalorier. Så hvis du ønsker å ta inn noen ekstra kalorier etter treningsstudioet, er peanøttmelk et velsmakende alternativ som du kanskje vil prøve.

Peanøttmelk inneholder mye protein, fett og kalorier 

Alternativer til kumelk Melkealternativer, peanøttmelk

Laktosefrie melkealternativer for store og små

Alternativer til kumelk Melkealternativliste

Barn liker å drikke melk 

Alternativer til kumelk Melkealternativer Barn liker å drikke melk

Plantemelk er et sunt alternativ til kumelk

Alternativer til kumelk Laktosefrie melkealternativer