Folk har snakket om sirtfood -dietten siden 2016, og dette har forblitt et hett tema så langt. Hun hjalp mange kjendiser, blant andre med å gå ned i vekt. Ifølge eksperter fungerer denne dietten ved å aktivere spesifikke proteiner kalt serotoniner. De beskytter stressede celler mot utryddelse. Serotoniner hjelper dermed mot betennelse, regulerer stoffskiftet og senker aldringsprosessen. På denne måten brenner du kroppsfett raskere og stoffskiftet øker. Imidlertid har mange leger og ernæringsfysiologer innvendinger mot denne dietten. Sørg derfor for å fortsette å lese artikkelen vår og lære mer om de mulige positive og negative effektene av sirtfood -dietten!

Salat med fisk – en deilig rett som kan være en del av sirtfood -dietten 

Fiskerett med fersk salat sirtfood diett

Hva er Sirtfood -dietten??

Sirtfood -dietten inneholder matvarer som sannsynligvis vil aktivere serotoniner i kroppen. Her er noen av dem:

  • Grønn te,
  • Svart sjokolade,
  • Epler,
  • Sitrusfrukter,
  • gurkemeie,
  • kål,
  • Blåbær,
  • Kapers,
  • rødvin.

Dette foregår i to faser: den første fasen avsluttes en uke, og den andre – to.

Fase ett

I første fase, du bør ikke spise mer enn 1000 kalorier per dag de første 3 dagene. Du spiser bare rødgrønn grønnsaks- og fruktjuice, og du kan også unne deg et normalt måltid per dag. I tillegg til produktene som er oppført, er det også kyllinger, mager fisk eller kalkun kjøtt tillatt. Fra 4. til 7. dag bruker du rundt 1500 kalorier. Grønnsaksjuice dominerer også i denne perioden, og du kan også spise opptil to måltider om dagen.

Den svarte sjokoladen er også en naturlig del av denne dietten 

Deilige praliner med sjokolade Sirtfood diett

Trinn to

I løpet av den andre fasen prøver man å få resultatene.

Denne fasen varer dobbelt så lenge som den første, nemlig fjorten dager. I løpet av dette stadiet følges det samme ernæringsprinsippet. Men du tillater deg selv tre måltider om dagen. For mange mennesker viser dette seg å være en enkel måte å gå ned i vekt på. Hemmeligheten er å konsentrere seg mindre om å unngå visse matvarer og legge større vekt på inntak av smakfulle og sunne produkter.

Reduksjonen i kalorier kompenseres for den deilige smaken

Sjokolade og andre godbiter Sirtfood diett

Advarsler fra helsepersonell

Det som er kritisk med denne dietten er kroppsreaksjonen etter at du har gått tilbake til vanlig diett. Hvis du ikke erstatter de dårlige spisevanene med sunne vaner, vil den ubehagelige jojo-effekten definitivt oppstå. I tillegg er noen helseeksperter av den oppfatning at sirtfood -dietten ikke bare svekker fettprosenten i kroppen, men også svekker andre vev og muskler. Spesielt mennesker med svake bein kan få traumer etterpå. Så det er mange innvendinger mot denne dietten. Det er absolutt ikke grunnleggende ille, men det er tydeligvis ikke egnet for alle og i alle livsfaser.

Deilige grønnsaker og grønnsaksjuice er egnet for sirtfood -dietten

Sirtfood diett - brokkoli

Til slutt, er sirtfood -dietten en god idé eller ikke?

Kanskje det riktige svaret er hvem og i hvilke tilfeller denne dietten er god for. Det kan uansett være ideelt for noen mennesker som har en sunn livsstil. I dette tilfellet vil sirtfood -dietten være en mulighet for variasjon uten drastiske endringer i egne vaner. I et slikt tilfelle ville disse tre ukene rense kroppen for giftstoffer. Noen mennesker kan også overvinne sin avhengighet av usunne søtsaker takket være sirtfood -dietten. Erfaring har vist at man for eksempel etter en viss periode uten regelmessig sukkerforbruk ikke har så sterk appetitt på det. I utgangspunktet fraråder eksperter strengt langsiktig ernæring. Den riktige måten å gå ned i vekt fungerer bare hvis du utvikler vaner som du kan leve med i lengden. Det er også avgjørende at du gjør sunt kosthold til ditt primære mål. Å gå ned i vekt bør følge av dette og ikke være et mål i seg selv.

På sikt er det bare de diettene som danner sunne vaner hos oss som er effektive

Sirtfood diett sunn mat

I den første fasen bør juicene foretrekkes fremfor faste måltider

Sirtfood dietter deilige og sunne juicer

Sunne småretter bør alltid foretrekkes i hverdagen 

Sirtfood -dietten er en deilig og lett rett

Sjømat salater ville også være perfekt

Sirtfood dietsalat med sjømat

Blåbær kan være en del av dietten

gode deilige fruktideer sirtfood diett

Svært sunne måltider er faktisk mulig i sirtfood -dietten 

forskjellige gode ingredienser sirtfood diett