Har du noen gang følt en brennende følelse som går fra brystet til halsen? Det føles som en irriterende ubehagelig følelse i begynnelsen, men i noen tilfeller blir det vedvarende og utvikler seg til en sykdom. Nedenfor finner du ut hva gastritt er og hvordan mageslimhinnebetennelse behandles …

Du lider kanskje av gastritt?

Hva er gastritt forsuring av magen behandler mageslimhinnebetennelse

Hva er gastritt?

Forsuring av magen, også kjent som gastritt eller sur refluks, er betennelse i slimhinnen i magen, vanligvis forårsaket av en bakteriell infeksjon eller andre livsstilsvaner som alkoholforbruk. Forsuring eller gastritt kan oppstå enten plutselig (akutt) eller sakte over tid (kronisk) og i noen tilfeller føre til alvorlige fordøyelsessykdommer som sår og til og med magekreft.

Slik gjenkjenner og behandler du overforsuring av magen

Hva er gastritt mageslimhinnebetennelse

Symptomer på gastritt

Et av de mest signifikante symptomene på gastritt er en brennende følelse i brystbenet (halsbrann) ledsaget av en bitter smak i munnen. Denne følelsen forverres vanligvis når du bøyer deg eller legger deg. Å spise mye og ikke tygge maten ordentlig kan også påvirke måten magen fordøyer mat på. Andre vanlige symptomer er en ubehagelig følelse av metthet i øvre del av magen etter å ha spist, kvalme og oppkast.

Brenning i brystbenet, ledsaget av en bitter smak i munnen

Hva er gastritt forsuring av mageslimhinnen betennelse

Hva er gastritt og hvem er i fare?

Både barn og voksne kan lide av en eller annen form for gastritt minst en gang i livet. Personer som spiser for mye kaffe, alkoholholdige drikker og kullsyreholdige drikke daglig, har større risiko for å utvikle gastrisk acidose. Konstant inntak av krydret og fet mat kan også skade mageslimhinnen og føre til gastritt. Enkelte smertestillende medisiner, som ibuprofen og aspirin, kan også øke risikoen.

Gjør et sunt kosthold viktig

Hva er gastritt magesyre sunn mat

Stopp dine dårlige vaner

Røyking, alkoholforbruk og høyt stress og angst kan utløse gastritt. Hvis du drikker kaffe regelmessig, vær forsiktig så du ikke spiser den på tom mage. Personer som vanligvis kombinerer røyking og å drikke alkohol / kaffe kan også utvikle betennelse i mageslimhinnen.

Reduser alkoholforbruket så mye som mulig 

Hva er gastritt surhet i alkoholforbruket i magen

Behandling av gastritt

Gastritt er ofte forbundet med fordøyelsesbesvær og kan behandles med reseptfrie magesyremedisiner som inneholder ingredienser som natriumbikarbonat. Det anbefales også å unngå å spise visse matvarer som kan irritere magen.

Magesyrer hjelper med dette

Hva er gastritt magesyre surhet magebetennelse

Så unngå følgende matvarer hvis du lider av gastritt:

  • sjokolade
  • Fet / fet / krydret mat
  • Alkoholholdige drinker
  • Brus
  • Mat / drikke fra sitrusfrukter
  • Spise med tomater

Spred måltidene dine utover dagen og unngå store porsjoner sent på kvelden, slik at magen din kan behandle maten ordentlig. Velg ingredienser som ikke forårsaker surhet i magen, for eksempel dampede grønnsaker, ingefær, havregryn og eggehvite.

Unngå mat som kan irritere magen

Magesyre medisiner sunn mat hva er gastritt forsuring av magen

Når du skal se en lege

I de fleste tilfeller vil antacida hjelpe mot gastritt, men symptomer på gastritt kan også være tegn på en alvorlig medisinsk tilstand. Se lege umiddelbart hvis du får noen av disse symptomene, selv etter å ha tatt magesyremedisin:

  • Vedvarende oppkast
  • Hyppig halsbrann
  • Plutselig vekttap
  • Vanskeligheter med å spise og svelge

La fastlegen din gi deg råd

Hva er gastritt surhet i magen

Rådfør deg alltid med legen din før du tar medisiner, inkludert vitaminer. Husk at legen din er best i stand til å foreskrive riktig behandling for din tilstand. Slutt å ta et produkt umiddelbart hvis du opplever negative bivirkninger.