Migrene med aura (også kjent som klassisk migrene) er gjentatte hodepine som oppstår under eller etter sensoriske lidelser (aura). Disse lidelsene kan inkludere symptomer som lysglimt, blinde flekker og andre endringer i syn eller prikking i hånd eller ansikt. En migrene -aura er ikke farlig i seg selv. Noen ganger kan imidlertid symptomer på en migrene -aura se ut og føles som andre alvorlige medisinske tilstander, for eksempel: B. som et slag. Derfor er det tilrådelig å konsultere lege. Utløserne og behandlingen for migrene med aura og migrene uten aura er vanligvis de samme. Du kan finne ut mer om dette rett nedenfor …

Hva er symptomene på en migrene med aura?

Migrene med aurasymptomer blinde flekker visuelle endringer

Hva er migrene med aura?

Omtrent hver tredje migrene lider av denne typen migrene.

Symptomer

Advarselsskiltet er vanligvis et symptom som påvirker synet ditt, for eksempel: B. blinde flekker eller se blinkende lys.

Auras kan vises enten alene eller med symptomer på en ikke-aura migrene hodepine. Aurene vises vanligvis før hodepine, som kan være alvorlig eller lett. For noen mennesker oppstår ikke hodepine engang.

Aurene vises vanligvis gradvis og varer opptil en time.

Aurene har stort sett å gjøre med syn. Språk kan også påvirkes. Noen mennesker føler seg desorientert, forvirret eller kan besvime, men dette skjer sjelden.

Synsforstyrrelser er de vanligste

Migrene med aurasymptomer synproblemer hodepine

Å se slike sikksakkmønstre er typisk for en migreneala

Migrene med aurasymptomer synsforstyrrelser

De vanligste symptomene knyttet til syn inkluderer:

  • blinde flekker;
  • Se fargede flekker eller linjer;
  • Se blinkende eller flimrende lys;
  • Se sikksakkmønstre;
  • midlertidig blindhet.

Andre aurasymptomer kan omfatte:

  • Nummenhet eller prikkende følelser som nålestikk i deler av kroppen;
  • Muskel svakhet;
  • Svimmelhet eller tap av balanse.

Samt fargede eller blinde flekker 

Migrene med aurasymptomer sensoriske forstyrrelser visuelle endringer

Undertyper av migrene med aura

Undertyper av migrenen aura inkluderer migrene med en hjernestam aura, hemiplegisk migrene og netthinnemigrene.

Hva forårsaker migrene med aura?

Det er ikke kjent nøyaktig hva som forårsaker auraen.

Forskere har sett på dette og funnet ut at det kan være forårsaket av en langsom bølge av endret hjerneaktivitet kalt “kortikal spredning depresjon.” Dette forårsaker midlertidige endringer i kjemikalier, nerver og blodstrøm i hjernen som påvirker hvordan hjernen fungerer og kan være relatert til smerten.

En bedre forståelse av hvordan disse endringene i hjernen kan føre til hodepine, vil bidra til å utvikle nye medisiner som kan forhindre migrene.

Endringer fører til hodepine i hjernen 

Migrene Aura utløser symptomer Hodepine

Behandlingsalternativer for migrene med aura

Behandlingsalternativer avhenger av hvor vanlige og hvor alvorlige anfallene er. De er også avhengige av andre faktorer som: B. fra andre sykdommer du har eller fra medisiner du tar.

Generelt inkluderer behandling for migrene:

Akutt behandling: smertestillende, reseptfrie, migrenespesifikke medisiner (triptaner) og kvalme. Disse behandlingene er rettet mot å lindre symptomer når et anfall oppstår. Du må imidlertid være forsiktig så du ikke tar visse akutte behandlinger for mange dager i måneden, da dette kan føre til overforbruk av hodepine av medisiner..

Hjemmemedisiner for migrene kan også være nyttig i dette tilfellet

Akutt migrene med auremedisinering

Forebyggende behandling: Betablokkere, trisykliske antidepressiva eller antiepileptika. Disse behandlingene tar sikte på å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av migrene. De tas daglig og økes til en effektiv dose. Noen mennesker må prøve en rekke behandlinger eller henvises til en spesialist hvis behandlingene ikke fungerer for dem.

I tillegg til behandlinger, synes mange det er fordelaktig å se om livsstilsendringer kan hjelpe mot migrene. Dette kan omfatte å følge en rutine, våkne til samme tid hver dag, spise til samme tid hver dag og drikke nok. Hvis det er faktorer, som for eksempel alkohol eller søvnmangel, som ser ut til å utløse migrene, kan du kanskje gjøre noe for å redusere angrepsfrekvensen..

Du kan lindre smerten med en kald komprimering

Akutt migrene med aura kald komprimering

En aura -migrene kan være så ødeleggende at det påvirker livskvaliteten din negativt. Du kan føle deg isolert fordi uforutsigbarheten til migrene din gjør det vanskelig å planlegge sosiale arrangementer. Hyppig migrene kan også påvirke arbeidet og relasjonene dine.

Besøk fastlegen din hvis du har symptomene nevnt ovenfor

Synshemming Hodepine Migrene Aura Kontakt lege

Det er viktig at du søker hjelp fra en profesjonell. Imidlertid er det nevrologer som spesialiserer seg på migrene og hodepine. I tillegg til profesjonell behandling, er det også migrenestøttegrupper som kan hjelpe deg med informasjon og råd.

Bli kvitt den irriterende hodepinen!

Migrene Aura Symptomer Hodepine utløser

Migrene med aurasymptomer hodepine