Kokosmelk er en melkhvit væske laget av kjøttet av modne kokosnøtter. Dette har vist seg å være gunstig for helsen på flere måter. For eksempel kan kokosmelk stimulere vekttap og lavere kolesterolnivå.

Som et resultat har kokosmelk nylig vunnet popularitet både i helsevesenet og som et alternativ til melk.

I denne artikkelen vil vi belyse kokosmelk og nevne dens helsemessige fordeler. Hold deg til det …

Hvor sunt er kokosmelk egentlig?

Kokosmelk Kokosprodukter Helsemessige fordeler

Kokosnøtten (Cocos nucifera) tilhører palmefamilien (Arecaceae). Den vokser i overflod i Malaysia, Polynesia og Sør -Asia, og er kjent som en frukt og blir ofte forvekslet med en nøtt. Faktisk er kokosnøtten en enslig steinfrukt. På sanskrit er kokospalmen kjent som kalpa vriksha – “et tre som gir alt som er nødvendig for livet”, nemlig vann, melk, kjøtt, sukker og olje.

Selv boller og blader brukes til dekorasjon og innredning. Palmer produserer kokosnøtter opptil 13 ganger i året. Og selv om det tar et år for kokosnøtter å modnes, kan et tre i full blomst produsere alt fra 60-180 kokosnøtter i en enkelt høst.

Ulike kokosprodukter

Kokosmelk Kokosprodukter Helsemessige fordeler

Hvordan lages kokosmelk?

Kokosvann er væsken inne i en kokos, mens kokosmelk kommer fra fruktens hvite fruktkjøtt.

Kokoskjøttet er revet og dynket i varmt vann. Kokoskremen stiger til toppen og kan skummes av. Kokosmelk kan være tykk eller tynn. Når man lager tykk melk, gni produsentene fruktkjøttet av modne kokosnøtter, og trykk det deretter gjennom en osteklut for å trekke ut væsken. Curd melk inneholder mer fett enn tynn melk. Tykk kokosmelk brukes til desserter og fyldige sauser. Den tynne kokosmelken brukes til matlaging Karriretter og brukte supper. Fersk kokosmelk er ikke tilgjengelig i Europa og selges bare i bokser.

 Kokosvann er den klare væsken fra midten av den unge, grønne kokosnøtten og har lite fett, men er høy i lett fordøyelige karbohydrater

Kokosmelk kokosnøttprodukter kokosnøttvann

Helsemessige fordeler med kokosmelk

Kokosnøtt er veldig næringsrikt og rikt på fiber, vitamin C, E, B1, B3, B5 og B6 og mineraler som jern, selen, natrium, kalsium, magnesium og fosfor. I motsetning til kumelk er kokosmelk laktosefri og kan derfor brukes av mennesker Laktoseintoleranse kan brukes som en melkeerstatning. Det er et populært valg blant veganere og er ideelt som en base for smoothies, milkshakes eller som en melkerstatning for baking.

Nedenfor er noen av helsemessige fordeler med kokosmelk:

  • Forbedrer hjertehelsen ved å senke blodtrykket og kolesterolnivået
  • Bygger muskler og hjelper til med å miste fett
  • Gir elektrolytter og forhindrer tretthet
  • Hjelper deg å gå ned i vekt
  • Forbedrer fordøyelsen og lindrer forstoppelse
  • Regulerer blodsukkeret og kontrollerer diabetes
  • Hjelper med å forhindre anemi
  • Forhindrer leddbetennelse og leddgikt
  • Forhindrer sår

Kokosolje er også et verdifullt kokosprodukt

Kokosmelk Kokosprodukter Kokosvann Kokosolje

Hvordan velge og lagre kokosmelk 

Hvis du er så heldig å få tak i fersk kokosmelk, bør du være oppmerksom på at det går dårlig veldig raskt og skal brukes samme dag som det ble laget. Hermetisert melk kan lagres lenge ved romtemperatur. Men vær oppmerksom på best -før -datoen og sjekk boksen for skader eller bulker. Etter åpning helles innholdet i en beholder som kan lukkes igjen og settes i kjøleskapet. Du bør bruke kokosmelken i løpet av få dager. På grunn av det høye oljeinnholdet blir kokosmelk raskt harsk hvis den lagres feil.

Det er viktig å lagre kokosmelken riktig

Kokosmelkglass Kokosprodukter Helsemessige fordeler

Lag din egen kokosmelk

Prøv å lage din egen kokosmelk med bare vann og usøtet kokosflak. Varm opp vannet, men vær forsiktig så du ikke koker det. Tilsett flakene og mos dem. Hell blandingen gjennom en sil for å filtrere ut kokosmassen, og trykk deretter gjennom en osteklut for å filtrere ut mindre kokosbiter. Du kan bruke hjemmelaget kokosmelk med en gang eller oppbevare den i kjøleskapet i opptil fire dager.

Men hvis du vil kjøpe økologisk kokosmelk fra butikker, så kan du Dr. Goerg til å stole på. Nyt variasjonen og kvaliteten på Dr. Goerg kokosprodukter og vær sunn!

Hjemmelaget kokosmelk

Kokosmelk lager osteklut kokosprodukter