Å miste hår daglig er en veldig normal affære. Håret fornyer seg med jevne mellomrom, akkurat som vår hud, blod og kroppsceller. Faktisk går vanligvis opptil 100 hår tapt om dagen. Bare hvis du har et større antall, bør du tenke på det og finne den riktige behandlingen for håravfall avhengig av årsaker og tilstand. Du har sikkert hørt om, eller til og med tenkt på, hårtransplantasjon for hårtap. Det er for øyeblikket ikke ansett for å være den mest effektive metoden for ingenting. Likevel er det noen hårtransplantasjonsalternativer som er mer anbefalt i noen spesifikke tilfeller. I de følgende linjene vil du lære mer om dette så vel som om de forskjellige typene hårtap og de vanligste årsakene til det.

behandling av hårtap hos kvinner

Hva slags hårtap er det?

For å gi et grundig svar på spørsmålet på denne måten, bør vi også se etter de vanligste årsakene til hårtap samtidig. Den vanligste typen hårtap hos menn er kjent for å være arvelig, også kjent som androgen alopecia. Mellom 60-80% av mennene i Tyskland er rammet, og nesten hver tredje kvinne lider også av det. Vanligvis for menn mellom 25-45 år er dette hårtapet også forårsaket av hormoner. I dette tilfellet reagerer de følsomme hårsekkene for sterkt på det mannlige kjønnshormonet testosteron, som i kroppen omdannes til den aktive formen dihydrotestosteron gjennom en arvelig disposisjon. Etappene går fra en fallende hårgrense til en halv skallet flekk på baksiden av hodet til et helt skallet hode i noen tilfeller.

Spredt, ikke-sykdomsrelatert hårtap observeres oftere hos kvinner. Det kan ha svært forskjellige årsaker – stress, underernæring, endrede hormonnivåer eller forskjellige dietter. Med denne typen hårtap er det ingen helt skallede flekker i hodebunnen, men håret blir lysere og tynnere totalt sett.

Alopecia Areata kalles sirkulært hårtap i teknisk sjargong. Dette resulterer i runde skallet flekker i hodebunnen som ofte er på størrelse med en mynt. Det rammer oftest kvinner og unge. Årsaken mistenkes å være en spesifikk svekkelse av immunsystemet som skader hårrøttene.

Overdreven varme, friksjon, noen medisiner, betennelse og radioaktiv eksponering er andre mulige årsaker til hårtap hos både menn og kvinner.

hårtap årsaker

Behandling av hårtap – de viktigste tingene på et øyeblikk

  • Hårtransplantasjon

Det er ikke for ingenting at denne metoden også kalles hårtransplantasjon, men den er spesielt nyttig for arvelig hårtap. En hårtransplantasjon er ikke lenger et tabubelagt tema og utføres av både menn og kvinner. For å si det enkelt, innebærer dette å transplantere ditt eget hår fra baksiden av hodet eller sidene av hodet i områder som er påvirket av hårtap, for eksempel den avtagende hårgrensen hos menn. Hårtransplantasjon er faktisk den eneste effektive metoden for øyeblikket, hvor svært skallede områder på hodet kan bli hår igjen. Du kan velge mellom tre alternativer – den velprøvde FUT også kjent som stripemetoden, FUE eller den siste DHI -metoden. Prosedyren så vel som prisene på hver metode er ganske forskjellige fra hverandre, og avhengig av den spesifikke saken har de sine fordeler og ulemper.

hårtap hårtransplantasjon hos menn

Og hva er de grunnleggende kostnadene ved en hårtransplantasjon? Avhengig av valgt metode, land, hårklinikk og nødvendig antall transplantater / hårrøtter som skal transplanteres, varierer prisene mellom € 1800 og € 10.000. Ikke en billig affære, men i de fleste tilfeller oppnår det de beste resultatene og fremfor alt bidrar det mye til selvfølelsen din. Heldigvis finnes det nettsteder som sammenligningsportalen TopHairClinic, hvor du kan sammenligne en hårtransplantasjon med bare noen få klikk og velge den beste løsningen.

  • Hårpigmentering

I motsetning til en hårtransplantasjon, er denne metoden ikke en kirurgisk prosedyre. Ved hårpigmentering plasseres små fargepigmenter i hodebunnen. På denne måten blir de naturlige hårpigmentene og dermed en optisk hårfest etterlignet på de skallede flekkene på hodet. Selv pasienter med lyst, tynt hår kan dra nytte av denne milde alternative metoden og gi håret et mye bedre utseende. Kvinner som lider av diffust hårtap og ønsker fyldigere hår kan også prøve hårpigmentering først. Du bør imidlertid fornye prosessen hvert 2-3 år slik at effekten forblir optimal. Denne metoden er relativt billig. Kostnadene varierer mellom € 300 og € 3000.

hårtap menn

  • Autohemoterapi (PRP)

Et ikke mindre interessant alternativ til hårtransplantasjon er PRP -behandling. Det er ikke for ingenting at dette også kalles autolog blodterapi. I denne terapien tas blod fra pasientens arm, behandles ved hjelp av en spesifikk prosedyre og injiseres deretter i hodebunnen. Dette styrker det svake håret og reduserer hårtapet noe. PRP er heller ikke en kirurgisk prosedyre og kan utføres relativt raskt og enkelt. Kostnadene er vanligvis mellom 500 € og 2000 € og avhenger av leverandøren, mengden PRP oppnådd og regelmessigheten av øktene.

Årsaker til hårtap hos menn

Konklusjon:

Enten det er en hårtransplantasjon for menn eller en hårtransplantasjon for kvinner, er denne plastikkirurgien definitivt verdt det, i hvert fall i de fleste tilfeller. Denne metoden anbefales definitivt, spesielt når det gjelder arvelig hårtap. Du bør fortsatt få gode råd på forhånd og klargjøre forhold, beliggenhet og priser. Avhengig av saken og den personlige grunnloven kan en alternativ metode gi tilstrekkelig hjelp og føre til ønsket resultat. Finn den beste løsningen for håret ditt og styrk din selvtillit og personlige lykke!

Behandling av hårtransplantasjon hos hårtap hos menn