Er snorking et problem å bekymre seg for? Er det i det hele tatt et medisinsk problem, og hva kan man gjøre med det? Vi leter etter svarene på disse spørsmålene nedenfor. Men først må vi finne de mulige årsakene til snorking, og først da belyser vi spørsmålet “Hva hjelper mot snorking?” Hold deg til det, og snorking vil ikke lenger være et problem for deg.

Hva hjelper mot snorking?

Hva hjelper mot snorking forårsaker anti-snorking i halsen

Hvorfor snorker du??

Snorking oppstår når luft ikke kan bevege seg fritt gjennom nesen og halsen mens du sover. Dette får det omkringliggende vevet til å vibrere, noe som skaper den kjente snorkelyden. Personer som snorker har ofte for mye vev i halsen og nesen. Tungens posisjon kan også forhindre jevn pust.

Men hvis du snorker regelmessig, kan det forstyrre søvnkvaliteten. Som et resultat kan du lide av tretthet, irritabilitet og økte helseproblemer. Og forholdsproblemer kan også oppstå hvis snorkingen holder partneren din våken. Så ikke la det skje! Bortsett fra å sove på separate soverom, er det andre effektive måter som kan hjelpe både deg og partneren din til å sove bedre om natten.

Med noen få tips og triks kan du nyte en god og fredelig søvn som et par

Det som hjelper mot snorking forårsaker par søvnproblemer

Siden folk snorker av forskjellige årsaker, er det viktig å bestemme dem. Når du forstår hvorfor du snorker, kan du finne de riktige metodene for en mer fredelig og sunn søvn.

Vanlige årsaker til snorking

alder

Med alderen smalner halsen og muskeltonen i halsen avtar. Imidlertid kan livsstilsendringer, nye sovevaner og halsøvelser alle bidra til å lindre ditt snorkeproblem.

Som regel er det mer sannsynlig at menn snorker, men kvinner har også et problem med snorking 

Hva hjelper mot snorking av kjønn

Fedme

Fettvev og dårlig muskeltonus bidrar til snorking. Trening og vekttap kan noen ganger være nok til å stoppe snorking.

kjønn

Menn har smalere luftveier enn kvinner. Dette forklarer hvorfor det sterkere kjønn er mer sannsynlig å bli påvirket av problemet med snorking.

Ingen panikk! Det finnes forskjellige midler for snorking

Hva hjelper mot snorking Snorkemidler

Nese- og bihuleproblemer

Tilstoppede luftveier eller en blokkert nese gjør det vanskelig å puste inn og skape undertrykk i halsen, noe som fører til snorking.

Alkohol, røyking og medisiner

Alkoholforbruk, røyking og visse medisiner som beroligende midler eller sovepiller kan slappe av halsmuskulaturen for mye, og dette fører også til snorking.

Gi opp dine usunne vaner!

Hva hjelper mot snorking? Alkoholforbruk Røyking

Soveposisjon

Når du sover flatt på ryggen, slapper musklene i halsen av og blokkerer luftveiene.

Hva hjelper mot snorking? – Selvhjelp

Det er så mange bisarre enheter mot snorking på markedet i dag. Dessverre er mange av disse enhetene ikke støttet av forskning. Imidlertid er det mange velprøvde teknikker som kan hjelpe til med å stoppe snorking. Imidlertid er ikke alle midler for snorking egnet for alle. Dette krever imidlertid tålmodighet, en endring i livsstil og vilje til å eksperimentere med forskjellige løsninger.

Få en pute mot snorking

Hva hjelper mot snorking forårsaker anti -snorkeputer

Det første du må gjøre når du snorker er å endre soveposisjonen. Å løfte hodet fire centimeter kan gjøre pusten lettere og oppmuntre tungen og kjeven til å bevege seg fremover. Det er spesialutviklede anti-snorkeputer som sikrer at nakkemuskulaturen ikke blir klemt. Den beste soveposisjonen er å ligge slapt på siden i stedet for ryggen.

Soveposisjonen din er veldig viktig. Ikke sov på ryggen!

Det som hjelper mot snorking forårsaker soveposisjon

Du kan også eksperimentere med et munnverktøy mot snorking. I likhet med en idrettsutvikler, hjelper disse enhetene med å åpne luftveiene ved å bringe underkjeven og / eller tungen fremover mens du sover.

Innovative enheter mot snorking er verdt et forsøk

Det som hjelper mot snorking forårsaker snorking

Hvis du har en tett nese, skyll bihulene med en neti -gryte og saltvannsløsning før sengetid. Nasal decongestants eller nesestrips bidrar også til å gjøre det lettere å puste mens du sover. Hvis du har allergi, kan du redusere støvmidd og dander på soverommet ditt eller bruke allergimedisin.

Ikke sovne med tett nese!

Det som hjelper mot snorking forårsaker tett nese

Hold luften på soverommet fuktig. Tørr luft kan irritere membranene i nesen og halsen. Så hvis hovent nesevev er problemet, kan en luftfukter hjelpe med snorking.

Nyt en sunn og avslappet søvn

Det som hjelper mot snorking gir tips mot snorking

Hva hjelper mot snorking? – Øvelser mot snorke i halsen

Studier viser at uttalen av visse vokallyder og målrettet krølling av tungen styrker musklene i øvre luftveier og reduserer dermed snorking. Følgende øvelser kan hjelpe:

  • Gjenta hver vokal (a-e-i-o-u) høyt noen ganger om dagen i tre minutter.
  • Plasser tungespissen bak de øvre fortennene. Skyv tungen bakover i tre minutter om dagen.
  • Lukk munnen og forfølg leppene dine. Hold tungen i 30 sekunder.
  • Bare ta deg tid til å synge. Sang kan øke muskelkontrollen i halsen og redusere snorking forårsaket av løse muskler.

Start dagen med et smil!

Hva hjelper mot snorking Gir energi i morgenkaffen