Vi sover en betydelig del av livet vårt, omtrent en tredjedel for å være presis. De fleste mennesker har en enkelt privilegert stilling under nattesøvnen. Selv om det er mange forskjellige soveposisjoner med veldig fancy navn, faller de vanligvis inn i tre hovedkategorier – ryggsviller, sideleier og magesviller. De har alle forskjellige fordeler og ulemper og kan være ekstremt fordelaktige eller skadelige for helsen vår og dermed for livsstilen vår. I dagens artikkel tar vi en grundig titt på de tre mest populære soveposisjonene og gir deg et innblikk i deres positive og negative sider. Så du kan finne ut akkurat den beste soveposisjonen for dine behov.

Hvilken er den beste soveposisjonen for deg fordeler, ulemper og tips kattesøvn under et teppe

Den beste soveposisjonen for ryggen

fordeler: Generelt anser mange leger tilbake søvn som den beste soveposisjonen. Det er veldig gunstig for ryggraden ettersom ryggen holder seg rett i en nøytral posisjon uten tvungne deformasjoner. Med mindre du hviler hodet på et ekte fjell med puter.

I tillegg viser mange studier det GERD (gastroøsofageal reflukssykdom) lindres betraktelig hos ryggsviller. Som et bonuspunkt kan det å sove på ryggen holde ansiktet ditt ungt og rynkefritt lenger fordi det ikke presses mot puten.

Hvilken er den beste soveposisjonen for deg Fordeler, ulemper og tips tilbake sovende sover på ryggen

ulempe: En støttet ryggrad betyr ikke alltid en god natts søvn. En helt flat kropp hele natten kan få deg til å våkne opp stiv og i dårlig humør om morgenen. Trikset for å gjøre denne stillingen til din fordel er ganske enkelt å legge en pute under knærne.

Folk som lider av kronisk snorking eller SAS (søvnapné syndrom) lider, men en pute alene kan ikke hjelpe. For dem er det ikke bra å sove på ryggen, siden denne sovende stillingen faktisk kan forverre symptomene. I disse tilfellene foreskriver leger ofte å sove på siden din. Så vi kommer til vårt neste punkt.

Hvilken er den beste soveposisjonen for deg? Fordeler, ulemper og tips for å snorke tilbake sovende usunt

På siden er den beste soveposisjonen for komfort

fordeler: Dette regnes generelt som den mest vanlige og komfortable soveposisjonen. Omtrent 60 prosent av alle mennesker rapporterer at de sover på siden. Enten du ligger rett som en trestamme eller er krøllet som et embryo, har det mange fordeler å sove på siden.

På den ene siden gjenoppretter denne soveposisjonen den naturlige krumningen i ryggraden som hver kropp antar i livmoren. Dette gjør det lettere å opprettholde rette posisjoner, der vi tilbringer mesteparten av våre våkne liv. Det forbedrer også blodsirkulasjonen og er spesielt nyttig når du er gravid. I denne stillingen kan næringsstoffene lettere nå babyen. På toppen kan det også være å lindre GERD, SAS og snorking ved å sove på siden, og spesielt å sove på venstre side..

Hvilken er den beste soveposisjonen for deg Fordeler, ulemper og tips søvn på siden sovende kvinne

ulempe: Å ligge lenge på den ene siden legger press på magen og lungene. Det er derfor viktig å bytte side nå og da. En annen ulempe er den beryktede kriblende følelsen og noen ganger til og med armsmerter når den presses under kroppen. Du kan også oppleve nakkesmerter hvis du ikke støtter hodet ditt ordentlig i denne stillingen. Derfor er det viktig å ha en passende Sidepute å bruke.

Hvilken er den beste soveposisjonen for deg Fordeler, ulemper og tips sover ideelt

Den beste soveposisjonen mot snorking er på magen

fordeler: Å hvile på magen regnes generelt som den verste sovestillingen noensinne. Men for noen mennesker, spesielt de med vedvarende snorkeproblemer eller SAS, kan søvn på magen lindre pustevansker. Denne ekstraordinære soveposisjonen kan også være god for fordøyelsen.

ulempe: Å sove på magen følger ikke den naturlige kurven i ryggraden, som raskt kan utløse smerter i korsryggen. Å skyve hodet inn i puten hele natten kan også føre til smertefull nakkestivhet og for tidlige rynker i ansiktet. Hvis dette er din foretrukne posisjon, er det beste alternativet å bruke en sidepute for å gradvis trene kroppen din til å sove på den ene siden.

Hvilken er den beste soveposisjonen for deg? Fordeler, ulemper og tips magesviller

Noen ganger er det vanskelig å forestille seg at vi bruker en hel tredjedel av livet på å sove. Det er derfor av stor betydning å finne den beste soveposisjonen som er både behagelig og sunn. Med mindre en lege spesifikt foreskriver en bestemt soveposisjon, anbefaler vi at du eksperimenterer med forskjellige stillinger. Dette er den eneste måten å finne ut hvilken som er best for deg.

Hvilken er den beste soveposisjonen for deg Fordeler, ulemper og tips for magesviller, usunne føtter