Vi kan knapt vente på at aspargesesongen skal lage mat og nyte de sunne grønnsakene i henhold til populære stiler igjen. Spesielt på solfylte dager, når du kan spise ute, lukter hele luften av aspargesvann og smørsaus. Dette er en fantastisk tid som vi alle elsker og har gjentatt i flere tiår. I år spurte vi oss selv om, og i så fall, hvordan tilberede asparges for veganere? Så bestemte vi oss for å lage “hvite aspargesoppskrifter” til temaet for dagens innlegg. I det følgende vil vi tilby enkle, men veldig sunne oppskrifter for aspargesesongen som du kan dele med venner og lage mat med dem. Våren er virkelig til stede og bringer mange sunne ideer og forslag med seg. Hvis du vil klare deg uten skinke og smør, bør du definitivt ikke gå glipp av de sunne aspargesene. Og kan du lage hollandaisesausen uten egg? Vær nysgjerrig og bare les videre!

Hvite aspargesoppskrifter – sunne og moderne som vegansk variant

hvite aspargesoppskrifter fargerike

Hvite aspargesoppskrifter – klassisk nytelse i vegansk stemning

Når du har hollandaisesaus for hånden, kan du alltid raskt lage din favoritt sesongmat. Vårt første oppskriftsforslag handler om den klassiske hollandaisesausen, som vi gjerne vil tilberede vegansk i dag.

De ferske aspargesene skal skrelles godt og fint 

hvite aspargesoppskrifter potet

Hollandaisesaus vegansk

Hvordan kan du tilberede en vegansk saus som hovedsakelig består av egg? Hvor det er vilje, er det alltid en måte. Vi håper du liker sausen like mye som vi gjør!

Asparges er tilberedt akkurat som vi kjenner det

Matlaging av hvite aspargesoppskrifter

ingredienser: 8 ss vegansk smør, 4 ss mel, 200 ml grønnsakskraft, 200 g grønnsakskrem, 2 ss sennep, 2 ss hvitvin, 2 ss sitronsaft, salt og pepper

Friske nøtter kan erstatte smør, de smaker godt og fyller deg 

hvite aspargesoppskrifter pinjekjerner

forberedelse: Varm halvparten av det veganske smøret i en kjele og lag forsiktig en roux av melet under konstant omrøring. Hell i buljongen gradvis og rør kraftig. Kok det hele opp, reduser varmen og tilsett resten av ingrediensene en om gangen under omrøring. Sausen skal røres over svak varme til ønsket konsistens er nådd.

Det er fantastisk, men selv hollandaisesausen kan gjøres til en vegansk måte

hvite aspargesoppskrifter salat sennep

Asparges med mandler og urter

Denne oppskriften kan lages med alle nøtter og sesongens urter. De ferske aspargesene skal vaskes, rengjøres, skrelles og kokes i saltet vann. Bløtlegg mandlene noen timer i forveien, tørk dem og stek dem i en panne, lettsaltet. Nå kan du piske resultatet kremaktig og helle over aspargesen eller grovhakke og røre i aspargesen med friske urter. Mandlene har en litt bitter smak og kan erstattes med søte hasselnøtter eller pinjekjerner. Friske urter som passer godt sammen med kokte asparges med nøtter, vil være persille, koriander eller et tilbehør med raketsalat.

Selvfølgelig passer alle grønne og sesongbaserte bladsalater og urter godt til mange aspargesretter 

hvite aspargesoppskrifter spinat

Rødbetsskiver og radicchioblader kan se dumme ut på tallerkenen 

hvite aspargesoppskrifter radicchio

Asparges med poteter og vegansk “skinke” eller “bacon”

Klassikeren: Vi vil gjerne konvertere asparges med poteter og skinke og nyte den uten kjøtt og smør. For dette formålet tilbereder vi først asparges og poteter og ser etter en passende skinkeerstatning. Hvis du liker asparges pakket inn i bacon, er det bare å skjære en større gulrotskive og pakke den halvkokte aspargesen med den. Du kan nå steke asparges og gulrøtter ferdig i en panne og servere med fersk salat og grovhakkede nøtter.

“Bacon” -belegget kan gjøres troverdig med wafertynne gulrøtter 

hvite aspargesoppskrifter gulrøtter bacon

En annen mulighet for å erstatte skinke visuelt og smaksmessig ville være med radicchio- eller rødbetsskiver. Du kan erstatte smøret helt med nøtter av alle slag og til og med prøve en ny oppskrift på vegansk saus hver gang. Cashewnøttene er en populær og nyttig ingrediens på en vegans daglige meny. Ikke gjør det uten det!

Poteter og asparges er den beste tandem i aspargesesongen 

hvite aspargesoppskrifter saus hollaindese

Friske og grønne urter fullfører den fantastiske duften og det sunne notatet 

hvite aspargesoppskrifter tittelsaus matlaging

Du bør dra nytte av sesongen og spise deg mett med asparges 

hvite aspargesoppskrifter salat

Veganer kan like gjerne nyte aspargesesongen og tilberede mange sunne retter 

hvite aspargesoppskrifter tittel trinn for trinn

Den klassiske fløtesuppen kan tilberedes raskt og enkelt

hvite aspargesoppskrifter pinjekjellssuppe

Asparges fløtesuppe

Hva er aspargesesongen uten en kremet aspargesuppe? Oppskriften er viktig fordi du også bruker de skrellede og kuttede restene til å forberede buljongen. Kok bollene i saltet vann og la brygget sitte under lokket i ca 20 minutter. Tilsett asparges i skiver, kok dem og la dem trekke i 20 minutter til med lokket lukket. Lag roux av mel og vegetabilsk olje og tilsett aspargesbuljongen gradvis. Til slutt er det aspargesbitene, litt sitronsaft og fersk persille. Puree en gang og nyt med en gang!

Det er viktig å kjøpe og bruke aspargesen frisk og sprø

hvite aspargesoppskrifter tittel

hvite aspargesoppskrifter med hasselnøtt

hvite aspargesoppskrifter salat

Hvorfor er oppskriftene på hvite asparges så populære?

Når våren kommer, forbereder kroppen seg på detox. Naturen viser oss hvordan. Hun tilbyr oss også alle urter, grønnsaker og frukt som vi trenger for å hjelpe oss med detox. Nå er aspargesesongen! De som ennå ikke har klart å detoxe om våren, kan se på forbruket av asparges som en annen mulighet. De hvite aspargesene består av nesten 90% vann, litt protein og karbohydrater. Asparges tjener sine sunne egenskaper ved å avlaste kroppen fra vinterbyrden. For øyeblikket er alle ukentlige markeder fulle av sunne og knasende aspargesstilker. Nå er det riktig tidspunkt å spise sunt og sesongmessig. Sesongen varer ikke så lenge – prøv den helt. De hvite aspargesoppskriftene er spesielt populære i nord og er enkle å tilberede.

hvite aspargesoppskrifter pasta