Kroppen vår er utstyrt med flere naturlige avgiftningssystemer. Systemer som nyrer, tarm, svettekjertler, lunger og lever jobber alle med å fjerne giftstoffer fra kroppen vår. Luften vi puster inn, vannet vi drikker og til og med maten vi spiser kan utsette oss for forurensning, giftstoffer og visse kjemikalier. Det er derfor våre nyrer, hud, lunger og lever må være i topp stand! Dessverre er dette sjelden tilfelle. Kan du være forstoppet eller sjelden svette! Dette er eksempler på hvordan fastlåste systemer forhindrer optimal utskillelse av giftstoffer. Her er 5 tips for å hjelpe deg med å avgifte kroppen din. Slik kan du lykkes med å støtte den naturlige avgiftningsprosessen.

Hvordan kan du avgifte kroppen din?

Body detox detoxification body diet detox diett

Avgiftningsbehandling for hele kroppen

Kroppsavgiftning avgiftning kroppsavgiftningssystemer

 1. Svette er bra

Mange kjemikalier kan lagres i fettcellene våre. Trening er en fin måte å krympe og transformere fettcellene våre, og potensielt fjerne forurensninger fra dem i prosessen. De kan også skilles ut gjennom huden i svette – både under trening og i badstuen.

Jo mer du svetter, jo bedre blir kroppen kvitt giftstoffer

Body Detox Detox Body Exercise and Sweating Detox

Prøv også noen detox yoga øvelser

Body Detox Detox Body Yoga øvelser og sports Detox regime

Badstue er enda en hyggelig måte å bli kvitt giftstoffene i kroppen

Body detox detox body sauna detox regime

 1. Legg vekt på ernæring

Leveren er sterkt involvert i avgiftningsprosessen. Følgende matvarer kan støtte leveren i sine avgiftningsoppgaver:

 • Korsblomstret grønnsaker (kål, grønnkål, blomkål, rosenkål, bok choy, kålrabi og brokkoli)
 • Rødbet
 • granateple
 • Grønn te
 • linfrø
 • artisjokk
 • Psyllium huskpulver

Drikk detox smoothies til frokost

Body Detox Detox Body Smoothies Detox Treatment

Tilstrekkelig tilførsel av fytonæringsstoffer, vitaminer, mineraler og antioksidanter er også avgjørende for tilstrekkelig avgiftning. Spis mye plantebasert frukt og grønnsaker – jo rikere og lysere fargen er, desto større mengde antioksidanter. Se etter måter å inkludere alle regnbuens farger i kostholdet ditt for å sikre at du får et stort utvalg av næringsstoffer og antioksidanter. Sørg for at tallerkenen din har 50-75% grønnsaker (og litt frukt) og de andre 25-50% fullkornene og / eller proteinkildene.

Vær oppmerksom på maten som lander på tallerkenen din

Body detox detox body lifestyle detox regime

 1. Lær pusteteknikker

Dyp pusting, meditasjon, yoga og trening er gode måter å fremme sunne og normale pustemønstre på. Målet er å optimalisere lungenees evne til å la oksygen sirkulere bedre. Dette hjelper til med å fjerne uønskede miljøgifter. Prøv å lære forskjellige pusteteknikker og integrer dem i ditt daglige liv.

Pusting betyr liv og pustekvaliteten definerer livskvaliteten

Body Detox Detox Body Breathing Techniques

 1. Drikk nok vann

Drikk rikelig med vann hele dagen for å skylle nyrene. Hvor mye er nok, spør du? Det anbefales å drikke omtrent 30 ml vann per dag for hver kilo kroppsvekt. Dette betyr at en person som veier 60 kg trenger omtrent 1800 ml eller 1,80 liter vann per dag. Generelt bør du drikke nok væske til at du sjelden føler deg tørst og urinen er fargeløs eller lysegul.

Du er sikkert godt klar over viktigheten av å drikke vann

Body Detox Detox Body Drink Water Detox

Sitronvann har en kraftig avgiftende effekt

 1. Å ha en sunn avføring er av stor betydning

Tarmene er kritiske for avgiftningsprosessen. En daglig, formet avføring er viktig for å fremme en sunn detox. Sunn tarmaktivitet fremmer også utskillelse og utskillelse av galle fra leveren og galleblæren, noe som hjelper avgiftningsprosessen.

En måte å opprettholde en sunn daglig avføring på er å få i seg mer fiber, spesielt fra frukt, grønnsaker og hakket linfrø.

Ha en sunn tarmflora?

Kroppsavgiftning Kroppsavgiftning Suhlgang avgiftningskur

Ofte er tarmproblemer større enn fiber alene. Våre to hovedstrategier for å forbedre fordøyelsen er:

 • Balansere tarmfloraen gjennom gode bakterier med probiotika og riktig ernæring og eliminere problematiske mikrober med ulike behandlinger.
 • Identifisering av matoverfølsomhet gjennom en eliminasjonsprosess eller gjennom IgG / IgA -blodprøver. De vanligste matoverfølsomhetene er meieri, gluten, egg, soya og mais – og ikke langt bak, nøtter. Prøv å unngå noen, noen eller alle disse matvarene i minst 3 uker, og se hva som skjer med fordøyelsen din.

Jo sunnere din livsstil, jo sterkere blir kroppen din

Body detox detox body organisk mat detox diett

Også, for å avgifte kroppen din, ikke glem å føre en sunn livsstil

Her er noen flere tips for å gjøre dette:

 • Spis sunt og fyll på verdifull økologisk mat. Les matetikettene. Det er anslått at det er 300 kjemikalier i bearbeidede matvarer. Så sørg for å kjøpe mat med “ekte” ingredienser som du kjenner igjen.
 • Bruk hudpleieprodukter uten ftalater og parabener.
 • Unngå plast og non-stick panner. Velg om mulig glass, rustfritt stål og støpejern.
 • Forbedre luftkvaliteten i hjemmet ditt med planter som renser luften og sørg for å åpne vinduene ofte (ja, selv om vinteren!) For å forbedre inneluftskvaliteten.

Vær sunn og behandle kroppen din med respekt og kjærlighet!

En forgiftningskure er definitivt verdt det

Body detox detox body detox diett