De som ønsker å gå ned i vekt er ofte svært motiverte – og lider. Kosthold er forbundet med avholdenhet. Tross alt handler det om å gå ned i vekt, og det som er velsmakende får de fleste til å gå opp i vekt. Så hvis du vil gå ned i vekt, må du først spise mindre, og deretter andre ting også. For eksempel bør alt som inneholder mye karbohydrater og fett unngås. De fleste snacks har nå forsvunnet fra menyen: chips, sjokolade, praliner, pralinepinner og mest frukt har rett og slett for mange karbohydrater. Det ser like trist ut med faste måltider: pasta, ris, pommes frites, frukt og all panering må unngås. De fleste sauser inneholder mye karbohydrater. Og så er det ikke mye igjen. Deilige oppskrifter på hovedmåltider, lite karbohydrater, mye protein og fiber, finnes i passende kokebøker og på Internett. Men hva med de små snacksene mellom måltidene?

slankende snacks 1

Gå ned i vekt: når du blir sulten …

han må ammes. Selvfølgelig. Og salatblader og tørt kyllingbryst er til liten hjelp her: sult er sult, og sult er stressende. Stress på sin side setter suksessen til vekttapsprogrammet i tvil. Så det må være sunne små snacks som er så sukkerfrie, lavt i karbohydrater og lite fett som mulig.

Den berømte kvarken (så lett som en sky) fra den nedkjølte sokkelen er også utelatt fordi den inneholder mye sukker. Det som derimot fungerer bra, er alle ferske grønnsaker. Og med noen få triks kan de bli veldig deilige:

  • Agurk drar fordel av dill. Det trenger ikke å være en hel salatdressing, noen blader plukket inn i yoghurten og agurkskiver med den er veldig velsmakende.
  • Tomater liker ost. Bakt eller ikke er ikke så viktig: Harde oster som parmesan eller Grana Padano gir mye smak i små mengder. ost

    her er krydderet, tomaten er snacken. Ikke forvirre! Tomatene er også supre med mozzarella og litt balsamico.

  • Cottage cheese er en god juicer uten karbohydrater, lite fett og mye protein. Med friske urter eller grønnsaker, eventuelt en håndfull bringebær eller rips, er det ikke bare deilig, men fristende.
  •  Kalkunbryst har lite fett. Den kan komme fra kjølehyllen som pålegg, steke den tørr og ta den med på kontoret i strimler i matboksen. Hvis du lager fjærfestrimlene selv, bør du fjerne skinnet før steking, for det er igjen veldig fettrikt. Lett krydret med salat, rå grønnsaker eller (eksotisk) papaya kan det til og med gjøres om til et helt måltid.
  • Papaya er et unntak blant fruktene. Den har mindre sukker enn de fleste andre frukter og har derfor lite karbohydrater. Papaya smaker godt som salat, med magert kjøtt eller fisk og selvfølgelig bare sånn. Hvis du vil krydre: Spicy går bra, papaya kommer sammen i karibisk mat med spisskummen, allehånde, kardemomme, pepper og piri-piri.

slankende snacks 3

Hvorfor er snacks så viktige?

Hvis du vil gå ned i vekt, bør du definitivt gjøre det. Fordi en endring i kosthold som bare oppleves som lidelse, ikke er permanent. Stresset forbundet med konstant forsakelse er ikke bra for kroppen. I tillegg er et vekttapsprogram bare fornuftig hvis det er ledsaget av en permanent diettendring for å unngå joao -effekten. I denne sammenhengen er Ernæringsgruppe for DGE Uttrykkelig anbefalt når det gjelder et variert og sunt kosthold. Snacks er viktige for at du skal føle deg bra. I tillegg må du bare belønne deg selv nå og da. For utholdenhet, velvilje, alt arbeidet, fullført sport eller bare fordi. Belønninger sikrer at dopamin frigjøres og er avhengighetsskapende. Snacks i dietten gir mening på flere måter: Den har en psykologisk, biologisk og deretter også via hormonene.

Nyt og setter pris på mat

Et problem i dag er at det ofte bare er mangel på tid. Å spise har blitt en liten sak, mens du leser avisen, jobber, foran fjernsynet eller foran datamaskinen, er det ganske enkelt gjort på siden. Allerede Å mate barna våre Dessverre blir Gud ofte formet av disse manglene og feil vaner. Det er ikke lenger verdsatt. Godt tilberedte måltider som krever både tanke og tid og handling er en helt annen sak. De som tilbereder måltider og snacks for hånd spiser annerledes. Folk spiser mer bevisst, tankene er mens de spiser, og mest av alt spiser de mindre.

slankende snacks 2

Kostholdsendring: færre kalorier, nesten ingen karbohydrater

Poenget med en endring i kostholdet er ikke bare å konsumere andre matvarer, men også å gjenvinne takknemlighet for maten. Karbohydratene reduseres derfor på to måter: gjennom valg av mat og gjennom mengden som faktisk spises. Proteiner, vitaminer og mineraler må forresten ikke reduseres, for dette vil få alvorlige helsemessige konsekvenser. Forresten, lavkarbohydratmat spiller vanligvis en “viktig rolle” for å gå ned i vekt – de fremmer fettforbrenning i det lange løp, ettersom kroppen må falle tilbake på andre energikilder.

Ellers ikke å neglisjere: vitaminer og mineraler. Disse er nødvendige for å opprettholde kroppens grunnfunksjoner, og protein er nødvendig for at du skal føle deg mett. I tillegg, når energiforsyningen reduseres, prøver kroppen ofte å bryte ned muskler for å få ytterligere energi.

De som spiser nok protein forhindrer dette. Hvis du følger tipsene om vekttapssnacks gitt her, vil du kunne oppnå begge deler: nytelse OG en følelse av prestasjon på vekten.