Swiss chard og andre grønne grønnsaker er sunne kraftverk. De er svært kaloriefattige, karbohydrater, sukker og fett, men inneholder mye fiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Takket være disse næringsstoffene har Swiss Chard mange helsemessige fordeler og er et verdifullt tillegg til kostholdet ditt. Swiss chard og alle typer Swiss chard er næringsrike, deilige og enkle å lage. Lær mer om denne typen grønnsaker og lag en sunn og velsmakende sveitsisk mangelsuppe. Du finner oppskriften nedenfor …

Er du kjent med den grønne grønnsaksmannen?

Swiss chard suppe oppskrift for tilberedning av suppe Swiss chard fargede stilker

Hvorfor er Swiss Chard et sunt kraftverk??

Sveitsisk mangoldsuppeoppskrift med et rødstammet mangoldsort

Hva slags grønnsak er Swiss chard?

Den sveitsiske mangolden (Beta vulgaris), også kjent som kålstilken, tilhører revehale -familien og kommer opprinnelig fra Middelhavsregionen.

Swiss chard er en grønn, grønn grønnsak som er mye brukt i middelhavsmat. Det er spesielt populært i italiensk mat, hvor det ofte brukes i pastaretter, i risotto og til og med på pizza.

Slik ser Swiss chard ut

Forbered mangoldsuppe

Imidlertid er det mange typer mangold, som varierer i stilkenes farge. Disse inkluderer den mest berømte rødstammede og gulstammede mngolden. Uansett farge er hver type mangold lett å forberede og har en rekke helsemessige fordeler som vi oppsummerer kort nedenfor.

Det er mange typer mangold

Swiss chard suppe oppskrift Swiss chard varianter i hagen

Mangoldstilker er farget annerledes

Swiss chard suppe oppskrift for å lage suppe chard varianter

Næringsinnhold i sveitsisk mangard

Swiss chard inneholder bare 20 kcal per 100 g. Med et veldig lavt kaloriinnhold er denne grønnsakstypen en av grønnsakene med det høyeste fiberinnholdet. Bladene er fullpakket med vitaminer og antioksidanter. Og effektiviteten mot forstoppelse er ubestridt.

Næringsrik og sunn

Sveitsisk mangelsuppeoppskrift på mangoldsorter

Helsemessige fordeler med Swiss Chard

Med et veldig lavt kaloriinntak er kålstengelen fremdeles rik på næringsstoffer og vitaminer. Rå eller kokt, det er en utmerket kilde til vitamin C og A, magnesium og kalium.

Takket være det høye innholdet av polyfenoler hjelper Swiss chard kroppen vår med å bekjempe aldringsprosessen ved å nøytralisere frie radikaler.

Siden sveitsert mangard er fullt av fiber, virker det forfriskende og avførende. Det er også veldig effektivt for behandling av urinveisbetennelse.

Tilbered mangoldsuppe med grønnsaker og nyt med fersk sitronsaft

Swiss chard suppe oppskrift for å lage suppe blader

Tilberedt sammen med andre grønnsaker, for eksempel i en suppe eller en stuing, hjelper kålstammen med å lindre leveren og støtter mage -tarmkanalen.

Betainet i Swiss chard er et stoff som fremmer regenereringen av leverceller og har en positiv effekt på fettmetabolismen.

Mangoldblad kan også brukes lokalt, for eksempel til behandling av kompresser. Sveitsiske mangoldblader har vist seg å lindre tørre flekker og betennelse i huden, samt visse typer soppinfeksjoner.

Dra nytte av helsemessige fordeler av denne unike grønnsaken

Hvordan lage en oppskrift av mangelsuppe verdt å vite

Hvordan smaker sveitsisk mangard?

Smaken av sveitsisk mangard ligner på spinat, selv om den avhenger av tilberedningsteknikken som brukes. Det kan imidlertid smake litt bittert, spesielt noen typer mangold. Matlaging svekker imidlertid bitterheten, slik at den jordiske og søte smaken kommer til sin rett.

Stew med grønnsaker og mangoldblader

Sveitsisk mangoldsuppeoppskrift for tilberedning av lapskaus varianter

Å lage mangoldsuppe

Du kan lage både supper og fløtesupper med sveitsisk mangard. Du kan også legge til andre grønnsaker, for eksempel poteter, til dette. Nedenfor er vår enkle og raske oppskrift på mangoldsuppe.

Fjern mangoldstilkene og finhakk bladene

Sveitsisk mangelsuppe tilbereder oppskriftsnæringsstoffer

Ingredienser:

  • 1 haug sveitsisk mangard, vasket
  • 1 stor løk, grovhakket
  • 400 g poteter, skrelt og i terninger
  • 1 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1/3 kopp tørr hvitvin
  • 2 grønnsaksbuljongterninger
  • 1 liter kokende vann
  • 1 kopp ren krem
  • Sprøtt brød til servering

Kremsuppe med sveitsisk mangard og fløte

Tilbered sveitsert mangelsuppe Gi næringsstoffer til mangold

Forberedelse:

Trinn 1

Fjern mangoldstilkene og hakk mangoldbladene. Varm oljen i en gryte over middels varme. Tilsett løk, poteter og hvitløk. Kok under omrøring av og til i 5 minutter til løken er myknet. Tilsett vin. La det småkoke i to minutter eller til vinen er redusert til det halve.

steg 2

Ha kokende vann i en varmebestandig vannkanne. Smuldre ternbiter og rør så de løser seg. Tilsett løkblandingen og dekk til. Kok opp. Senk deretter varmen til lav. La det småkoke i 8 til 10 minutter eller til potetbitene er møre. Tilsett mangoldbladene. Kok i ca 2 minutter, sett deretter til side i 2 minutter og la avkjøle litt.

trinn 3

Puree suppen i omganger til du får en jevn blanding. Gå deretter tilbake til kjelen over svak varme. Smak til med pepper. Rør inn fløte. La det småkoke i ca 2 minutter. Server den ferdige mangelsuppen med godt brød og nyt den varme.

Nyt din hjemmelagde mangelsuppe!

Forbered oppskriften på mangelsuppe -fløte

god appetitt!

Lag mangelsuppeoppskrift på fløtesuppe Swiss chard suppe oppskrift for å lage suppe med poteter Oppskrift på sveitsisk mangoldsuppe