Kastanjer og kastanjer er på ingen måte de eneste høstskatter som denne sesongen gir oss. Ulike typer gresskar er fremdeles tilgjengelige på frukt- og grønnsaksmarkedet, og derfor er gresskaret fortsatt et viktig høstsymbol. I dag ønsker vi å rette oppmerksomheten din spesielt mot Hokkaido -gresskaret. Kjenner du faktisk denne noe atypiske gresskarvarianten for Europa? Vi belyser den oransje høstskatten og dens helsemessige fordeler. Til slutt vil vi dele med deg en velprøvd oppskrift på Hokkaido gresskar suppe. Bare følg med …

Hokkaido gresskar – en sunn og velsmakende høstgave

Hokkaido gresskar høst gresskar retter gresskar suppe hokkaido gresskar sunt

Hva er et Hokkaido -gresskar?

Navnet på gresskaret kommer fra hjemlandet – den japanske nordøya Hokkaido. Øyboerne vokste først denne typen gresskar på slutten av 1800 -tallet. Dette skylder vi amerikanerne som introduserte risnøtt squash for Japan. Hokkaido -gresskaret ble bare dyrket i Europa på slutten av 1900 -tallet og har siden blitt en veldig populær grønnsak om høsten.

Hokkaido gresskar kommer fra den japanske nordøya med samme navn

Japan kart Hokkaido øya, Hokkaido gresskar

De første Hokkaido -gresskarene kan fremdeles finnes på frukt- og grønnsaksmarkedet i slutten av august, men selve sesongen starter først i september og varer langt ut på senhøsten og til og med vinteren. Du kan nyte et ferskt Hokkaido -gresskar utenom sesongen, ettersom Hokkaido -gresskar kan holde i opptil et år hvis de lagres optimalt.

Imidlertid kan ferske gresskar nytes hele året

Hokkaido gresskar høst gresskar suppe Hokkaido

Med en vekt på 1-2 kg er Hokkaido gresskar mye mindre enn de fleste andre typer gresskar. I tillegg er Hokkaido rask og enkel å tilberede, da den ikke nødvendigvis trenger å skrelles. Så du kan spise den tynne Hokaido -bollen.

Hokkaido gresskar trenger ikke å skrelles

Hokkaido gresskar gresskar retter gresskar suppe Hokkaido spiselige gresskar

Hvor sunt er Hokkaido -gresskaret egentlig?

Det faste, velsmakende, oransje-røde kjøttet til Hokkaido-gresskaret er ekstremt næringsrikt sammenlignet med slektningene. Dette er fordi Hokkaido inneholder mindre vann enn andre typer gresskar. Likevel fremmer det nyre- og blæreaktivitet like godt.

Hokkaido -gresskaret er faktisk en ekte vitaminbombe. Den inneholder mineraler som kalsium, magnesium, fosfor, kalium, betakaroten og er rik på vitamin A, B, C. De helbredende egenskapene til disse høstgrønnsakene er ubestridte. Hokkaido hjelper med sykdommer i bukspyttkjertelen, milten og magen, men også med nyresykdommer og hjerteproblemer. Det har en vanndrivende effekt og ingrediensene kan drive bort nematoder, pinworms og rundorm. Ristede frø hjelper med prostata problemer hos menn. Hokkaido -gresskaret er også veldig egnet for diabetikere.

Hvis du også spiser huden på Hokkaido-gresskaret, får du enda mer betakaroten

Forbered Hokkaido Pumpkin Pumpkin Dishes Pumpkin Soup Hokkaido Nut

Hokkaido er rik på vitamin B1, B2 og B6, vitamin C og E, folsyre, magnesium, jern og fosfor

Hokkaido gresskar sunne fordeler gresskarretter gresskar suppe hokkaido gresskar frø

Interessante fakta om Hokkaido Pumpkin

Hvis du ikke skreller Hokkaido -gresskaret, må du vaske det grundig. Og enda bedre – kjøp økologiske Hokkaido -gresskar hvis mulig!

Tips for shopping og lagring

Hokkaido -gresskaret holder seg friskt lenge, men det skader ikke å sjekke friskheten før du kjøper det. For å gjøre dette, bare trykk på den. Hvis det høres hult ut, er gresskaret modent. Bare sørg for at gresskarhuden er helt intakt.

Ingredienser til deilige og sunne gresskarretter

Hokkaido gresskar forbereder gresskarretter gresskar suppe Hokkaido sunt

For at den japanske gresskarvarianten skal holde seg frisk i lang tid, må Hokkaido oppbevares kjølig og tørt, for eksempel i kjelleren, i pantryet eller i grønnsaksrommet i kjøleskapet. Hvis du bare vil lagre en del av gresskaret, kan det holde i en lufttett beholder i omtrent 4 dager. Du kan også kutte opp gresskaret og fryse det ned.

Tilbered gresskar suppe med Hokkaido

Hokkaido gresskar Forberede ingredienser Gresskarretter Gresskar suppe Hokkaido

Tips om forberedelse

Selv om du kan spise Hokkaido -gresskaret med skinnet på, kan det være ganske tøft. Det er best å skjære gresskaret opp med en stor, skarp kniv. Kjernene den inneholder, kan enkelt fjernes med en skje. Deretter kan du fortsette å skjære gresskaret i skiver eller terninger.

Små gresskarterninger tilberedes spesielt raskt. De er perfekte til supper, puré, risottoer eller til og med gresskarpai. Du kan også bruke Hokkaido gresskar rå – bare tilsett revet salat. Siden Hokkaido -gresskaret er så lett å fordøye og også har en søt smak, er det også perfekt som hjemmelaget babymat.

Du kan raskt og enkelt fjerne gresskarfrøene som følger

Hokkaido gresskar forbereder gresskar typer gresskar suppeHokkaido gresskar skrell gresskarretter gresskar suppe Hokkaido oppskrift

Du kan lage nesten hva som helst med Hokkaido -gresskar: suppe, puré, gryte, tilbehør eller vegetariske hovedretter. Gresskaret smaker godt både tilberedt, bakt, stekt eller stekt. Du kan til og med bake et fuktig brød med det!

Hokkaido gresskar suppe

Forbered Hokkaido gresskar gresskar suppe Hokkaido oppskrift

Hokkaido gresskar kan også fylles og presenteres på en spektakulær måte. Det er et skikkelig blikkfang, for eksempel med en hakket lammegryte, en kalkunchili eller vegansk med orientalsk kryddercouscous. Å bruke Hokkaido-gresskaret som en suppefat eller salatskål kan være et flott blikkfang på bordet. Bare kutt av lokket, fjern gresskarfrøene og sett på lokket igjen etter fylling.

Høstgrønnsaker i aksjon

Hokkaido gresskar skrell kutt gresskar retter Gresskar suppe Hokkaido

Oppskrift på en deilig og sunn Hokkaido gresskar suppe

Høst uten gresskar suppe er som jul uten juletre eller bursdag uten bursdagskake. Hokkaido gresskar suppe er perfekt for den tiden av året når det blir kaldt og grått ute. De lokale markedene er fulle av forskjellige typer gresskar som frister oss. Til følgende oppskrift trenger vi selvfølgelig Hokkaido gresskar, samt kokosmelk, chili og kanel.

Hokkaido gresskar oppskrift

Forbered Hokkaido gresskar gresskar retter gresskar suppe Hokkaido oppskrift ingredienser

Ingredienser:

 • 2 små Hokkaido gresskar
 • 400 milliliter kokosmelk
 • 600 milliliter grønnsaksbuljong
 • 2 poteter, skrelt og terninger
 • 1 ts fersk ingefær, skrelt og revet
 • 1 løk, skrelt og finhakket
 • 2 ss olivenolje
 • 1 ts mildt chilipulver
 • 1 ss malt kanel
 • Gresskarfrø og gresskarfrøolje til servering
 • salt og pepper

Server den ferdige gresskar suppen med krem ​​og gresskarfrø

Hokkaido gresskar Forbered spiselige gresskar gresskar suppe Hokkaido oppskrift

Forberedelse:

 • Forvarm ovnen til 200 ° C. Siden du ikke trenger å skrelle Hokkaido -gresskarene, er det bare å kvartere dem og fjerne frøene.
 • Bland olivenolje, kanel og chilipulver til en homogen masse og gni gresskaret med den.
 • Sett gresskaret i den forvarmede ovnen og stek i 45 minutter – dette gjør gresskarkvartalene mye mykere og lettere å skjære i mindre biter.
 • Stek gresskarbitene med den hakkede løken i en stor panne i noen minutter, tilsett deretter poteter og ingefær.
 • Etter noen minutter, tilsett grønnsaksbuljongen i pannen og kok over middels varme i ca 20 minutter, til gresskaret er mykt og mørt.
 • Puree suppen og tilsett kokosmelken – pass på at suppen ikke koker lenger, hold den på svak varme.
 • Smak til med salt og pepper og server med gresskarfrøolje og stekte gresskarfrø.

god appetitt! 

Hokkaido gresskar oppskrift Forbered gresskar suppe HokkaidoForbered Hokkaido Gresskar Gresskar Retter Gresskar Suppe Hokkaido OppskriftForbered Hokkaido Pumpkin Pumpkin Dishes Pumpkin Soup Hokkaido med pisket kremForbered Hokkaido Pumpkin Pumpkin Soup Hokkaido med granateple Hokkaido gresskar forbereder gresskarretter gresskar suppe HokkaidoHokkaido gresskar forbereder gresskarretter spiselige gresskar