Hvordan spiser jeg sunt? Å finne svaret på dette eldgamle spørsmålet kan være en skikkelig utfordring i disse dager. Den enorme mengden informasjon på Internett kan være overveldende. Å spise sunt trenger ikke være komplisert. Men tvert imot! Det handler om å ha enkel, rimelig og velsmakende mat, og føle deg bra, ha mer energi, bli kvitt overflødig vekt. Dette vil sikkert forbedre din generelle helse og humør. Det eneste viktige er at du holder deg til noen få grunnleggende ting og finner glede i dem. Her er våre beste tips for å komme i gang med hvordan jeg spiser sunt? trenger aldri å spørre igjen.

Ikke nøl! Begynn å spise sunt i dag!

Hvordan kan jeg spise et sunt kosthold? Slik kan du spise riktig! Å spise sunt starter i dag

Hvordan spiser jeg sunt?

Spis hele maten! Ekte, fersk, ubehandlet og uraffinert mat uten kjemiske tilsetningsstoffer, smakforsterkere og kunstige farger. Prøv å spise så nær naturen som mulig. Jo lenger maten kommer fra kilden, jo mer kunstig og usunn blir den.

Husk at behandling ikke bare introduserer ting som ikke har noe å si for maten, det fjerner også næringsstoffer som antioksidanter og fiber.

Spis fargerik mat! Velg mellom en rekke frukt og grønnsaker i forskjellige farger. Den forskjellige fargen skyldes de forskjellige fytokjemikaliene som finnes i hver enkelt frukt eller grønnsak. Jo mer omfattende “fargepaletten” i kostholdet ditt, desto mer nyttige ingredienser vil du spise.

Kok mer hjemme! Prøv å bruke litt tid på å lage din egen mat. Det er mange raske og sunne oppskrifter, som tilfredsstiller enhver krevende smak. Resultatet er vel verdt innsatsen! Hvis du tilbereder rettene selv, kan du se nøyaktig hvilke ingredienser som brukes til å tilberede dem. I dette tilfellet kan du ta et bevisst valg av hva du virkelig vil spise.

Salaten din kan inneholde alle regnbuens farger.

Hvordan kan jeg spise et sunt kosthold? Slik kan du spise riktig! fargerik salat med mange grønnsaker

Sunt kosthold er gjort enkelt

Spis saktere og stopp før du føler deg mett! En av hovedårsakene til fedme er overspising. Du bør faktisk fortsatt føle deg litt sulten når du slutter å spise. Dette er fordi det tar hjernen din omtrent 20 minutter å finne ut at magen er full. Så spis sakte og nyt hver bit uten stress, ingen hast og ingen distraksjoner.

Slå av distraksjoner som smarttelefoner og TV mens du spiser

Hvordan kan jeg spise et sunt kosthold? Slik kan du spise riktig! ingen distraksjoner mens du spiser

Ikke unngå fett! For mange svarer på spørsmålet Hvordan spiser jeg sunt? med fullstendig unngåelse av fett. I virkeligheten er det bare å unngå transfett og spise mettet fett med måte. Sunt enumettet og flerumettet fett bør konsumeres regelmessig. Disse kommer blant annet i form av fet fisk, nøtter, olivenolje og smult.

vann er liv! Hver av oss lærte på skolen at voksne består av 50-65 prosent vann. Eksperter anbefaler derfor at vannet du drikker daglig er rundt 3% av din totale vekt. Hvis du for eksempel veier 70 kg, er det lurt å drikke 2,1 liter vann om dagen. Hvis rent vann er for kjedelig for deg, kan du krydre det med noen sitronskiver og mynte, eller bare drikke litt te. Hold deg unna brus og smoothies på hyllen, og ikke la etikettene lure deg.

Velg dine fettkilder med omhu

Hvordan kan jeg spise et sunt kosthold? Slik kan du spise riktig! sunn olivenolje sunt fett

Ingen strenge restriksjoner fører til færre matbehov

Spis sunne snacks! Det er faktisk veldig anbefalt å ha en matbit i mellom. Hvis du ikke spiser noe mellom måltidene, kan det være vanskelig å kontrollere suget ditt når det er på tide å spise. Selvfølgelig må du fortsatt tenke på hvilken type snacks du går for. De beste snacksene er nøtter, frukt og grønnsaker, cottage cheese og kokte egg.

Gi deg selv en spesiell pause fra tid til annen! Å stole utelukkende på viljestyrken din kan gjøre at du føler deg frarøvet favorittmatene dine og bare ønsker dem sterkere. Å spise noe usunt nå og da kan være en fin måte å sikre at spiseplanen din er i orden. Bare hold serveringen liten og gå tilbake til det sunne kostholdet ditt umiddelbart etterpå.

Ta med deg sunne snacks når du blir sulten

Hvordan kan jeg spise et sunt kosthold? Slik kan du spise riktig! sunne snacks mellom måltidene

Har du svaret du leter etter på spørsmålet ditt Hvordan spiser jeg sunt? funnet? Selv om det først kan være en utfordring å gi opp gamle vaner, er resultatene vel verdt innsatsen. Begynn å spise sunt i dag!

Hvordan kan jeg spise et sunt kosthold? Slik kan du spise riktig! regnbue grønnsaker sunt fargerikt