Slik kan du stoppe kulden før den virkelig starter!

Om høsten skifter været ganske ofte og raskt. I løpet av dagen har vi noen ganger virkelig høye temperaturer og om kvelden faller de til svært lave verdier. På denne tiden av året blir du raskt forkjølet. Hvordan klarer vi å holde oss friske under disse omstendighetene??

Å gjenkjenne symptomer på forkjølelse kan være noe du kan gjøre før tilstanden din blir betydelig verre.

Hvordan forhindre forkjølelse i høstsesongen?

stoppe og forhindre forkjølelse høst

Den forkjølelsesfasen har et ekte navn – prodrom, i løpet av denne fasen har du alle symptomene på forkjølelse, men i en veldig mild form. Det er ingen spesifikke indikatorer som du kan kjenne igjen tidlig fase av forkjølelse.

Hvordan vet vi at vi er i de tidlige stadiene av forkjølelse??

syk på kontoret stopper og forhindrer forkjølelse

Følgende symptomer er vanlige: du føler deg svak, hodet er litt svimmel, og du kan ikke utføre normale aktiviteter på dagtid godt. På grunn av din svake kropp har du også uvanlig dårlig konsentrasjon.

Hvis du allerede har blitt forkjølet, vet du sikkert hva som er typisk for deg.

Det er annerledes for alle

Stopp forkjølelsen og forhindre at den lever sunt

Hvis du blir kald på dette stadiet, kan du unngå de virkelig dårlige øyeblikkene. I første omgang bør du begynne å drikke så mye væske som mulig. Du bør ha te eller sitronvann. Slik renser og varmer du kroppen din og gir den en stor mengde vitamin C. Videre bør du redusere stress til et minimum – både fysisk og psykisk. Ta deg god tid i løpet av dagen eller om kvelden, legg deg ned under et varmt teppe med en bok i eller foran fjernsynet. Skjem bort deg selv og gjør deg virkelig komfortabel.

Få noen timer mer søvn enn vanlig. Dette vil regenerere kroppen din og gi den mer styrke. Dette aktiverer ditt naturlige forsvar.

Du kan stoppe kulden og unngå den verste fasen

stopp kaldt og forhindre mer søvn

Ventilér leiligheten din veldig godt, slik at ingen skadelige bakterier og støv blir igjen i rommet.

Lag noe sunt: ​​Varme retter med mange grønnsaker er veldig gode medisiner mot forkjølelse. Unngå å spise kjøtt eller bare spise høy kvalitet og små mengder.

For de fleste er disse enkle handlingene nok til å forhindre verre forkjølelse. Men hvis du ikke har tid til å hvile, eller hvis disse løsningene ikke lenger fungerer for deg, er det andre alternativer. Det finnes de såkalte naturlige medisinske rettsmidler for forkjølelse.

Drikk kald te

stoppe og forhindre kalde tips

stoppe og forhindre forkjølelse av legemidler

Flere studier har vist at den lilla kongeblomsten (Echinaceapurpurea) stopper produksjonen av visse stoffer i kroppen og dermed beskytter immunsystemet vårt mot dårlige påvirkninger Mange leger anbefaler dette naturlige middelet som en profylakse mot forkjølelse. Sannsynligvis den mest praktiske vil være en tinktur av lilla solhatt. Du kan legge disse til vannet eller te.

Lilla coneflower, også kjent som pinnsvinets hode

echinacea purpurea stopper og forhindrer forkjølelse

Drikker te fra pinnsvinets hode

echinacea purpurea te stopper og forhindrer forkjølelse

Når du tar sink, kan du svekke forkjølelsessymptomene og til og med redusere sykdomsperioden til noen dager. 75 gram per dag ville være tilstrekkelig for dette formålet.

Mat som er rik på sink

Stopp forkjølelsen og forhindre synk

Studier viser at du kan motvirke nesestopp med hyllebær. De har også antibakterielle egenskaper. Hvis du har hoste, kan du drikke hyllebærjuice og helbrede den raskt.

Hyllebær styrker immunsystemet 

Stoppe og forhindre deteksjon av hyllebær