fairtrade sjokolade kakaobønner fair trade

Interessante fakta om Fairtrade -sjokolade

 Snack uten bitterhet! Føl den edle sødmen til Fairtrade -sjokolade og gjør en forskjell i verden på samme tid. Hvis begreper som sosialt ansvar, miljøvern og bærekraft ikke lar deg være likegyldig, så er du i gode hender med Fairtrade -produkter.

Med et rettferdig kjøp bidrar du ikke bare til et tryggere og bedre liv for småbrukere i de voksende landene, men du fremmer også miljøvennlig jordbruk, som samtidig reduserer bruk av plantevernmidler og skadelige stoffer. Fairtrade sikrer ikke bare faste, rimelige priser for produsentene. Ved å eliminere mellommenn opprettholdes de direkte forholdene mellom bøndene og sjokoladeprodusentene i dette spesifikke tilfellet. Dette gir detaljhandel et menneskelig, sosialt ansikt. Man bryr seg om de virkelige arbeidsforholdene og bærekraften til kooperativene der småbrukere er forent.

Edel sødme og god samvittighet

fairtrade sjokoladekakaobønner

Kjente Fairtrade-selskaper liker GEPA, El Puente eller dwp legger stor vekt på dette. Alle produkter som markedsføres av dem oppfyller strenge standarder og sikrer ikke bare produsentene en fast minimumspris, men støtter også mange samfunnsprosjekter og gir folk mer håp og sikkerhet for fremtiden. Et sentralt poeng i Fairtrade er forbudet mot barn og tvangsarbeid – to forferdelige fenomener som dessverre er vanlige i tredjelandes land.

Handel kan også fungere annerledes

fairtrade sjokoladekakaoprodukter

Ofte tenker man at bare ett kjøp, en stemme eller en handling ikke kan gjøre en forskjell. Bryt vekk fra denne tankegangen og lær å sette pris på viktigheten av dine beslutninger. Du kan oppnå mye gjennom ditt bevisste, ansvarlige forbruk. Ikke tvil på det. Og neste gang sjokoladefristelsen smelter på tungen din, husk det. Dette gjør gleden enda mer intens, for bak den står renheten til sosial rettferdighet og menneskelig etikk.

Smak på godt liv med hver bit

fairtrade sjokolade kakaobønner tørrhøst

Bare gå til verdensbutikkene oftere og undersøk det mangfoldige utvalget av fair trade -produkter. Her finner du ikke bare førsteklasses sjokolade, men også kaffe og te fra hele verden. Kunstnerisk håndverk, verdifulle tekstiler, frukt, drikke og mye mer venter på deg.

Du kan finne alle slags Fairtrade -sjokolade

fairtrade sjokolade kakaosjokolade spesialiteter

Den raske utviklingen av fair trade -industrien har gjort det mulig å kjøpe fair trade -mat i supermarkeder. Selv om dette faktum har blitt sterkt kritisert av mange ivrige Fairtrade -forsvarere, har det også en positiv side. Det populariserer fair trade -produkter og gir enda flere forbrukere sjansen til å foreta et ansvarlig kjøp. På den annen side legger dette mye mer press på de virkelig store matprodusentene som Cargill, Nestlé og Mars. Du føler deg forpliktet til å gå i retning Fairtrade. Og selv om UTZ Fairtrade -seglet som brukes av disse selskapene ikke kan sammenlignes med de høyere standardene for FLO (Fair Trade International), er det et skritt fremover.

Utforsk den fantastiske verden av Fairtrade -produkter

fairtrade sjokolade kakaomat bananer appelsiner

Vårt tips: Se opp for Fairtrade -tetningen fra FLO, og foretrekk alltid disse produktene fremfor alle andre som er merket med andre seler. Med dette seglet kan du være mye mer sikker på at de sosiale og økologiske standardene er overholdt. Dette betyr at du ikke bare får førsteklasses kvalitet, men også virkelig ekte fair trade-produkter som du kan nyte med god samvittighet.

Ikke glem – vi er ett!

fairtrade sjokolade kakao kaffe verdenskart

Slik ser joie de vivre ut

fairtrade sjokolade kakaobønner kakao belger

Lev tilfreds og verdig

fairtrade sjokolade kakaobønner produkter små bønder

Skoleopplæring og lykkelig barndom

fairtrade sjokoladekakaoprodukter skoleundervisning

Dialog i øyehøyde mellom småbrukere og produsenter

fairtrade sjokoladekakao rimelige priser

Å bringe verden nærmere med hver kopp

fairtrade sjokolade kakao kaffe afrika

Gi bort deilig rettferdighet

fairtrade sjokoladekakao praliner

Bake fair med kjærlighet

fairtrade sjokoladekakao

FAIR smaker rett og slett bedre

fairtrade sjokoladekakaobønner verdifulle