Hvis livet gir deg sitroner, gjør det … sitronvann! Og ikke bare av en god grunn, men sju av dem. Fordi denne verdifulle, eksotiske sitrusfrukten ikke bare er sunn og forfriskende, men som alltid holder oss i form og i godt humør. Det er ikke for ingenting at sitronen har erobret hele verden og rett og slett er en uunnværlig del av våre liv. De mange helsemessige fordelene med sitronvann er allerede godt kjent fra Ayurvedas helseundervisning. Du kan finne mange råd og oppskrifter med sitron som kan brukes til ulike plager.

Så hvorfor skal du drikke sitronvann? Nedenfor er de 7 viktigste årsakene til dette. Bli hos oss og finn ut mer!

Å drikke sitronvann gjør deg passe og slank

drikke sitronvann som en detox -behandling

1 # Sunt energiboost

Uansett om du drikker sitronvann kaldt eller varmt, gir det deg alltid en ekstra portion frisk energi. Dette faktum skyldes hovedsakelig at sitron har et ekstremt høyt innhold av vitamin C (askorbinsyre). Denne kraftige antioksidanten har en omfattende, positiv effekt på menneskers helse og gir også mer styrke og bedre utholdenhet på jobb eller daglig trening..

En flott bivirkning: Sitronvann kan hjelpe deg med å redusere kaffeforbruket ditt betydelig!

Raffinert med friske mynteblader, smaker sitronvann perfekt

drikke sitron vann sunt detox

2 # Ren avgiftning for lever og nyrer

Sitronen er en svært alkalisk frukt, og selv om den smaker ganske surt, har den bare en alkalisk effekt i kroppen. Dette støtter leveren og nyrene i arbeidet. Sitronvann har også egenskapen til å stimulere dannelsen av galle, og fordi gallen er grunnleggende, blir avsyringen av kroppen akselerert. På grunn av den ekstra vanndrivende effekten av sitronsaft, skjer vannlating mer intenst og forurensende stoffer, fett og overflødig vann transporteres mer intensivt ut av kroppen. Derfor er sitronvann ikke bare godt om morgenen, det kan også nytes hele dagen. Det være seg varmt vann med en skje honning eller lønnesirup eller kaldt, forfriskende sitronvann med isbiter og fersk mynte. Valget er ditt.

Også viktig: Sitronvann har en høy konsentrasjon av sitrat. Dette hjelper til med å løsne eksisterende nyrestein eller forhindre dem.

Varmt sitronvann med ingefær tidlig om morgenen kan gjøre underverker

drikk varmt sitronvann med ingefær

3 # Skarpt sinn og sterke nerver

I tillegg til vitamin C inneholder sitron også mye kalium og magnesium. Disse vitale mineralene hjelper oss å tenke mye klarere og fokusere bedre. Dette gjør deg også mer produktiv og mer fornøyd. I tillegg stimuleres nervesystemets funksjon, noe som styrker nervesystemet. Ifølge de siste studiene kan tilstrekkelige mengder kalium og magnesium i kroppen forhindre angstlidelser og depresjon.

4 # Bakterier og virus holder seg borte

Sitronvann har en sterk antibakteriell og antiinflammatorisk effekt. Så det hjelper med forkjølelsessymptomer og støtter utvinning selv med influensa. I tillegg sikrer sitronsaften en god PH -balanse i kroppen og brukes ikke for halsbrann og andre ubehagelige gastrointestinale klager for ingenting. Fordøyelsen blir også opptatt med regelmessig drikking av sitronvann, og dette sikrer også tarmsystemets helse. En sunn tarm betyr igjen et velfungerende immunsystem og dermed et sterkt forsvar mot virus, bakterier og sopp.

Kanel forbedrer de antibakterielle og antivirale effektene av sitronvann

Drikk sitronvann til detox med kanel

5 # Strålende hud, færre rynker

Det høye innholdet av vitamin C sikrer en mye bedre hudelasticitet og er det perfekte hjelpemiddelet i kampen mot frie radikaler som skader kroppens celler. Resultatet: huden vår føles mye jevnere og ser også friskere og sunnere ut. En naturlig skjønnhet som kommer innenfra. Du ser og føler deg så mye yngre, spesielt når du ser deg i speilet.

Regelmessig inntak av sitronvann gjør deg rett og slett vakrere!

drikke sitron vann sunt detox kur idé

6 # Alltid en ekstra porsjon med godt humør

Og når du føler deg i form og sterk, er optimalt konsentrert og balansert, har glødende hud og færre rynker, er du automatisk i godt humør, ikke sant? I tillegg har vitenskapelige studier allerede vist at sitroner stimulerer frigjøringen av nevrotransmitteren serotonin i hjernen, og dette, sammen med lykkehormonet dopamin, er av grunnleggende betydning for et muntert humør.

Hvis ønskelig, søt med honning eller lønnesirup

drikke honning med sitronvann sunt

7 # Drikk deg slank!

Ferskpresset sitronsaft er ikke bare en utmerket appetittdempende på grunn av det høye innholdet av pektin, men har også en veldig positiv effekt på såkalt oksidativt stress. Disse to egenskapene gjør sitronen til en av de beste naturlige fettforbrennerne som finnes og derfor også en av de viktigste komponentene i en diett eller detox. Regelmessig drikking av sitronvann fremmer fordøyelsen og stimulerer stoffskiftet. Og så vil overflødige kilo snart bare være borte!

forsiktighet! For høy konsentrasjon av sitronsaft i vannet kan angripe tannemaljen din, så det anbefales å fortynne den ferskpressede saften godt med vann og ikke drikke den ren. Hvis tennene er for følsomme, er det beste å kontakte tannlegen først og vente en stund før du drikker sitronvann.

Drikk sitronvann – liten innsats, stor effekt!

detox drikke sitron vann avgifte

Da gjenstår det bare å vite hvordan man faktisk tilbereder sitronvann. Ingenting er enklere enn det. For et glass vann trenger du bare en halv sitron, helst organisk, og litt honning eller lønnesirup (valgfritt). Avhengig av sesong og smak, kan du deretter drikke sitronvannet kaldt eller varmt. Bare bland vannet med den ferskpressede sitronsaften og finpuss det med friske mynteblader eller ingefærstykker etter ønske. Fantastisk!

Bare drikk sitronvannet ditt så ofte og tilberedt som du liker best

detox behandling med sitronvann mynte

Hva med for eksempel litt detox -vann med sitron- og chiafrø?

chiafrø drikker sitronvann med mynte

Du kan også bruke lime i stedet for sitron

detox kur sitronvann lime chia frø

Noen stykker agurk og fersk persille er også inkludert

Drikk sitronvann med lime og agurk

Hvorfor ikke tilberede en full gryte sitronvann med en gang?

sommer detox drikke sitronvann med mynte og agurk

Den friske ingefæren i den tilfører enda mer pepp

sitronvann med ingefær sunn detoxbehandling

Og denne tørstslukkeren smaker uforlignelig med rips

sitronade detox sitron vann rips mynte

Prøv det med jordbær også …

sitronvann lime mynte jordbær

Eller med duftende granateplefrø …

drikke sitronvann detox vann med kiwi granateple

Nesten alle liker en sunn blanding av sitron og appelsin

sitron vann mynte appelsin detox

Sitronvann kan aldri bli kjedelig …

drikke sitronvann lag limonade selv

Sitronvann går til og med i den grønne smoothien din!

detox kur sitron vann agurk ingefær spinat persille