Å stå opp tidlig gjør deg glad og fornøyd? Det er i hvert fall det mange tidlig oppstått hevder, et stort antall av dem kjendiser, toppledere og kjente artister. Man snakker mer og mer om mirakel morgenprinsippet og morgentimens fascinerende kraft. Det må være noe i det velkjente ordtaket “Morgenen har gull i munnen”. Du kan lese med oss ​​i dag hva det velprøvde prinsippet om å stå opp tidlig handler om, og hvordan du lettere kan integrere det i hverdagen din.

Stå opp tidlig og ha mer tid for deg selv hver dag

drikke kaffe stå opp tidlig

Stå opp tidlig med Miracle Morning -prinsippet

Dette prinsippet, som allerede har blitt så populært, ble utdypet i detalj av den motiverende treneren Hal Elrod i sin bok: “Miracle Morning: The Time That Changes Everything”. Den beskriver en strukturert, gjennomtenkt morgenrutine som kan forandre livet ditt for godt.

Resultatet bør være mer energi og en positiv holdning, tilfredshet og suksess. Som med andre motiverende og selvutviklende bøker, trenger du ikke å etterligne alt nøyaktig. Det handler mye mer om en rød tråd før du kan lage din egen tolkning. Det er ikke noe must her, bare inspirerende råd og ideer som alle kan implementere i henhold til sine egne preferanser.

Hilsen soloppgangen hver morgen

stå opp tidlig soloppgang

Grunnlaget for Miracle Morning-prinsippet er de seks såkalte S.A.V.E.R.S, som hjelper deg til å stå opp tidlig lettere. Hva ligger bak?

S. – står for stillhet – det handler om stillhet i form av meditasjon eller bønn

EN. – er for bekreftelse – tid for følelser som gir en positiv holdning

V – står for visualisering – visualiser mål og ønsker med din egen fantasi

E. – står for øvelser – å vekke kroppen skikkelig gjennom bevegelse

R. – står for lesing – lesing fra bøker eller artikler

S. – er for å skrive – skrive dagbok, ta notater, øve journalføring

De seks søylene i Miracle Morning -prinsippet

I utgangspunktet handler det om å stå opp en time tidligere enn vanlig hver morgen. Denne timen er da bare for deg. De følgende seks aktivitetene er viktige enheter som varer fra 5 til 20 minutter og kan forlenges eller forkortes avhengig av dine egne preferanser. Her er disse listet kronologisk og kort forklart.

# 1 stillhet og meditasjon

stå opp tidlig yoga meditasjon

I følge Miracle Morning -prinsippet bør du begynne å være stille så snart du står opp. Gjerne med meditasjon eller noen pranayama -øvelser, hvis man har mestret dem. Omtrent 5 til 10 minutter er tilstrekkelig for dette. Du lytter til deg selv og nyter de første minuttene av morgenen uten å vurdere noe. Bare la de første tankene gå forbi, som lette skyer på himmelen.

# 2 kommer med bekreftelser

Stå opp tidlig, skriv motivasjonsdagbok

Den neste enheten av prinsippet tar også omtrent 5 minutter. Dette er positive formuleringer du kan tenke på selv, og hvis du vil, kan du til og med skrive dem ned. Den positive troen kan formuleres veldig spesifikt eller høres mer generell ut, avhengig av dine nåværende behov. Disse er ofte knyttet til klare mål og deres betydning, samt veiene som fører til dem. Bekreftelser bør huskes og gjentas oftere slik at gamle negative tankemønstre svekkes og byttes ut mot nye, positive.

# 3 Øv på visualiseringer

stå opp tidlig praksis visualiseringer

Umiddelbart etterpå følger de såkalte visualiseringene. Litt fantasi og fantasi kreves her. Denne fasen av prinsippet er igjen ikke lenger enn 5 minutter. I løpet av denne tiden kan du forestille deg hvordan målene dine allerede er nådd. Dette gir deg en positiv holdning og mer motivasjon. Hvis målet for eksempel er å gå på en flott reise, kan du forestille deg det konkret, som om du opplevde det i øyeblikket. Med slike visualiseringer som gjør deg glad, strømmer hjernen ut flere lykkehormoner som dopamin og serotonin og blir umiddelbart mer våken.

# 4 Trening og trening

hjemme fitness stå opp tidlig tips

Selvfølgelig spiller kroppen en ekstremt viktig rolle i å våkne skikkelig. Dette er grunnen til at denne enheten er litt lengre – omtrent 20 minutter. Her er det viktig å velge en passende fysisk aktivitet som passer best til din livssituasjon og individuelle preferanser. En energigivende yogastrøm, kondisjonstrening eller joggetime – det er helt opp til deg.

# 5 les bøker og artikler

stå opp tidlig lese bøker

I dette trinnet er det på tide for selvutvikling. Det betyr å skaffe seg ny kunnskap eller lese et bestemt område – bøker, artikler, etc., avhengig av hva som interesserer deg. Du kan for eksempel bruke dette trinnet til å lære et nytt språk eller forbedre det. Igjen handler det om din egen velvære og ambisjon.

# 6 Skriv en journal eller journalfør

journaling ideer stå opp tidlig

Formuler tanker eller bare skriv sjelen din fritt. Det er målet for den siste enheten i Miracle Morning Principle. Fremfor alt er det viktig å uttrykke takknemlighet. Å være takknemlig for alt vakkert i livet, for å være våken og stå opp igjen, for å kunne puste og se. I tillegg har denne skriften en dyp terapeutisk effekt og hjelper oss til å føle oss lettere og mer avslappet. Du finner en detaljert beskrivelse av hvordan du gjør dette i vårt innlegg om uttrykksfull skriving.

Smarte tips for fremtidige tidlig oppståtte

Morgen, vær forsiktig! Her er noen smarte tips som også vil hjelpe deg med å stå opp tidlig mye lettere.

  • Start i det små! Still først vekkerklokken omtrent 10-15 minutter tidligere og ikke en time tilbake. Så øk deg hver dag med noen få minutter til, så kommer du snart til ønsket tidspunkt for å stå opp.
  • Still også vekkerklokken langt unna sengen. Så du kan ikke trykke på snooze -knappen, og du blir tvunget til å reise deg uansett.

Ikke glem – vekkerklokken er ikke en fiende, det er din allierte

stå opp tidlig vekkerklokke tips

  • Skaff deg en moderne smart vekkerklokke hvis du vil – det er allerede noen med duft, lys eller visse oppgaver du bør utføre for å slå av alarmen.
  • Ta en kald dusj kort tid etter at du har stått opp. Dette vil virkelig få sirkulasjonen i gang, og du vil våkne veldig raskt.

stå opp tidlig i en kald dusj stimulere blodsirkulasjonen

Overvinn ditt eget svakere jeg og lær kunsten å stå opp tidlig hver dag. Det kan være vanskelig i begynnelsen, og det vil koste deg mye krefter og krefter. Men det vil definitivt være verdt det og gi deg ny energi og en positiv holdning til livet.

Oppdag andre ideer og triks for å stå opp om morgenen!

tips stå opp tidlig

 Å gå en joggetur ved soloppgang er ikke bare bra for kroppen din, men også for tankene dine

stå opp tidlig soloppgang jogge

Lad batteriene om morgenen med de riktige yoga -asanas

   stå opp tidlig yogastrøm om morgenen

En sunn, næringsrik frokost fullfører det hele perfekt

ha en sunn frokost våkne tidlig