Sommeren smaker enda bedre med ferske vannmeloner. Og akkurat nå er det høysesong. Du kan gjøre mye med den populære, saftige frukten og nyte den deilige smaken og friskheten. Smoothies, juice, sorbet og iskrem, syltetøy og til og med solide retter og salater kan tilberedes raskt og enkelt med vannmelon. Ved å gjøre dette må frøene og vannmelonskallet ikke ignoreres, fordi de også er ekte skatter fulle av viktige vitale stoffer.

I tillegg til de mange helsemessige fordelene, har dette også økologiske fordeler. Hvis du for eksempel fra nå av ikke lenger kaster skallet av vannmeloner og andre frukter, men bruker dem, vil du bidra til å minimere matsvinn, i hvert fall i din egen husholdning. Og selv om det er i en så liten skala, vil slike handlinger definitivt ha en veldig positiv effekt på ditt eget karbonavtrykk i det lange løp. Du lever ikke bare sunnere, men også mer bærekraftig.

Ikke kast vannmelonskallet!

Forbered smoothie med vannmelonskall og bær

Dette er grunnen til at vannmelonskallet er så sunt

Ikke bare det verdifulle kjøttet av vannmelonen er rikt på viktige næringsstoffer. Bollen er også en ekte skattekiste som kan forsyne oss med vitaminer, mineraler og aminosyrer. Disse er i sin tur uunnværlige for at menneskekroppen skal fungere korrekt og bør tilføres den regelmessig.

Vannmelonskallet inneholder for eksempel mye vitamin C, noe som er veldig viktig for et sunt immunsystem. Kalium og vitamin B6 sørger også for naturlig dehydrering og mer energi. Den store mengden fiber har en gunstig effekt på fordøyelsen, forhindrer sultfølelse og hjelper dermed med sunt vekttap.

Aminosyren citrullin er også sterkt konsentrert i vannmelonskallet. Dette omdannes til arginin av kroppen. En annen aminosyre som forbedrer fettforbrenning og blodsirkulasjon og øker libido. Takket være antioksidanten lykopen, kan skallet og den deilige massen også ha en sterk detox -effekt på kroppen fordi den beskytter cellene mot frie radikaler. Det er ikke for ingenting at det ofte blir hevdet at regelmessig inntak av vannmeloner og skrellene deres kan redusere risikoen for kreft hos noen mennesker.

Spesielt den hvite delen av skallet er full av viktige næringsstoffer

Forbered bruk av vannmelonskall

Hvordan kan du bruke vannmelonskallet??

Selvfølgelig, spesielt hvis du er en rå eter, kan du bare spise skallet av vannmelonen med deg. Men de smaker enda bedre når de tilsettes smoothies eller juicer. Finrevet, gir de salater og supper som garanterer noe. Vannmelonplater er imidlertid spesielt populære, enten i søte og sure sylteagurk eller tilberedt som syltetøy eller gelé. I dag har vi to super enkle og deilige oppskrifter med vannmelonskall klar for deg. Ha det gøy å prøve og kose deg!

# 1 Oppskrift: Syltet vannmelonskall

syltet vannmelonskall

Ingrediensene:

 • 4 kopper vann
 • 1 ss grovt salt
 • 2 kopper skallet vannmelon
 • ¾ kopper granulert sukker
 • ½ kopp eplecidereddik
 • 4 pepperkorn
 • 4 hele fedd
 • ½ ts syltet krydder
 • 1 lang skive fersk ingefærrot
 • ¼ ts selleri frø

Forberedelsen:

I en stor gryte, kok opp vannet og saltet over middels varme. Tilsett vannmelonskallet og kok til det er mørt, ca 5 minutter. Sil, lagre væsken og overfør bollene til et stort glass eller en plastbolle.

Kombiner væsken som er igjen i kjelen med resten av ingrediensene. Kok opp over middels varme og rør til sukkeret er oppløst. La småkoke i 15 minutter. Ha vannmelonplater i en bolle. Dekk med folie og oppbevar i kjøleskapet i en dag. Ha i en krukke og oppbevar i kjøleskapet i opptil 2 uker.

Serveringsforslag: Nyt med din favoritt delikatessekjøtt og ost, kanskje med andre syltede grønnsaker, og inviter vennene dine til en liten smaksfest!

# 2 Oppskrift: Sommerlige sitronpraliner med vannmelonskall

Lag vannmelonskall sitron søtsaker selv

Ingrediensene:

(for 12 sjokolader)

 • 2 kopper hvit, skiver vannmelonskall (fjern grønt skall)
 • 3 kopper vann
 • ½ ts salt
 • 1 ¾ kopper sukker
 • ½ kopp sitronsaft
 • 1 ts sitronskall
 • 1 ts vaniljeekstrakt

Forberedelsen:

Rør vann og salt sammen i en 2 liters kjele. Tilsett vannmelonskallet. Kok opp over høy varme. Reduser varmen og stek i 10 minutter, rør ofte. Fjern fra varmen og tøm godt.

I en 1 liters kjele, rør sammen 1 kopp sukker, sitronsaft, sitronskall og ekstrakt. Rør inn det drenerte vannmelonskallet. Stek på middels varme i 15-20 minutter eller til blandingen er tykk, rør ofte.

Fordel en halv kopp av det gjenværende sukkeret tykt på et 30 x 30 cm ark vokspapir.

Tøm blandingen og slipp den på sukker med en teskje. Støv med den resterende ¼ kopp sukker.

Rull godteribitene forsiktig i sukker og beleg dem helt. La avkjøle i 10 minutter (kjøleskap valgfritt), og rull deretter inn sukker igjen. Avkjøl helt før servering. Et voilà !

Prøv også andre vannmelonoppskrifter! Også denne sommeren kan du nyte den himmelsk smakende, sunne gigantfrukten og dra fordel av de mange fordelene på en hyggelig og deilig måte!

Vannmelonskall kan også tilsettes kimchi eller karri

Forbered kimchi vannmelonskall

Forbered vannmelonskrellkarri

En kul vannmelonsmoothie er den perfekte, næringsrike sommertørstslukkeren

Vannmelonskall tilberede smoothies

Hvis du kan fordøye mindre fiber, kan du lage fersk juice i stedet for smoothies

vannmelonskall juice sunt

Bare resirkuler skallet av vannmelonen så ofte du kan!

sunn idé vannmelonskall spise

Forbered fersk vannmelonskall  Spis sunt vannmelonskall     vannmelonskall spiselig vannmelonskall spise sunt vannmelonskallmatoppskrifter

vannmelonskall ernæringsverdier sunne  vannmelonskall resirkuler sunt