Sunt kosthold kan også smake godt. Vi beviser det i dag med en oppskrift på grillet ørret. Følg med for å lære hvor sunn kaldvannsfisk er og hvordan du kan grille ørret raskt og enkelt …

Regnbueørret i naturen

Ørretgrill sunn mat kaldtvannsfisk

I likhet med fetteren, laksen, er ørreten hjemmehørende i Nord -Amerika og finnes i mange elver og innsjøer i kaldt vann. Selv om det er mange ørretarter, vises regnbueørret oftest på restaurantmenyer og fiskemarkeder. Som næringstett mat tilbyr ørret en rekke helsemessige fordeler mens den er lav i kvikksølv, noe som gjør den enda sunnere.

Fluefiskeørret

Næringsstoffer i ørreten

En porsjon regnbueørret på ca. 800 g inneholder ca. 20 g protein og bare 143 kalorier. Det er 40 prosent av ditt daglige proteinbehov. Proteinet er veldig viktig, slik at kroppen kan bygge nye celler og reparere gamle.

Ørreten er en fettfattig mat med bare 5 g totalt fett i en porsjon. Det meste av fettet kommer fra de umettede fettene kjent som omega-3 fettsyrer. En porsjon ørret inneholder 837 mg omega-3 fettsyrer, noe som er litt mer enn halvparten av det anbefalte daglige kravet.

Hvor sunn er ørreten?

Ørretgrill sunn mat kaldt vann fiskørret

Omega-3 har størst innvirkning på hjertehelsen, men studier tyder på at de også kan bekjempe andre sykdommer som ulike kreftformer og demens. Nyere studier har vist at omega-3 fettsyrer spiller en viktig rolle i hjernens helse gjennom livet.

Grill ørreten og smak til med appelsin

Ørretgrilloppskrift Oransje sunt kosthold Ørret sunne fordeler

Vitaminer i ørreten

Regnbueørret gir en god blanding av vitaminer, de er spesielt rike på vitaminer i gruppe B. Disse er ansvarlige for å omdanne mat til energi og produsere røde blodlegemer, så vel som for nervehelsen. En porsjon ørret inneholder 28 prosent av det anbefalte daglige kravet til niacin (B-3), rundt 16 prosent pantotensyre (B-5) og pyridoksin (B-6) og imponerende 58 prosent vitamin B-12. Ørret gir også 12 prosent av ditt daglige behov for vitamin E, en antioksidant som hjelper til med å lage røde blodlegemer.

Fiskretter smaker deilig og har mange helsemessige fordeler

Ørretgrill limesaus sunt å spise kaldtvannsfiskØrretgrill med sitron sunn mat kaldt vann fisk

Mineraler i ørreten

Ørreten er også rik på mineraler, blant annet kalium, fosfor og selen. Kalium er en elektrolytt som balanserer væskebalansen i kroppen og bidrar til nervehelsen. Fosfor sikrer sunne bein og tenner. Spormineralet selen viser antioksidantaktivitet og beskytter mot celleskader forårsaket av frie radikaler.

Ørret med sitron

Ørretgrilloppskrift, ørret sunne fordeler

Grilling ørret – oppskrift

Som vi allerede har nevnt, er ørret lite kvikksølv, og derfor kan ørret konsumeres fire eller flere ganger i måneden. For en forandring kan du også spise annen kaldvannsfisk som laks, sardiner og makrell.

Kvikksølv er et nevrotoksin som er spesielt skadelig for gravide og små barn

Ørretgrill oppskrift sunt kosthold ørret næringsstoffer

En ørret kan rett og slett grilles helt. Men det er mennesker som kvier seg for å spise en hel fisk med hodet. Hvis det gjelder deg også, kan du kjøpe ørretfileter på fiskemarkedet og deretter forberede dem som du vil. Pensle med olivenolje, og smak til med en blanding av friske urter som hakket gressløk, hvitløk, persille og svart pepper og grill – slik smaker ørreten faktisk veldig velsmakende. Sitron- eller limeskiver utfyller fiskens milde smak perfekt. Nedenfor er den eksakte oppskriften på denne sunne forførelsen …

Hvis du ikke vil eller kan grille ørreten, tilbered den på samme måte i en aluminiumsbåt og stek fisken i ovnen ved 180 ° C.

Grillet ørret i aluminiumsfolie

Ørret grilling i folie oppskrift sunt å spise ørret sunne fordelerØrretgrilling i folie med hvitløk sunn mat

Ingredienser:

 • Ekstra jomfru olivenolje
 • 2 ørreter, utbenet og renset, hode og hale (eller hodeløs hvis du vil)
 • salt
 • pepper
 • 6 skive-tynne skiver fersk sitron, pitted
 • Flere kvister dill (eller basilikum, estragon, persille, en hvilken som helst mør fersk urt)
 • 1 ts smør, skåret i små terninger

Ørretgrilloppskrift sunt å spise ørret sunne fordeler

Forberedelse:

 • Forvarm grillen, og la en del av grillen avkjøle
 • Mens grillen varmes opp, danner du to “båter” av kraftig aluminiumsfolie.
 • Pensle bunnen av båten sjenerøst med olivenolje for å forhindre at ørreten fester seg når den grilles
 • Skyll ørreten med vann og tørk. Åpne fisken og dryss med salt og pepper. Legg sitronskivene i ett lag på innsiden av fisken.
 • Dryss med dillkvist og smørterninger. Forsegl fisken og belegg begge sider av fisken med olivenolje.
 • Legg fisken i aluminiumsfoliebåtene og lås dem.
 • Grilling av ørreten: Plasser fiskebåtene på den varme siden av grillen. Dekk til og grill i 3 minutter.
 • Legg fisken på den kjølige siden av grillen. Dekk til og kok i 3-5 minutter til fisken er gjennomstekt.
 • Fjern ørreten fra grillen.

god appetitt!

Ørretgrill med frisk salat sunn mat Ørretgrill med poteter sunn mat kaldt vann fiskØrretgrilloppskrift sunn mat Ørretgrill med hvitløk sunt ørret næringsstoffer Ørretgrill med sopp sunn mat ørret næringsstoffer Ørretgrilloppskrift sunn spisingstipsØrretgrilloppskrift Sunt å spise fisk Å spise sunne fordeler