Selv om været i år er mye varmere enn vanlig for sesongen, er hosten fortsatt et problem. I tillegg er det fortsatt nok tid til slutten av vinteren til at temperaturen kan falle veldig lavt. Det hadde vært fint å være forberedt på dette. Kjøpte hostesirup er veldig effektive, men de er ikke alltid de sunneste. Den kan inneholde kunstige ingredienser og sukker. Det er derfor barn noen ganger liker å drikke dem. Dette trenger ikke være. Du kan lage din egen hostesirup, og det blir like velsmakende. Vi har valgt ut noen forskjellige oppskrifter. Vi presenterer også andre hjemmemedisiner for hoste.

Det er noen smarte oppskrifter for å lage hostesirup selv

god juice - sunn mat lag hostesirup selv

Hjemmelaget hostesirup med eplecidereddik

Ingrediensene til denne gjør-det-selv-hostesirupen med eplecidereddik er som følger:

 • 3 ss eplecidereddik
 • 3 ss honning
 • 2 ss sitronsaft
 • 1/4 ts cayennepepper
 • 1/4 ts revet ingefær

Du kan også legge til to spiseskjeer vann hvis du ønsker det. Det vil gi en mykere smak!

Eplecidereddik er flott for hoste

honning eddik hoste syrop

Tilberedning av hostesirup med eplecidereddik

Du bør legge alle disse ingrediensene i et lite glass og helle det hele ganske kraftig opp. La blandingen stå ved husets temperatur i noen dager, og da bør du helst beholde saften i kjøleskapet. Før du bruker den, bør du helle den godt opp. Du kan selvfølgelig bruke de respektive ingrediensene i større mengder så snart du holder målingen mellom dem. Så du vil ha et større beløp. Du bør drikke denne sirupen veldig forsiktig fordi den naturlig er veldig varm. Forresten, du kan også lage eplejuicen selv ved å bruke denne oppskriften.

Honning finnes i nesten alle hjemmeoppskrifter for hoste!

Honning - sunne oppskriftsideer - lag din egen hostesirup

Lag hostesirup selv med hyllebær

Den fortsetter med en oppskrift på hostesirup med hyllebær. Hyllebærjuice er en rask måte å kurere hosten på, og selv små barn liker smaken. Vanligvis vil hyllebæren lindre symptomene uten at de små kaster opp.

Du trenger følgende ingredienser til ca 8 syltetøyglass med sirup eller 4-5 liter:

 • 2,5 liter ekte hyllebærjuice;
 • 1,5 kilo sukker eller enda bedre – en kilo honning;
 • Presset sitronsaft fra fire sitroner;
 • Nelliker.

Hyllebærjuice er et universelt middel mot hoste og forkjølelse

Lag hostesirup til sunn mat selv

Slik lager du hyllebærsirup

Det første du bør gjøre er å sterilisere syltetøyglass og oppbevare dem i en stor beholder med varmt vann i lang tid. Deretter bør du blande alle ingrediensene i beholderen og bare varme dem opp litt til sukkeret er oppløst. Tross alt kan du tilberede alt dette i ikke mer enn 10 minutter.

Viktig: Hvis du bruker honning i stedet for sukker, bør du legge den til etter at den er avkjølt, men mens sirupen fortsatt er lunken. Et annet alternativ ville være stevia i mengden det tilsvarer 1,5 kilo sukker.

Wasabi og annen krydret mat hjelper mot hoste

wasabi flott for hoste

Lag hostesirup med sitron selv

Sitronen er et universelt middel som også hjelper mot hoste. Du kan praktisk talt blande en sitronade med en skje honning. Vannet må ikke være for varmt, slik at du ikke brenner tungen og slik at du får fordeler av honningens egenskaper. Fordi ved en høyere temperatur enn 20 grader er honningen bare søt, men ikke lenger sunn.

Honning og sitron er også veldig populære å kombinere!

Lag hostesirup selv hjemmemedisiner mot forkjølelse

To oppskrifter med honning og løk

Det smaker selvfølgelig ikke perfekt, men tro oss, du kan bruke det til å lage hostesirup eller hjemmemedisiner mot hoste selv, som har en umiddelbar effekt selv i vanskelige tilfeller.

Oppskrift nummer 1

Ingrediensene

 • En middels løk
 • 2 glass vann
 • presset juice av en sitron
 • 2 ts honning

Løk og honning er en sterk kombinasjon for hjemmelaget hostesirup

Produktblanding - lag god hostesirup selv

Forberedelsen

Skrell løken og skjær den i store skiver, kok deretter i vann i 15 minutter. Fjern fra kokeplaten og vent ytterligere fem minutter. Når vannet er lunkent, tilsett honning og sitronsaft. For best resultat, drikk det to til tre ganger om dagen.

Oppskrift 2

Her trenger du:

En middels løk

3 ss honning

I dette tilfellet må du skive løken igjen og deretter legge til honning. La den stå over natten, og dagen etter kan du ta en spiseskje av denne hjemmelagde hostesirupen flere ganger. Det er best å gjøre dette annenhver time. Du kan også bruke hvitløk i stedet for løk.

Nok en fin samling av naturlige hostemedisiner

Hostesirup lager selv en sunn matplan

Ikke glem urtete!

Her er en flott mulighet til å kombinere gourmetlivet med helse. Det er sikkert gode ekte urtete som du ikke har prøvd ennå. Visste du for eksempel at grønn te og basilikum har antioksidantegenskaper og dermed hjelper mye mot forkjølelse og hoste? Forbered slike varme drikker og kombiner dem med sitron og honning så snart vannet er behagelig varmt, slik at du faktisk kan drikke te.

Det er noen gode hostesirupoppskrifter du kan lage selv

Lag dine egne hostesirupoppskriftsideer

Hjemmemedisiner for hoste med rød alm

Hvis noen av dere har vondt i magen eller magen, vil dette middelet komme dere til gode på to måter. Hvis du legger noe av det i vann, vil det danne en fruktkjøtt. To spiseskjeer rød alm er tilstrekkelig for 250 ml vann. Du kan tilsette litt salt og honning hvis ønskelig.

Ingefær er krydret og styrker immunsystemet. Det hjelper derfor også med hoste

Lag supermat selv hostesirup

Spis honning og kanel

Honning og kanel vil sikkert forbedre humøret ditt, og det er kanskje derfor de er en så god idé for en hjemmelaget hostesirup. Honningen er det viktigste middelet, som i dette tilfellet hjelper mot hoste. Alt du trenger å gjøre er å tilsette litt kanel. Du kan gjøre det etter din smak. Begge produktene har antibakterielle egenskaper og er i stand til å bekjempe virus. Honningen vil også hjelpe deg med å lindre smerter.

Honning og sitron – oppskriften på god helse!

Tips for et sunt liv Lag din egen hostesirup

Endelige tips og hint

Dette er spesielt praktiske og populære oppskrifter for hoste. De har blitt prøvd og vist seg å være effektive. Men i utgangspunktet er alle produktene det antioksidantegenskaper nyttig for å bekjempe forkjølelse og hoste. Krydret mat som wasabi kan også drepe bakterier.

Honning brukes i mange av oppskriftene. Her har vi følgende viktige tips: Honningen mister egenskapene ved temperaturer over 20 °. Så du bør bare legge til dette senere, når sirupen er lunken.

Husk at mens hosten helbreder, er også et sunt kosthold og restitusjon avgjørende for rask helbredelse. Vi ønsker at disse midlene hjelper deg, men enda mer at du går gjennom vinteren med god helse!