Har du hørt om inka agurk? Denne eksotiske grønnsaken har vært kjent her i landet en stund og ser ut til å bli mer og mer populær. Agurken fra Sør -Amerika ser ikke bare litt annerledes ut enn vår, men har også enda flere helsemessige fordeler for den menneskelige organismen. Det er ikke for ingenting at dette er en av supermatene som mange ernæringseksperter foretrekker. Den gode nyheten: du kan også plante Inka -agurken her i Tyskland og nyte den fersk. Det er veldig enkelt å forberede som vi vil vise deg nedenfor. Bli hos oss og finn ut mer om dette sunne og allsidige eksotiske.

Dra fordel av de mange fordelene med inka agurk!

Dyrk inkagurk selv

Inka agurk – hva er det egentlig?

Den søramerikanske agurken (Cyclanthera pedata) kommer opprinnelig fra Peru og er en av de mest populære grønnsakene der. Det er en av agurker og kalles fortsatt “ekornpumpe” eller “skiver agurk”. Det er en klatret avling, kan bli opptil 5 m høy og har store, håndformede blader som minner om villvin.

Fruktene av noen varianter har også små pigger. Men alle er litt skjeve og nesten hule. Når agurkene er modne, blir frøene svarte og innsiden blir nesten hul. Smaksmessig minner de om konvensjonelle agurker, men konsistensen er ikke like vannaktig, men mer som paprika.

Den raskt voksende avlingen trenger et stabilt stekemiddel

inka agurkavling

Hvorfor er Inka -agurken så sunn?

Uten å undervurdere den lokale agurken, kan man si at inka -agurken er mye sunnere. Som allerede nevnt, er det en av supermatene. Dette er fordi den inneholder mange flavonoider som kan senke kolesterol og blodsukker og få sirkulasjonen i gang. Blodtrykk og immunsystemet generelt har også godt av det. Akkurat som stoffskiftet. Det betyr definitivt at det er en enkel måte å bruke Inca agurker i et sunt kosthold.

De små, stikkende agurkene er tøffe

liten inkagurk fersk

Dyrk Inca agurk selv

I velassorterte økologiske butikker så vel som på Internett kan du allerede finne Inca agurkekstrakter som kan tilsettes smoothies eller retter. Heldigvis kan du også plante Inca -agurken selv i din egen hage eller til og med på balkongen og høste frisk frukt. Såing kan gjøres allerede i midten av slutten av april. Frøene legges i en gryte med pottejord. Det er bedre å la det stå på et lyst, varmt sted. Vinduskarmen er for eksempel perfekt for dette. Om to eller tre uker vil planten ha vokst ganske mye og kan plantes ute etter ishellige i midten av mai.

Generelt liker Inka agurker det varme og lette. Fordi planten vokser veldig raskt og klatrer, bør du finne et passende klatrehjelpemiddel i god tid. Jorden bør være rik på humus og næringsstoffer, samt godt drenert. Vann regelmessig og ikke la det tørke ut. Unngå likevel vannlogging. Inka agurken trenger gjødsel annenhver uke fordi den eksotiske tunge spiseren trenger mange næringsstoffer for veksten.

Med god omsorg kommer de første fruktene i august

inca agurk supermat plantetips

Selv om inka agurker er relativt hardføre, kan de noen ganger bli plaget av dunmugg og edderkoppmidd. I de fleste tilfeller kan du vellykket bekjempe disse med noen hjemmemedisiner eller med organiske kosttilskudd. Du kan også forhindre skadedyr og sykdommer ved å bruke et tynt lag mulch og sørge for at dyrkingsområdet er pent og luftig.

Forbered Inca agurk – den originale oppskriften fra Peru

Den søramerikanske agurken kan også spises rå, det samme kan innenlandske agurker. Den smaker imidlertid litt annerledes og minner mer om courgette. Den kan derfor også tilberedes på lignende måte – kokt, kokt eller stekt. En av de mest populære tilberedningsmetodene i Sør -Amerika er rester – utstoppede inka agurker. Her har vi den originale oppskriften fra Peru spesielt for deg.

Inka agurker i peruansk stil fylt

fylte inkagurker med rispynt

Ingrediensene:

 • 8 Inka agurker
 • 120 g hakket løk
 • 160 g kjøttdeig
 • 4 rundstykker eller brødskiver
 • 40 g rosiner
 • 2 hardkokte egg
 • 4 oliven
 • 4 ss kyllingbuljong
 • 1 1/3 ss mel
 • 1 1/3 ss chilipulver
 • Salt og pepper etter smak

Inka agurker er raske og enkle å tilberede

Forbered oppskrift på syltet inkagurk selv

Forberedelsen:

 • Fjern frøene fra Incan -agurkene og legg dem i bløt i varmt vann.
 • Bløtlegg deretter brødet for å oppnå en god konsistens. Klem dette ut og bland med kjøttdeigen. Stek i en panne med olje på svak varme.
 • For en enda bedre smak av brød- og kjøttdeigblandingen, tilbered en basissaus bestående av løk, tomater og hvitløk. Skjær alt veldig lite og dryss over litt salt.
 • Når kjøttdeigen er nesten ferdig, tilsett rosiner, oliven og hardkokt egg i fyllet. Husk at disse ingrediensene kan variere basert på dine preferanser.
 • Når blandingen er klar, fyller du Inca -agurkene med den og tilsetter litt mel i den åpne enden.
 • Bland til slutt den hakkede løken, malt chili, salt og pepper i en stor kjele til det blir en pasta.
 • For å oppløse denne pastaen, tilsett 4 ss kyllingbuljong. Legg de fylte Inca -agurkene i det og la det småkoke i ca 5 minutter på svak varme.

Du kan servere de fylte Inca -agurkene med ris, stekte poteter eller ferske grønnsaker. god appetitt!

Potetmos passer også godt til den fylte inkanagurken

fylt inca agurk hakket biff potetmos

Du kan også improvisere med andre ingredienser

Forbered utstoppet inkagurk

I stedet for kjøttdeig kan du bare bruke ost eller tofu

inka agurk fylt oppskrift ingredienser

De søramerikanske agurkene er deilige å sylte

syltede inka agurker forrett spiselige blomster

Dra nytte av allsidigheten til Inca -agurken som du ønsker!

Inka agurk som vokser supermatavling

modne inkagurkuttede frø moden inka agurk høst supermat sunt

Inka agurk lage sunne grønnsaker