Tidligere avviste mange kompromissløst muligheten til å jobbe hjemmefra. “Jeg er ikke laget for det?”, “Jeg synes selvdisiplin er vanskelig.” Eller “Jeg trenger mine sosiale kontakter!” Og andre lignende uttalelser var de vanlige forklaringene. Nå er vi imidlertid i en eksepsjonell situasjon der praktisk talt alle er tvunget til å jobbe hjemme. Du må være flittig nok til ikke å miste jobben. Vi kommer til våre grenser og må tvinges til å overvinne dem. Se på dette som en mulighet! Du kan mestre denne utfordringen, og etterpå blir du mer kvalifisert og uavhengig. Her er våre tips for det!

Med riktig tankegang vil du raskt tilpasse deg hjemmearbeidet

Jobber hjemmefra og jobber på kontoret

En plan hjemmefra som er veldig morsom

Mange folk utsatt for melankoli, hvis du må begrense dine sosiale kontakter i lang tid. Presset av arbeidet som skal gjøres gjør det ikke bedre. Du trenger absolutt aktiviteter du liker. Du må planlegge flere pauser og muligens forhåndsdefinere aktivitetene i dem.

Vi snakker ikke om store underholdningsprosjekter, men det er små ting som totalt muntrer deg. Her er noen spesielt viktige eksempler:

  • drikke kaffe,
  • å drikke te,
  • Tilbered små sunne måltider,
  • Tilbring noen minutter på terrassen,
  • Snakk med gode venner på telefonen,
  • Hør en favorittsang,
  • Gjør korte meditasjoner.

Ta korte pauser regelmessig

Jobber hjemmefra og lager med barn

Hvorfor begynner vi med temaet “pauser”? De kvalitative avbruddene garanterer konsentrasjon og motivasjon. Hvis du bare gjør en innsats og ikke har det gøy, vil du sannsynligvis miste eller redusere arbeidsevnen i det lange løp. Så pausene er ikke like viktige som det konsentrerte arbeidet. Du er kravet til dette!

Match rytmen din med denne i familien

Tips om arbeid hjemmefra

Balanse med fysiske øvelser

Kanskje du ikke er en sportsmann. Mange vil si det. Sannheten er at vi alle kan være mer eller mindre det hvis vi ønsker å opprettholde vår mentale og fysiske helse i det lange løp. Spesielt hvis du er stengt hjemme hele dagen, kan du raskt bli vant til å ikke bruke kroppens fysiske kapasitet særlig mye. Dette har mange kortsiktige og langsiktige negative konsekvenser. På sikt føler vi oss svake og demotiverte. Kvaliteten på arbeidet vårt gir etter. Dessverre kan dette på sikt føre til svært alvorlige sykdommer. Hvis du tilbringer lange perioder på datamaskinen, og mesteparten av tiden når du jobber hjemme, må du trene litt.

Du kan ha flere forskjellige jobber

Tips for å jobbe hjemmefra

10 minutter et par ganger om dagen ville være nok. Du har et bredt spekter av alternativer for å aktivere forskjellige muskelgrupper. Du kan velge ting som er enkle for deg å gjøre. Hvis du liker yoga eller danser, er det mange av dem på internett. Slike fysiske øvelser er et must når du jobber hjemme.

Noen ganger kan du jobbe på gulvet eller sofaen

Jobber hjemmefra hjemmekontorideer

Tilpass rytmen din til andre mennesker i husstanden

Har du en stor familie? Nå er din sjanse til å lære hvordan du virkelig kan leve sammen. Alle har sin egen rytme og er aktive eller passive på forskjellige tider av døgnet. Barna trenger å lære om digitale medier. Men i visse øyeblikk bør de også spille. Du kan justere pausene og arbeidstiden slik at de kan kombineres med andre familiemedlemmers. Dette er en stor utfordring, men suksess vil bringe hele familielivet til et helt nytt, sannsynligvis bedre nivå. For eksempel kan en av pausene være viet til lek med barna. De minste kan også hjelpe deg med matlaging og opprydding. Det gjør dem engasjerte og slitne på samme tid. Så du får mer ro etterpå!

Du har også frihet i kleskode når du jobber hjemmefra

Jobber hjemmefra interiørdekorasjonsideer

Å jobbe hjemmefra kan være morsommere ved å bytte stilling

Å jobbe på kontoret har en stor ulempe, nemlig at du ofte bare sitter i samme posisjon. Du kan løsne det på hjemmekontoret. Mange mennesker har en tendens til å sitte ved et skrivebord designet for dette formålet. Men i mellom kan du også jobbe ved disken på kjøkkenet, på sofaen og hvorfor ikke på en pute på gulvet. Prøv hvilken stilling du føler deg mest komfortabel i. Det kan være annerledes på forskjellige dager. Variasjon er det sunneste for de fleste. Tidlig om morgenen kan du gjøre noen små gjøremål fra sofaen eller til og med fra sengen din. Deretter kan du ta datamaskinen til baren og stå der i stedet for å sitte. Hvis du er på hjemmekontoret, kan du bytte ut stolen for en treningsball i mellom. For noen gjør det til og med jobb morsomt og eventyrlig!

Tren for å holde deg frisk

Jobber hjemmefra Jobber på avstand

Ta vare på husstanden!

Den største ulempen med å jobbe hjemmefra er allerede nevnt. Nå til fordel nummer 1: Du kan ta vare på din egen husholdning i mellom. Du trenger uansett de forhåndsbestemte pausene, som vi nettopp nevnte. I løpet av denne tiden kan du lage noe, rengjøre kjøkkenet eller badet. På denne måten oppnår du to ting: På den ene siden er du fysisk opptatt, og på den andre siden holder huset eller leiligheten seg pent og ryddig. Atmosfæren er hyggelig, og det er bare morsommere!

Ta deg tid til å tilpasse deg den nye situasjonen 

Jobber fra hjemmekontorinnredning

Lær mer om hvordan du endrer tankegangen din

Endringene er vanskelige for oss mennesker, selv om de er for godt. Det er vår karakter – vi foretrekker å reise på samme tog. Det er normalt å synes det er vanskelig å gjøre en så radikal endring. Les informasjon eller se videoer om hvordan du faktisk endrer din egen faste holdning. I tillegg er Internett fullt av nyttig informasjon fra gode kilder.

Mange arbeidere kombinerer jobben sin godt med familielivet

Tips om arbeid hjemmefra

Hvis du ikke liker å håndtere noe slikt, så er det andre alternativer. Du kan ta litt tid å bruke din intuisjon til å finne ut hva som vil hjelpe deg med denne store transformasjonen. Søk gjennom minnene dine og se etter situasjoner der du har måttet gjøre en radikal endring. Skriv ned på et stykke papir det som var spesielt nyttig for deg i slike øyeblikk. Prøv å tilpasse denne opplevelsen til den nåværende situasjonen.

I pausene kan du gjøre noe for husholdningen eller for barna dine

Sette opp ditt eget hjem Jobbe hjemmefra

Ja, det hele høres litt filosofisk og abstrakt ut. Sannheten er imidlertid at situasjonen i verden akkurat nå sannsynligvis vil utfordre oss til å forstå oss selv bedre og være mindre overfladiske.

Prøv å følge tipsene våre! Hvem vet, kanskje denne transformasjonen snart viser seg å være en absolutt gave fra deg!

Organiseringen på hjemmekontoret er viktigere enn når du er på kontoret

Sette opp kontoret Arbeide hjemmefra

For mange er det motiverende om arbeidsplassen deres var nær naturlig lys

Hjemmekontorstips Jobbe hjemmefra

På samme måte vil du føle deg mer motivert til å jobbe med å ha huset ryddig

Sunn livsstil Ideer som jobber hjemmefra

For mange er det et bedre valg å jobbe hjemmefra 

Jobber hjemmefra Jobber hjemmefra