Vi er for øyeblikket overveldet av den nye helsetrenden Earthing. Dette handler faktisk om noe helt naturlig, kanskje det mest naturlige av alt – om vårt opprinnelige forhold til Moder Jord. I vår menneskelige utvikling, paradoksalt nok, har vi på en eller annen måte glemt dette, selv siden vi begynte å bruke moderne sko og bodde langt over bakken. Vi har mindre og mindre direkte kontakt med jorden og dens helbredende krefter. I de følgende linjene vil du lære mer om jording, det vil si mer om den helbredende jorden og dens helsemessige fordeler, samt hvordan du best kan dra nytte av den.

Jording – tilbake til naturen og lad batteriene

jordingstrend sunt å gå barbeint

Hva gjør Earthing?

For å si det enkelt betyr jording ikke annet enn elektrisk tilkobling til jorden. På denne måten blir kroppen vår så å si tømt fra den akkumulerte elektriske spenningen. Hvordan skjer dette og hvorfor er det bra for helsen vår? Veldig lett.

På grunn av den massive e-smogen i hverdagen, så vel som andre negative fenomener, er kroppen vår belastet med en overdose av positive elektroner. Det dannes en enorm volt spenning, som ikke lenger er naturlig og kaster oss ut av balanse.

Resultatet: tretthet, hodepine, søvnforstyrrelser, kronisk stress, hjerte- og karsykdommer og til og med depresjon og angst. Jorda vår, derimot, har en sterk negativ elektrisk ladning og belaster oss med direkte kontakt. Slik skjer den viktige elektronutvekslingen med jordens elektriske felt, og voltspenningen vår reduseres til null. Denne prosessen er så helbredende for organismen vår fordi den nøytraliserer frie radikaler, eller med andre ord virker mot oksidativt stress.

Å gå barbeint kan gjøre underverker

jording gå barbeint sunn effekt

For å overbevise deg selv om dette, kan du få et voltmeter fra jernvarehandelen og bruke den til å måle din egen elektriske spenning. En gang etter en lang arbeidsdag og en gang etter at du har gått barbeint på engen eller på stranden i minst 20-30 minutter. Du vil bli overrasket.

Et overblikk over de viktigste fordelene med jording:

 • det fremmer blodsirkulasjonen
 • stimulerer sirkulasjonen
 • gir kroppen ny energi
 • forhindrer betennelse
 • styrker immunsystemet
 • har en antioksidant effekt på kroppen
 • avslappet og oppfriskende
 • er morsomt og får deg i godt humør

Lange turer på den våte sanden er ekte balsam for kropp og sjel

jording sunn å gå barbeint

Øv øredobber daglig ved å gå barbeint

Som nevnt tidligere, er en av de mest naturlige og enkleste måtene å øve øredobber på å gå barbeint. I parken eller i hagen, på steiner, på sanden eller til og med på hard grunn – løping uten sko er gull verdt. I tillegg til den verdifulle utvekslingen av elektroner med jorden, fordeler kroppen vår også mekanisk og taktilt. De utrente muskulaturen stimuleres og du får en ekstra fotrefleksologimassasje gratis. Noe mykere, spesielt naturlige overflater har en veldig positiv effekt på fotsålene og beskytter samtidig ledd og brusk.

Hvis det er mulig, kan du integrere barbeint gange i den vanlige daglige rutinen på den måten som fungerer best for deg. Kanskje i lunsjpausen eller i morgen tidlig på vei til jobb. I helgen eller på ferie kan du unne deg lengre perioder uten sko og nyte denne naturlige friheten.

Å gå barbeint gjennom dammer i regnet er også veldig gunstig for immunsystemet vårt

jording helbredende jordeffekt

Viktig notat: Personer som lider av leddgikt eller diabetes bør ikke gå over bord med å gå barbeint og bør søke råd fra legen på forhånd.

Ekstra tips: Selv om jording fra å gå barbeint er sunt for sålene på føttene og calluses, bør du ta vare på føttene dine regelmessig. Unn deg milde fotbad og masser føttene oftere med en fotkrem av høy kvalitet.

Føttene dine vil takke deg for det

gå barbeint sunt jording helse trend

Dra nytte av innovative jordingsprodukter

I tillegg til oppkvikkende og sunn barfotløping, er det flere, alternative måter å gjøre jording på daglig basis. Takket være de mange jordingsproduktene på markedet kan du dra nytte av det magnetiske jordfeltet selv uten direkte kontakt og lade batteriene. Det kalles fortsatt teknisk kroppsforankring. Produktene er laget med materialer som har høy elektrisk ledningsevne, for eksempel sølv og kobber. De er deretter koblet til husets jord. Det vil si koblet til en stikkontakt. På denne måten, når du kommer i kontakt med huden, skjer akkurat det samme når du løper barbeint ute – å spise. Kroppen og hele det vegetative nervesystemet er elektrisk lettet.

De vanligste jordingsproduktene vi anbefaler er:

 • Jordingsmatte for datamaskinen
 • Jordingsark og pute med sølvpartikler
 • Jording av sko med kobbernagler

Dra nytte av denne unike bio -elektriske prosessen – jording og sikre deg den nødvendige, fordelaktige lindringen for kropp og sjel hver dag.

Ha det gøy og vær sunn!

jording sunt på ferie