Det mannlige hormonet testosteron produseres i testiklene og binyrene og er et av kroppens biokjemiske budbringersubstanser. Hormoner spiller en viktig rolle både for å bygge muskler og for å avgjøre om du føler deg stresset eller avslappet, energisk eller sliten, feit, tynn, myk eller muskuløs. Testosteron påvirker også ønsket om sportsaktiviteter og sexlysten. Følgende er tips om hvordan testosteronnivået kan balanseres eller til og med økes.

Testosteron er et viktig hormon som kroppen ikke kan klare seg uten. En studie fra USA kommer til og med til at testosteron kan redde fra hjerteinfarkt og hjerneslag og derfor selvfølgelig ville være avgjørende. Opptatt samtidig en østerriksk studie koblingen mellom testosteronmangel og depresjon. Hvis det er nødvendig med en akutt testosteronbalanse, er reseptbelagte legemidler og preparater tilgjengelig. Interesserte kan finne den her Informasjon om testosterongel, en nyttig forberedelse for å øke testosteron.

Testosteronnivå_7814 1

Testosteron – for livsglede

Veien til mer testosteron

Tegn på lave testosteronnivåer kan være kronisk tretthet, utmattelse, konsentrasjonsvansker, sløvhet, irritabilitet og hårtap. Lavere ereksjon, mangel på sexlyst, ryggproblemer eller vektøkning er også blant punktene som kan være forbundet med en testosteronmangel.

Men dette kan kompenseres for med et lite engasjement.

Viktig: riktig kosthold

Først er det viktig å forstå forholdet mellom testosteron, kosthold og trening. På en måte gir god ernæring energien som kroppen trenger for å fungere. Jo mer utmattet du føler deg, jo mindre morsomme fysiske aktiviteter er – faktisk en farlig syklus som må brytes nå. Det fungerer umiddelbart med riktig kosthold. Til og med urbefolkningen visste hvor viktig maten er og hvilken positiv effekt den har på kroppen. En av Maya -matvarene var for eksempel quinoa, planten som nå tar verdens kjøkken og gourmeternes hjerter med storm – enten som forrett, hovedrett eller dessert. Grønnsaker, salater, frukt og sitrusfrukter bør også inkluderes i det daglige kostholdet.

Testosteron level_healthy_7814 2

Utendørs moro øker testosteronnivået

Sport – spill – spenning

Vitamin D spiller en viktig rolle ikke bare for testosteron, men også for hele kroppen. Den dannes i hver celle og er avhengig av sollysets støtte. Utendørsaktiviteter varmer opp sirkulasjonen og testosteron samt vitamin D -produksjon. Personlige preferanser bestemmer sporten. Parcour- og calisthenics-entusiaster (de trener uten spesielle hjelpemidler) tømmer seg selv ved å løpe og hoppe eller gjøre konsentrerte selvvektsøvelser. De trenger ikke et treningsstudio for dette, men bruker de lokale forholdene for daglig trening. Styrketrening og finjustering er to andre måter å få testosteron opp på en sporty måte. Den såkalte M.A.R.K.-formelen viser en avgjørende måte, fordi den representerer de fire elementene i den effektive prosessen: mental trening, balansert ernæring, korrekt styrketrening og til slutt kondisjonstrening. Den mentale treningen gir sparket. På en måte er det startskuddet for den daglige treningsenheten, ledsaget av et balansert og fremfor alt kosthold av høy kvalitet. Riktig styrketrening er en vitenskap i seg selv, fordi den er skreddersydd for hvilke mål du vil oppnå. Personlig trener er et godt rådgivende hjelpemiddel. Kardiotrening som det fjerde elementet øker utholdenheten og støtter fett tap. Endorfiner frigjøres og kroppens eget fettforbrenningssystem går i full fart. De som innlemmer det overordnede konseptet i sin daglige rutine, fører en aktiv livsstil, som samtidig – som en godbit på toppen, så å si – sikrer det perfekte testosteronnivået.

En sunn livsstil fremmer testosteron

Riktig kroppsvekt øker testosteronnivået. Regelmessig mosjon og et målrettet kosthold reduserer overvekt. Alkoholforbruk, derimot, påvirker umiddelbart hormonbalansen og forstyrrer testosteronproduksjonen i testiklene – til og med opptil 24 timer etterpå. I tillegg øker alkoholinntaket nivået av kortisol og produksjonen av østrogener. Denne påvirkningen utøves ikke bare av den såkalte harde alkoholen, men også av ølet om kvelden mens du griller. Siden en testosteronmangel kan føre til vanskeligheter i ung alder, er det desto viktigere å få bevissthet om riktige tiltak. Den positive holdningen til livet er grunnlaget for å ha det gøy og nyte livet. Plutselig oppstår ønsket om å bevege seg: svømming, sykling og løping blir en daglig lidenskap igjen. The Men’s Health Foundation gir i sitt Brosjyre for mangel på testosteron nyttig informasjon tilgjengelig.

Testosteron level_kcikboxing_7814 3

Den perfekte symbiosen av eleganse og kraft – og en mulighet,

øke testosteronnivået.

Kilder:

www.pixabay.com © werner22brigitteCC0 offentlig domene

www.pixabay.com © skjæreCC0 offentlig domene

www.pixabay.com © SFReaderCC0 offentlig domene