Helbred din kropp og sjel med akupunktur

Offisielt faller akupunktur fortsatt inn på alternativ medisin. Faktisk er det så populært og så ofte foretrukket at det praktisk talt kan anerkjennes som en offisiell helbredelsesmetode. Kinesisk akupunktur anbefales veldig ofte, og derfor er det viktig at vi alle er kjent med det.

Så vi blir ikke offer for inkompetente “alternative utøvere”. Akupunktur er basert på den kinesiske oppfatningen av menneskekroppen og sinnet

Kinesisk akupunktur

kinesisk medisin kinesisk akupunktur og akupressur

Prinsippene for akupunktur

Ifølge kinesisk filosofi består menneskekroppen av mye mer enn organer som er koblet til hverandre og fungerer godt sammen. Kineserne anser det for å være et materielt utseende av det fine åndelige legemet, det vil si et materielt utseende av det vi vil kalle sjelen.

Videre antas det at Qi -energien går gjennom hele kroppen og på denne måten holder den i live. Det er viktig for helsen vår at den mannlige yang -energien og den kvinnelige yin -energien er i balanse i vårt sinn og kropp.

Helbredelsesmetoder fra tradisjonell kinesisk medisin

Kinesisk akupunktur står overfor kinesisk medisin

Yin- og yang -energiene bør være i balanse

Kinesisk akupunkturnål Kinesisk medisin Yin og Yang

Hvis du er godt bevandret i Feng Shui -undervisning, har du sikkert allerede oppdaget parallellene til det som nettopp er blitt sagt. Både Feng Shui og akupunktur er basert på kunnskapen om at verden er basert på fem elementer. Disse hovedelementene finner en korrespondanse i menneskekroppens hovedorganer: treverket tilsvarer leveren og gallen; Solen finner en korrespondanse i tarmene og i hjertet. Jorden er koblet til milten og magen. Metall er forbundet med lungene og tykktarmen, og vann med nyrene og blæren.

Akupunkturpunkter i menneskekroppen

Kinesisk akupunktur hele kroppen peker kinesisk medisin

Kinesisk akupunktur – en gammel helbredende kunst 

Kinesisk akupunktur gammel tradisjonell kinesisk medisin

Akupunkturnåler

Kinesisk akupunkturnål Kinesisk medisin

I følge akupunkturteori er det et arrangement av disse elementene. De er praktisk talt ved siden av hverandre i den nevnte rekkefølgen. Hvis et indre organ er sykt, betyr det på den ene siden at det tilsvarende elementet må styrkes.

Prikker på øret

Kinesisk akupunktur ørepunkter kinesisk medisin

I tillegg må de tilsvarende organene styrkes. Videre antas det at hvert organ eller element tilsvarer visse punkter på huden vår. Her kommer neglenes rolle. Du prikker visse punkter på huden med negler for å styrke visse organer eller for å svekke andre. Slik kan du direkte påvirke helsen til menneskekroppen uten inngrep eller medisin i form av kjemikalier eller andre tilsetningsstoffer.

Du prikker visse punkter på huden med negler for å styrke visse organer

Kinesisk akupunkturnål Kinesisk medisin helbredelsesmetoder

Helse for kropp og sjel

Kinesisk akupunktur Kinesisk medisin Lev sunt

Stol på visdommen til den gamle kineseren 

Kinesisk akupunktur Kinesisk medisin helbredende effekter

Akupunktur eller akupressur

Det er en stor forskjell mellom disse to begrepene, og du bør ikke forveksle dem. Akupressur minner mer om massasje. Dette er også den eldre helbredelsesmetoden som man prøvde å forbedre helsen til forskjellige organer med. Senere kom teknikken med neglene, som viste en bedre effekt. Tross alt er det noen spesialister som fremdeles foretrekker akupressur fremfor akupunktur den dag i dag. Det avhenger alltid av pasienten. Noen føler seg mer komfortable med å bli behandlet med akupressur i stedet for akupunktur. Etter vår mening bør du prøve de to metodene og velge hvilken du er komfortabel med og som viser en bedre effekt i ditt tilfelle.

Akupressur minner mer om massasje

Kinesisk akupunktur og akupressur kinesisk medisin sunt liv

Akupressur er en eldre helbredelsesmetode enn akupunktur

Kinesisk akupunktur og akupressur forskjell Kinesisk medisin