Tamanu er et eviggrønt tre som er innfødt i Asia og Polynesia og regnes som hellig der. Disse kan også bli funnet under navnene Foraha, Kamanu, Domba, Alexandrian Laurel og en rekke andre regionale navn. Oljen som utvinnes fra kjernen i Tamanu -frukten kalles selvfølgelig Tamanu Oil, men den er kjent som “grønt gull” på grunn av sin farge og helbredende egenskaper. Les videre for å finne ut mer om effekten og bruken av Tamanu Oil.

Tamanu olje er en helbredende eliksir for huden

Tamanu Oil Green Gold Polynesia Sunn hudpleie

Tamanu -treet er innfødt i Polynesia

Tamanu Oil Polynesia Species Tips for hudpleie

En helbredende olje fra Polynesia

I århundrer har denne helbredende oljen blitt brukt til medisinske formål av det polynesiske folket og de andre stillehavsøyene. Det brukes lokalt for å lindre et enormt antall hudsykdommer som kutt, forbrenning, eksem, stikk, bitt, kviser, tørr hud og til og med kropps- og fotlukt.

Tamanu -frukt på treet

Tamanu olje Polynesia tre med frukt Tamanu Oil Polynesia Tree Species Helsefordeler

Det polynesiske folket oppdaget raskt at bruk av Tamanu Oil kan fremme sunn hudcellevekst og hudreparasjon når det påføres huden. De brukte den til og med regelmessig på huden til spedbarn, siden den er skånsom nok og ekstremt næringsrik for huden deres.

I dag drar den vestlige verden også fordeler av de fantastiske fordelene med Tamanu Oil. Det er en skarp og dypgrønn olje som har en utrolig kraftig effekt på huden og regenererer skadede hudceller. Den kan brukes i sin reneste form. Men det er også veldig fordelaktig når det blandes i hud- og hudpleieprodukter.

Oljen fra Tamanu er dypgrønn

Tamanu Oil Polynesia Sunn hudpleie

Lag Tamanu olje

Som vi allerede har forklart, er Tamanu Oil laget av frukten av Tamanu -nøttetreet. Samlingen av Tamanu -kjerner er veldig bærekraftig da de plukkes fra bakken etter at de naturlig har falt fra treet. De bleke kjernene får tørke i solen i ca 6-8 uker. Så snart Tamanu-nøttene begynner å tørke, blir de brunrøde og blir ekstremt klissete! Denne lange prosessen er nødvendig for å sikre at oljen av høyeste kvalitet blir produsert.

Tamanu -fruktene får tørke i solen

Tamanu Oil Polynesia Tamanu Tree Frukt La Tørke Tamanu Oil Polynesia Tamanu Tree Frukt

Da får du olje fra kjernene deres

Tamanu olje Polynesia treslag Tamanu frukt og kjerner

De tørkede Tamanu-nøttene blir deretter kaldpresset i en skruepresse for å trekke ut oljen. Imidlertid er det bemerkelsesverdig at du bare får noen dråper av denne kraftige Tamanu -oljen fra en mutter. Resultatet fra 22,5 kg Tamanu -frukt er bare 1 kg ekstrahert olje. Så dette er en ekstremt arbeidskrevende prosess, og av denne grunn koster Tamanu-olje av høy kvalitet litt dyrere sammenlignet med andre oljevarianter av lav kvalitet som kan være gule eller svarte i fargen. Gul Tamanu olje betyr vanligvis at oljen har blitt kjemisk endret. Og svart olje er resultatet av å brenne nøttene for å få dem til å tørke raskere. Tamanu-olje av høy kvalitet har derimot en dyp grønn farge og en sterk, woody duft.

Prosessen er langsom og vanskelig

Tamanu olje hudpleie tips helbredende egenskaper

Effekten av Tamanu Oil?

Tamanu olje kan hjelpe med en rekke hudproblemer som strekkmerker og akne. Listen er virkelig uendelig! Mye kjemi er involvert i dette naturlige produktet. Den inneholder en unik fettsyre kalt kalofyllsyre, et naturlig antibiotikum som kalles laktoner, og et naturlig, ikke-steroidalt antiinflammatorisk stoff som kalles kalofyllolid. Og det som skiller Tamanu -olje fra andre oljer er lipidet calophyllolide, som ikke finnes i noen annen olje. Dette lipidet har antiinflammatoriske egenskaper som hjelper til med å berolige og lindre hudforhold som eksem, akne og irritasjon. Tamanu Oil kan også bidra til å redusere forekomsten av hyperpigmentering ved å dype huden.

Resultatet er vel verdt innsatsen

Tamanu Oil Polynesian Skin Care Tips

Vitenskapelig beviste egenskaper på et øyeblikk:

  • Er rik på fettsyrer.
  • Stimulerer produksjonen av kollagen.
  • Gir antioksidantbeskyttelse.
  • Har antiinflammatoriske effekter.
  • Har antibakterielle egenskaper.

Regelmessig hudpleie med Tamanu Oil sikrer feilfri og sunn hud

Tamanu Oil Polynesia Tips for hudpleie

Når den brukes eksternt, tilbyr Tamanu Oil følgende fordeler:

  • Beroliger huden.
  • Fremmer dannelsen av nytt vev og sunn hud.
  • Hjelper med inflammatoriske hudsykdommer som dermatitt, psoriasis og eksem.
  • Behandler kviser.
  • Fremskynder helbredelsesprosessen.
  • Leger og reduserer arr.
  • Fukter tørr hud.

Et naturlig middel mot arr

Tamanu olje sunn hudpleie

Tamanu olje og sunn hud

Når det påføres sår, har Tamanu Oil den bemerkelsesverdige evnen til å oppmuntre til dannelse av nytt vev. Som et resultat hjelper Tamanu Oil med å akselerere helbredelsen og veksten av sunn hud. Denne prosessen med dannelse av nytt vev er vitenskapelig kjent som “arrdannelse”. I mange land rundt om i verden påføres Tamanu Oil på kutt, brannskader, insektbitt, solbrenthet, tørr eller flassende hud, blemmer og eksem, etc..

Polynesiske kvinner bruker Tamanu Oil lokalt for å fremme sunn, glatt, feilfri hud og massere den på babyer for å forhindre bleieutslett og utslett.

Denne oljen er også egnet for delikat babyhud

Tamanu oljeeffekt Polynesia sunn hudpleie

Så denne unike oljen kan være eliksir for alle hudproblemene våre. Det er utrolig at det ikke har tatt verden med storm, men igjen kan det være vår lille skjønnhetshemmelighet!

Stol på naturens kraft!

Tamanu Oil Polynesia Plantefrukter Kjerner Hudpleietips

Tamanu salve

Tamanu Oil EffectPolynesia Sunn hudpleiebalsam