billig shopping frukt og grønnsaker livsstil

Kjøp billige dagligvarer – Hvordan kjøpe sunn mat billig

Å spise sunt og handle billig er ikke så vanskelig som noen sikkert antar. I en nødssituasjon trenger du en god rådgiver. Vi fant en rekke av disse, har lest dem nøye, og i dag viser vi deg gjerne hva vi tror kom ut av resultatet.

Velg produktene for husholdningen nøye

billige shopping tips for sunn mat

Du tilbringer mye tid i supermarkedet før du velger de riktige produktene

billig shopping supermarked kvinne livsstil sunn

Det ville være ideelt hvis vi hadde vår egen kilde til ferske produkter

La oss starte med spørsmålet: hvordan ville det være best for vårt sunne kosthold? Vi trenger fersk elvefisk, ferskt kjøtt, samt grønnsaker og frukt, plukket direkte fra hagen. Likevel er dette idealet om sunt kosthold langt fra moderne mennesker i dag. Snarere må vi alle nå utvikle kompetansen til raskt å gjenkjenne når vi handler hvilke produkter som kommer nærmest kvalitetene som nettopp er nevnt.

Å kjøpe billig og spise sunt er ikke umulig

billige shoppingtips mat supermarked

Det er mer moro på kjøkkenet med familien

billige dagligvarer shopping grønnsaker shopping far og sønn

Planlegg ukesmenyen

For å få mer variasjon i hverdagen, bør du ideelt sett planlegge ukemenyen hjemme. Så du kan bare handle en gang i uken for å få nok mat. Dette bidrar også til å kjøpe sunn mat billigere. Fordi hvert besøk i supermarkedet er forbundet med mange fristelser. Jo sjeldnere du drar dit, desto mindre bruker du.

Inkluder kjøtt også i ukesmenyen 

billig mat shopping spise kjøtt matlaging

Spis fisk oftere

billig mat shopping fisk matlaging livsstil sunt

Lag en plan for ukemenyen

billige dagligvarer som handler sammen og spiser stor familie

Finn ditt ferske marked

Hvis du handler en gang i uken, kan du sikkert kjøre litt lenger til et friskt marked hvor du kan kjøpe billige dagligvarer kan. Der kan du finne mange gode matvarer som er sunne. Ja, de kan være dyrere noen ganger. Men vi understreker det igjen – selv om det er mange gode kjøp i supermarkedet, er det også mange unødvendige fristelser der. Du bruker samme mengde penger i et nytt marked som du gjør i supermarkedet, men du investerer pengene dine i omtrent det som er mye sunnere og fyller deg også raskere.

Velg fersk frukt og grønnsaker

billig shopping en gang i uken for større mengder

Billig shopping

billige dagligvarer shopping kvinne som handler

Bli kjent med naturen rundt deg

Vi ser ut til å ha mistet kontakten med naturen helt. Spesielt de yngre generasjonene aner ofte ikke hvilke typer frukt og grønnsaker som egentlig er typiske for regionen deres. Det skal ikke nevnes årstidene de vokser i.

Det er bedre å kjøpe frukt og grønnsaker som er typiske for regionen

billig mat shopping fersken kvinne markedet

Lær mer om det og kjøp flere sesongprodukter. På denne måten sikrer du naturligvis en sunnere hverdag med ferske produkter.

Frosne og tørkede produkter

Frosne og tørkede produkter er et godt kompromiss for vinteren når du vil spise mer frukt. De kommer ikke langt unna og produseres ikke under kunstige forhold. De er bevart ferske i en bestemt sesong. Moderne fryse- og tørketeknologier hjelper disse produktene med å beholde sine egenskaper.

Det er hyggeligere å handle med familien

billige dagligvarer shopping familie supermarked frukt og grønnsaker

Handle på internett

Å handle på internett er mye billigere. Blant annet kan du også bestille sunn mat. Dette påvirker spesielt tilsetningsstoffer i matvarer.