Maur er fascinerende små insekter. Fra et biologisk synspunkt er de nært knyttet til bier, veps og termitter og er organisert i lignende strukturerte systemer, de såkalte statene. Det finnes over 20 000 forskjellige maurarter rundt om i verden, bortsett fra i Antarktis. Maur er faktisk blant de mest utbredte, mange og eldste insektene på planeten vår. Entomologer antyder at det er omtrent ti kvadrillion (10.000.000.000.000.000) maur på jorden! I naturen og i hagen oppfyller de hardtarbeidende insektene mange nyttige funksjoner og er til og med kjent som “helsepolitiet”. De akselererer dannelsen av humus, regulerer skadedyr, sprer plantefrø, løsner og lufter jorden. Imidlertid er maur ikke velkomne besøkende hjemme fordi de kan forårsake store skader på trekomponenter eller isolasjon. I dagens artikkel vil vi vise deg hvordan du kan kjøre bort de uladede maurene med miljøvennlige midler.

Maur i huset er ikke bare irriterende, de er også farlige

Kjør vekk maur - slik vinner du i kampen mot insekttilstanden Bli kvitt insekter i huset

De små insektene har en søt tann og elsker søtsaker

Kjør vekk maur - slik vinner du maurinfisert brød i kampen mot insektstaten

Morsomme fakta om maurene du bør vite før kampen

Du kan bare beseire en motstander hvis du kjenner dens natur. Maur er utrolig intelligente små skapninger med komplekse sosiale strukturer, Kommunikasjonsmønstre, Sanser og teamferdigheter. Maurkolonier er delt inn i minst tre såkalte kaster, som består av enslige eller flere fruktbare hunner (dronninger), fruktbare hanner og sterile arbeidere. Mange maurarter har også spesielle soldat- eller speidermaur. Hver maur har en tildelt oppgave, og hele staten jobber sammen som en enkelt organisme.

Som et lag knuser og transporterer maur store matbiter eller angriper trusler. De bygger små broer, flåter eller porter i tilfelle flom og andre trusler mot staten. Når de bosetter seg, bygger maur mange kamre under jorden, hver med sitt eget formål – å lagre mat, hvile i den eller å heve egg og larver.

Maurkolonier leter alltid etter mat og muligheter til å ekspandere. De fører voldelige og dødelige kriger med andre maur og insekter for territorium og ressurser. De invaderer også våre hjem regelmessig på jakt etter mat.

Maur er veldig gunstig for økosystemet og hagen vår

Kjør bort maur - slik kan du vinne en maurbestøver i hagen i kampen mot insektstaten

De har imidlertid ingen virksomhet hjemme

Kjør vekk maur - slik vinner du kampen mot insektstatens svartmaur nærbilde

Hvordan og hvorfor maur invaderer hjemmene våre

Selv om det er noen arter som utelukkende er kjøttetere eller planteetere, er de fleste maur opportunistiske altetere. De spiser alt de finner, inkludert andre insekter, kjøtt og fisk. I våre hjem søker maur vanligvis karbohydrater av alle slag for å gi energi til de små kroppene. Frukt, grønnsaker, sukker, søtsaker, honning, brød er alle favorittmatene. På grunn av dette kan maur vanligvis finnes på kjøkkenet, på spisebordet eller i skap, alltid på jakt etter noe å bite i og ta med seg tilbake til kolonien.

Før en ekte angrep oppstår, kan du vanligvis bare se individuelle maur som utforsker hjemmet ditt. Dette er speidere som leter etter en pålitelig matkilde. Så snart de finner en, bryter de av et lite stykke og bringer det tilbake til kolonien. Ved å gjøre det, etterlater de et spor av feromoner som kan spores tilbake til matkilden. Like etterpå marsjerer hundrevis av arbeidermyrer gjennom kjøkkenet til det merkede stedet. Hvis du følger disse såkalte maurstiene, kan du enkelt finne inngangen til staten.

Maur kommuniserer gjennom lukt, smak og lyd

Kjør vekk maur - slik vinner du kampen mot insektrepublikkinsektene i husmaur

De sosiale insektene er veldig nysgjerrige og kommer noen ganger utilsiktet inn i huset

Kjør vekk maur - slik vinner du i kampen mot insekttilstanden. Insekter napper på chips

Stopp en invasjon og kjør maurene tidlig

De fleste arter av maur er veldig små, noe som gjør at de kan komme inn i hjemmene våre selv gjennom de minste hullene. Du kan raskt oppdage svake punkter i isolasjonsmaterialet, fundamentet eller treelementene og begynne å bygge tilstanden der. Når du har sett maur på kjøkkenet ditt, finner og forsegler du alle disse sprekker, hullene og hullene. Det er også en god idé å bytte eller reparere flueskjermer og installere dørpakninger.

I noen tilfeller kan en invasjon raskt stoppes ved å knuse speidermaurene. Men hvis de første tegnene blir savnet, kan kolonier raskt vokse til tusenvis av individer på bare noen få uker. Selvfølgelig trenger alle disse maurene også mye mat. Hvis du ikke finner nok hjemme, forlater du kjøkkenet selv.

Derfor er det ekstremt viktig å holde kjøkkengulv, benkeplater og skap rene og fri for matrester for å holde sultne maur unna. Hold maten forseglet i lufttette glass eller flasker. Oppbevar frukt, grønnsaker og tilberedt mat i kjøleskapet. Ikke la skitne tallerkener ligge i vasken og kast søppel hver dag.

All tørr mat bør oppbevares i lufttette beholdere

Kjør vekk maur - slik vinner du kampen mot insektstaten. Matemballasjen er lufttett

Det er mer sannsynlig at husholdninger med barn og dyr blir angrepet av maur, ettersom rester alltid ligger et sted

Kjør vekk maur - slik vinner du i kampen mot insektrosen

Naturlige og miljøvennlige midler som driver maur vekk

Det er mange kjemikalier på markedet som lover en rask død av maurkolonien. Imidlertid kan disse produktene også skade helsen til andre husboere, inkludert voksne, barn og kjæledyr. Hvis du ødelegger en insekttilstand, vil en annen raskt ta sin plass hvis problemet med mattilgjengelighet oppstår.

Det er noen få lett tilgjengelige, trygge og naturlige alternativer til kjemi som vil drive bort og permanent avskrekke maur. Mange av disse naturlige frastøtende stoffene har intense lukter som er behagelige for oss, men ekstremt motbydelige for mauren sin sterke luktesans. Så lenge disse luktene forblir sterke, vil maur være uvillige til å komme inn i hjemmet ditt.

De fleste produktene du trenger, finnes allerede på kjøkkenet ditt. For at disse skal være effektive, må du imidlertid bruke dem riktig. Du bør sikte på å bruke disse avstøtningsmidlene til å tegne en ubrutt linje rundt kjøkkenveggene eller inngangen til maurkolonien.

Her er noen forslag som vil drive maur vekk:

DIY anti-maur spray: Bland varmt vann i oppvaskmiddel med oppvaskmiddel, eplecidereddik, salt, eterisk olje av peppermynte, lavendel, nellik, tea tree og sitron eller appelsin. Rist flasken godt og spray rundt inngangen til kolonien. Denne løsningen vil ikke bare smake kjøkkenet ditt hyggelig, men også drive bort mauren.

DIY anti-maur pulver: Bland sammen revet aktivt kull, kritt eller hagekalk, babypulver, gurkemeie, svart pepper og salt i en bolle. Spred dette pulveret rundt inngangen til maurkolonien.

laurbærblad: Ha 2-3 laurbærblader i glass med sukker, mel, brødsmuler, godteri, kaker osv. Bytt dem med noen måneders mellomrom eller så snart de mister effektiviteten.

For mindre invasjoner kan naturlige plantevernmidler være svært effektive og løse problemet en gang for alle. Men hvis hjemmet ditt regelmessig blir invadert av et stort antall maur, vil en inspeksjon og behandling av skadedyrbekjempelse være mer fornuftig. Noen maurarter, for eksempel hestemyrene, kan forårsake alvorlig skade på strukturelle elementer overraskende raskt, i likhet med termitter. I disse tilfellene er det lite tid til eksperimentering.

Du trenger ikke kjemikalier for å drive bort maur

Kjør vekk maur - slik vinner du i kampen mot insekttilstandsspray mot eteriske oljer fra insekter

Rossmaur bygger statene sine i tre og kan forårsake store strukturelle skader

Kjør maur vekk - slik vinner du i kampen mot insektrepublikken ross maur treskader

Eventuelle smutthull bør forsegles med silikon eller fugemasse

Kjør vekk maur - slik kan du vinne kampen mot insekttilstanden til maur på kjøkkenet

Kjør bort maur - slik vinner du kampen mot insektstatens brødsmuler for maur

Det er mange naturlige midler som avskrekker maur fra å lage mat

Kjør vekk maur - slik vinner du eddikvannsløsning i kampen mot insekttilstanden

Insekter som maur utfører mange nyttige funksjoner i hagen, men ikke hjemme

Jage vekk maur - slik vinner du i kampen mot insektrepublikkens hjelper i hageeplet

Rester av alle slag tiltrekker maur som en magnet

Kjør vekk maur - slik vinner du kampen mot insektstatmaismauren

Kjør vekk maur - slik vinner du enorme brannmyrer ekstremt i kampen mot insekttilstanden

Kjør vekk maur - slik vinner du søte og fruktinsekter i kampen mot insekttilstanden