Kollagen som omsorg

Hva er kollagen og hva gjør det nyttig for oss?

Kollagen er det vanligste proteinet i menneskekroppen. Det er et av stoffene som holder forskjellige deler av kroppen sammen. Kollagen finnes i bein, muskler, sener og hud. Kollagenet er ansvarlig for vevets fasthet.

Som alle andre proteiner er kollagen basert på aminosyrer. Tilstrekkelig mengde kollagen i organismen vår er av grunnleggende betydning for dens funksjoner.

Det er aldri tidlig nok å begynne å ta vare på huden din

Kollagen som halvparten

De to forskjellige typer kollagen

Grovt sett er det to typer kollagen. En form er den som finnes i kroppen vår. Den andre er oppnådd eksternt. Den brukes som et tillegg til vår egen.

I kroppen vår skilles kollagenet fra forskjellige celler. Men hovedsakelig kommer det fra bindevevet. Unge kropper produserer vanligvis nok av det. Fra 40 -årsalderen er imidlertid mengden veldig redusert.

Aldringsprosessene i kroppen og derfor i huden kan ikke stoppes, men vi kan bremse dem

Aldring av kollagen

Kollagen i alderdommen

Du har sikkert lagt merke til at mange terapier som prøver å bekjempe aldring inneholder kollagen: årsaken er enkel. Med alderen reduseres mengden kollagen i huden og andre organer. Som et resultat blir de svakere og ikke lenger like stramme.

Ikke bare er de synlige konsekvensene alvorlige. Kollagenet finnes i de beskyttende lagene av viktige organer, for eksempel nyrene.

Vær spesielt forsiktig med ansiktets hud, slik at du unngår senere inngrep

Kollagenelastisitet

Kollagen for huden

Ved å injisere kollagen er vi i stand til å jevne ut hudens konturer og fylle ut noen av rynker i ansiktet. Kviser og arr kan også gjøres mindre synlige eller fullstendig korrigert.

Tankene, dietten, men også genene bestemmer tilstanden til huden vår

Kollagen som bekymring

Dessverre er det også risiko og begrensninger

Mange mennesker opplever visse allergier. Du bør alltid teste kroppens respons med en liten mengde før omfattende kollagenbehandling.

I tillegg bør forventningene forbli realistiske. Relativt små defekter kan repareres med kollagen. De andre trenger forskjellig behandling som fett, silikon og implantater.

Du ser sannsynligvis ikke hvor mye huden din lider under visse forhold

Coll agen som forstørrelse

Huden har evnen til å strekke seg, og du kan hjelpe den

Kollagen som hud

Kollagen i sår

Hudsår kan også behandles med kollagen. Det tiltrekker seg nye, friske celler til det skadde området. Dette fremmer helbredelse og såret vokser raskt sammen igjen.

En rekke hudsår kan leges med det. Dette gjelder til og med for mange kroniske sår som ikke viser noen bedring på lang tid.

Kosmetiske produkter for huden som inneholder kollagen

Det er flere og flere kosmetiske produkter på markedet som regenererer huden. Blant annet tilbys mange hudkremer og pulver. Deres effekt er ofte overdrevet. Grunnen til dette er at disse produktene har vanskelig for å få kollagenet til riktig sted.

Velg riktig ansiktspleie for dag og natt

Collage n ansiktshud

Naturlig kosmetikk vil være gunstig for ansiktshuden din

Coll agen som omsorg

Hvordan effektivt øke mengden kollagen

Laserterapi kan øke mengden kollagen i huden og andre organer sterkt. Denne metoden er veldig effektiv og moderne innen kosmetikk.

Når det gjelder mat, fokuser du på mat som er rik på aminosyrer. Det er også andre stoffer som er viktige for dannelsen av kollagen:

  • Proline: inneholdt i protein, kjøtt, kål, ost, soya;
  • Anthocyanin: inneholdt i bringebær, bjørnebær, kirsebær;
  • Vitamin C;
  • Sink;
  • Vitamin A

For å være vakker trenger ansiktet og leppene dine intensiv beskyttelse, spesielt om vinteren

  • Kollagen ansiktshud lepper

I noen tilfeller anbefales bruk av kollagentabletter. Imidlertid må du ikke ta dette trinnet med mindre du har konsultert en spesialist på forhånd.

Hvordan skader vi kollagenet?

Det er en rekke faktorer som ødelegger kollagenet. For eksempel er de store mengder sukker svært skadelige i denne forbindelse. Røyking er en viktig negativ faktor. Sollyset og spesielt de ultrafiolette strålene ødelegger også kollagenet.

Med alderen minker hudens skjønnhet

Ko llage som i alderdommen

Overgangsalder og andre hormonelle endringer påvirker huden din

Coll agen som overgangsalder