Verdens første influensavaksine som er utviklet helt ved hjelp av kunstig intelligens er for tiden i testfasen. Forskeren Flinders University i Australia utviklet sesonginfluensavaksinen ved hjelp av et AI -program kalt SAM (Search Algorithm for Ligands).

Forskerteamet ledet av professor Nikolai Petrovsky kalte denne influensavaksinen “Turbo -ladet influensavaksine”. Vaksinen inneholder et tilleggselement som stimulerer det menneskelige immunsystemet til å produsere flere antistoffer mot viruset.

Mens forskere også tidligere har utviklet medisiner ved hjelp av datamaskiner, er dette det første stoffet i verden som er laget helt av kunstig intelligens. Ifølge Petrovsky kutter denne teknologien den normale legemiddelforsknings- og utviklingsprosessen med flere tiår og sparer hundrevis av millioner av dollar.

Kunstig intelligens ble først brukt til slike formål i medisin

Kunstig intelligens utviklet en influensavaksine for første gang roboten gir vaksine

SAM trenger nå bare å bestå menneskelige tester

Kunstig intelligens har utviklet en influensavaksine for første gang, nå laboratorietestet på mennesker

Hvordan utviklet faktisk kunstig intelligens SAM influensavaksinen??

Algoritmen utviklet av teamet bruker vaksiner og hjelpestoffer som styrker kroppens egen immunrespons mot et antigen for å identifisere hvilke midler som motvirker sykdommen og hvilke som ikke gjør det. Teamet utviklet også en annen algoritme som kan generere billioner av tilkoblinger fra den. Kunstig intelligens SAM gjenkjenner deretter de ti mest effektive forbindelsene og gir dem videre til teamet. Det tok australske forskere to år å utvikle denne nye influensavaksinen.

Influensavaksinen er nå klar for kliniske studier i USA, som skal vare omtrent 12 måneder. Prosjektet er fra NIH (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) og inkluderer 240 friske frivillige. “Dette er begynnelsen på en ny æra der kunstig intelligens vil spille en stadig viktigere rolle i stoffoppdagelse og utvikling,” sier professor Petrovsky. “Fordelen med AI er at den ikke bare fremskynder prosessen, men også finner de mest effektive forbindelsene,” la han til.

Dette er ikke første gang Flinders University har fått et gjennombrudd i vaksinedivisjonen. I 2009 utviklet teamet verdens første vaksine mot svineinfluensa. Oppdagelsen har gitt dem mange priser, inkludert AMP National Innovation Award ved Telstra Business Awards.

En skikkelig innovasjon innen vaksiner

Kunstig intelligens utviklet først en influensavaksine mot influensavaksine

Det farlige influensaviruset kan endelig ha funnet sin herre

Kunstig intelligens utviklet først influensavirus mot influensa

Vi er et skritt nærmere fremtiden

Kunstig intelligens utviklet en influensavaksine for første gang vaksinasjon mot influensasesongen

Kunstig intelligens utviklet en influensavaksine for første gang influensavaksine utviklet av ki