Kvede er en frukttype som ikke mange av dere kanskje setter pris på. Men det er i ferd med å endre seg, for kvæser og kvedejuice er utrolig sunne, og vi vil gjerne overbevise deg om dette med følgende linjer.

Hva vet du egentlig om kveden? Er du klar over at kvede har svært lite kalorier og derfor støtter naturlig vekttap? Videre kan kvede lindre fordøyelsesproblemer, senke kolesterol og blodtrykk og styrke immunsystemet. Hvis du inkluderer kvede i kostholdet ditt, kan du til og med forhindre kreft. Andre helsemessige fordeler inkluderer forbedret hudhelse og et sunt kardiovaskulært system.

Når blir kvæser modne?

Kvedejuice Hjemmelagde kvedehelsemessige fordeler

Kvæser – hva slags frukt de er?

Kvitten er en ganske uvanlig frukt som er nært beslektet med epler og pærer. Det vitenskapelige navnet er Cydonia oblonga, og det er det eneste medlemmet av slekten. Kvintreet er løvfisk og relativt lite, mens dets modne frukter er gylden gule og ligner pærer i form og konsistens.

Verdien av frukten som mat har lenge vært kjent, men kvede -treet vokser også ofte i hager og gårdsplasser på grunn av sine attraktive blekrosa blomster.

Kvede har vært tilgjengelig på frukt- og grønnsaksmarkedet fra senhøst til tidlig vinter

Kvedejuice hjemmelagde kvedeoppskrifter Kvede -tregrener

Blomstene på kvintreet er vakre og delikate

Kvintreet er hjemmehørende i den eurasiske regionen, inkludert Usbekistan, Armenia, Tyrkia, Ungarn, Makedonia og andre nærliggende regioner.

Quinces spises ikke rå som epler og brukes ofte i syltetøy, gelé og puddinger. Quinces brukes imidlertid på forskjellige måter i forskjellige land. For eksempel brukes kvedejuice som smakstilsetning i noen regioner. De fordelaktige næringsstoffene som vitaminer, mineraler, fenolforbindelser, antioksidanter og fiber finnes i skallet og kjøttet til kvitten.

Quinces har en syrlig smak og spises ikke rå

Kvedejuice hjemmelagde kvedeoppskrifter Quittenbaum

Hvilke næringsstoffer er kvede eller kvedejuice rik på??

Kvede- og kvedejuice er en rik kilde til vitamin C, sink, kalium, kobber, jern og fiber. De er fremdeles rike på visse organiske forbindelser som katekiner, epikatekiner og forskjellige andre fytonæringsstoffer som tilbyr mange helsemessige fordeler.

Helsemessige fordeler med kvede og kvedejuice

Kreftforebygging, vekttap, hudpleie og flere fordeler er noen av grunnene til at man bør spise kvede regelmessig. La oss diskutere disse i detalj nedenfor …

Imidlertid er kvede veldig sunt og regelmessig forbruk av kvede kan beskytte oss mot noen sykdommer

Kvedejuice hjemmelagde kvedeoppskrifter kvedefriske

Kvede- og kvedejuice kan forhindre kreft

Kreft er en av de mest omtalte sykdommene i disse dager. Frie radikaler er de farlige biproduktene ved cellemetabolisme som kan føre til at friske celler muterer eller dør. De høye nivåene av antioksidanter, inkludert fenoliske og fytonæringsholdige forbindelser, som finnes i kvede er svært effektive for å nøytralisere eller eliminere frie radikaler i kroppen, og derfor er kvedejuice kreftdempende.

Kvedejuice er forfriskende, velsmakende og har mange helsemessige fordeler 

Kvedejuice hjemmelagde kvedeoppskrifter

Gå ned i vekt ved å spise kvede og kvedejuice

For å holde vekten nede må du ha en rask metabolisme og god fordøyelse. Quinces, som de fleste frukter, inneholder mye fiber, noe som hjelper mage -tarmsystemet til å fungere mer effektivt og regelmessig. Dette kan også bidra til å forhindre visse gastrointestinale sykdommer som tarmbetennelse eller divertikulitt.

Desserter med kvede er deilige og kalorifattige samtidig

Kvedejuice hjemmelagde kvedeoppskrifter Kvede desserter

Kvede- og kvedejuice sørger for vakker, smidig hud

De høye nivåene av antioksidanter og vitaminer i kvede er svært gunstige for å holde huden frisk og ung. Antioksidanter eliminerer skaden som frie radikaler gjør på hudceller. Dette reduserer rynker, eliminerer urenheter og beskytter huden mot UV -stråling.

Kvede -syltetøy serveres også til frokost

Kvedejuice hjemmelagde kvedeoppskrifter Kvedegelé

Spis kvede og reguler blodtrykket

Kalium er et av de viktigste mineralene i menneskekroppen. Det fremmer effektiv væskeoverføring i kroppens celler og sikrer sunt blodtrykk. Å spise mat som inneholder mye kalium, for eksempel kvede, reduserer risikoen for åreforkalkning og hjertesykdom betydelig.

Slik kan du innlemme kvæser i spiseplanen din

Kvedejuice hjemmelagde kvedeoppskrifter Desserter med kvede

Lag kvedejuice selv

Som vi nevnte før, smaker kvæser ikke rått, men de har en sterk aroma og er en foretrukket ingrediens i mange deilige oppskrifter, for eksempel kvedegelé eller syltetøy, samt solide kvederetter. Men en oppskrift er spesielt sunn og rask og enkel på samme tid. Vi foreslår at du tilbereder en forfriskende kvedejuice og drar nytte av helsemessige fordeler, som vi allerede har nevnt ovenfor.

Hjemmelaget kvedegelé

Hjemmelaget kvedejuice Kvedeoppskrifter Kvede gelé Kvede syltetøy

Slik lages kvedejuice:

Det er 2 måter å juice kvede på. Den ene er å bare presse kvede rå i en husholdningsjuicer. Og med den andre varianten blir kvæser kokt på forhånd og deretter siktet for hånd.

Nyt et glass fersk kvedejuice

Kvedejuice hjemmelagde kvedeoppskrifter sunne

Du kan tilberede kvedejuice utelukkende fra kvede, eller du kan tilsette andre ingredienser som sitronsaft, sukker og krydder til din egen smak. Men vi anbefaler den klassiske oppskriften, som bare består av kokt kvede.

Forberedelse:

  • Vask kvedeene og fjern fnuggene om nødvendig
  • Quarter frukten og skjær i tykke biter
  • Ha alle skivene i en stor gryte og dekk til med vann
  • Stek i mellom 30 og 60 minutter på middels varme med lokket på til alle bitene er fine og myke
  • Tøm den kokte kvitten gjennom en fin sil
  • Hell den fortsatt varme juicen i flasker med skruehett og lukk
  • Flaskene kan deretter lagres i kjøleskapet i omtrent en måned.
  • For å sterilisere flaskene, legg dem i en kjele og dekk med varmt vann
  • La flasker med kvedejuice koke i ca 20 minutter

Deilig kake med kvede

Kvedejuice hjemmelagde kvedeoppskrifter Kake med kvede

Nyt kvede sesongen som er rett rundt hjørnet og vær sunn! Du kan finne flere ideer til deilige kvedeoppskrifter her.