Det er fascinerende at et grovt materiale som betong kan være grunnlaget for slike fantastiske arbeider innen interiør. I dagens artikkel vil vi vise deg hvordan du kan lage en vakker lysestake selv. I tillegg til trinn-for-trinn-instruksjonene, finner du også flotte bilder som illustrerer de fantastiske resultatene. Du vil da finne en rekke andre gode eksempler på lysestaker i betong. De har en annen form enn dette, som er beskrevet i instruksjonene. Designprinsippet er mer eller mindre det samme.

Gyldne og andre lyse farger er veldig populære for lysestaker i betong

DIY ideer lysestake flott

Betonglysholder i form av et eggeskall

Lysestaken i betong, instruksjonene som vi beskriver for deg, har den vakre formen som et ødelagt eggeskall. Visualiseringen av de enkelte trinnene kan sees på bildet nedenfor. Men vi vil gjerne forklare dem for deg i teksten nedenfor.

lysestake

Materialene du trenger

Her er materialene vi anbefaler for å lage en lysestake i betong:

  • En mellomstor plastskål;
  • Dekorativ gyllen farge;
  • En liten plastkrukke;
  • En slikkepott for blanding;
  • Vann;
  • En ballong;
  • Plasthansker;
  • En liten tom syltetøyglass.

I den følgende opplæringen vil vi beskrive hovedprinsippet for å lage en lysholder av betong. Du kan også tilpasse dette til forskjellige andre former! Men la oss først bli med hovedtemaet vårt.

Den grå betongen skaper en fabelaktig kontrast

veldig gode DIY ideer - utmerket

Lag betonglysestaker i form av eggeskall selv – det er akkurat slik det fungerer

Den ferdige betongen for håndverk kommer vanligvis også med instruksjoner for bruk. Spør selgeren om dette hvis dette ikke er tilfelle. Det viktigste er andelen mellom betong og vann, som i ditt tilfelle vil føre til suksess for ditt lille håndverksprosjekt. Bland betongen med passende mengde vann i en plastbolle. Rør kraftig med en slikkepott til en jevn masse dannes. Blås opp ballongen, og bind den til åpningen av den lille syltetøyglasset som vist på bildet.

Festing av betongen

Fordel ferittbetongblandingen jevnt på overflaten av ballongen så jevnt som mulig og glatt overflaten. Det kan ta noen timer til en dag før det hele størkner. Etter det fjerner du ballongen fra glasset og snur den. Klipp eller bryt av noen av toppen for å lage en form som ligner den på bildene. Nå gjelder det bruken av den vakre gullorange fargen. Du bør bruke dette fra innsiden. Selvfølgelig kan du også velge en ny nyanse for prosjektet ditt. Kontrasten kan også være sterkere hvis du velger betong med en litt mørkere farge.

En mild, oppkvikkende kontrast er oppnådd her

Stearinlys selv lag DIY -ideer

Varianter av lysestaker i betong

Formen på lysestaken i betong er selvfølgelig hovedsakelig relatert til hva slags objekt du bruker som base. For de geometrisk formede lysestakene, som er veldig moderne, brukes vanligvis papp som base. Massiv emballasje i forskjellige geometriske former kan da bestemme det vakre utseendet på lysestaker i betong. Det kreative fargevalget og kontrasten med betongens nyanser kan selvsagt skape andre veldig sterke effekter.

Det er best å bruke papp som en base for slike geometriske former

DIY ideer Små dekorative lysestaker

Bruk av betonglysestaker

Du lurer sikkert på om en slik betonglysholder kan integreres i interiøret eller i hagedesignet. Når det gjelder farge, er betong et ganske nøytralt materiale. I denne forbindelse er det derfor innskrevet i forskjellige dekorative konsepter. Den har imidlertid en spesifikk, grov overflate som er ganske merkbar. Slik at en slik betonglysholder skriver seg veldig godt inn i interiøret ditt, bør vegger eller andre overflater med lignende tekstur allerede være i rommet. Imidlertid er disse veldig vanlige i noen moderne stiler. En lysestake av betong vil også se bra ut på balkongen eller i hagen.

Slik kan lysestaker i betong se ut

DIY ideer - firkantede ideer - lag lysestaker selv

Lysene til lysestaken er laget av betong

Lysestaken har naturligvis også en selvstendig karakter fra selve lyset.I vårt eksempel er en veldig enkel valgt. Imidlertid kan du være mer kreativ når du velger lys og dermed bidra til berikelse og individualisering av ditt eget arbeid.

For mange moderne interiørkonsepter er den ovale formen best mulig!

DIY ideer - godt avrundede ideer og tips

En annen modell for betonglysestaker, som du kan oppnå fantastisk på grunnlag av papp 

moderne og trendy ideer DIY ideer

Hva synes du om denne flotte ovale formen??

Organic Shapes - DIY Ideas - DIY Ideas

Mønstrene til slike lysestaker kan være svært forskjellige

Runde ideer - DIY ideer - flott design