Strålende, glatt hud som føles smidig … den evige drømmen for oss alle. Imidlertid er det ikke så lett å oppnå dette på daglig basis. Dessverre, med økende alder, blir det ikke lettere å motstå påvirkning fra eksterne faktorer. Selvfølgelig spiller mange andre aspekter også en viktig rolle i utseendet på ansiktshuden vår. I tillegg til å få nok søvn, et balansert kosthold og regelmessig mosjon, kan du fortsatt gjøre noe selv – finn riktig ansiktspleie. Ansiktskremer er blant de viktigste elementene som kan brukes optimalt avhengig av hudtype, alder og andre detaljer.

Valgpinen er utrolig sterk her, fordi det er et stort utvalg av ansiktskremer som annonserer utseende, aromaer og flotte effekter. Å finne den rette for deg er ikke en lett oppgave, og kan ofte oppnås med lang forskning og konstant prøving og feiling. Derfor gir vi deg noen nyttige tips i dag for å hjelpe deg med å ta en kjøpsbeslutning, samt en god oppskrift som du kan lage din egen ansiktskrem med selv.

Ansiktskrem er ikke det samme som ansiktskrem 

lag ansiktskrem selv grønn te

Unngå skadelige ingredienser i ansiktskremen

Riktignok er det egentlig ikke lett å finne rundt i jungelen av ingredienser på emballasjen til kosmetikk. For mange merkelige termer som er skrevet med teknisk sjargong og fremdeles er så små at de er vanskelige å lese med det blotte øye.

I tillegg er det usikkerheten om at kanskje ikke alt som er skrevet på den også er der … Ganske mange sorte sauer hjelper seg selv med vakre løfter eller villedende beskrivelser. Likevel er det noen ting du bør ta hensyn til og som definitivt kan brukes som en guide. Så se alltid på ingrediensene først og ikke la logoer og store ord lure deg.

Det er i utgangspunktet sant at de fleste konvensjonelle ansiktskremer inneholder mange syntetiske ingredienser – mange av dem petroleumsbaserte. Dette er for eksempel parafiner, silikoner og parabener som propyl og / eller butylparaben. Disse stoffene har ingen plass på huden din og kan ikke bare irritere den, men har også skadelige konsekvenser for hele organismen.

Ikke la designet og de vakre løftene villede deg

lag ansiktskrem selv ingredienser

Problematiske dufter som hydroksykitronellal, cinnamylalkohol eller aromatiske mineralolje -hydrokarboner (MOAH) er heller ikke uvanlig i en ansiktskrem. Dessverre kan disse ofte utløse allergi og intoleranse. I noen studier har det til og med blitt vist at duften Lilial er mistenkt for å forårsake reproduktive problemer.

Formaldehyd og de såkalte PEG-forbindelsene, som brukes som emulgatorer i kremer, er andre ingredienser som bør unngås. Dette gjelder også alle plastforbindelser som, som mikroplast, i tillegg og fremfor alt unødvendig forurenser miljøet.

Det er ikke for ingenting at mange går over til ren naturlig kosmetikk

Lag dine egne ansiktskrem rosenblader

Når det gjelder fargetoner og de med solbeskyttelsesfaktor, bør du også se på emballasjen. De fleste av dem inneholder UV -filtre som etylheksylmetoksykinnamat og oktokrylen eller nanopartikler som titandioksid, som er klassifisert som tvilsomme.

Og hva med kremer mot aldring? I tillegg til uønskede ingredienser er det en enda større risiko for å bli lurt av de store løftene om “umiddelbare, synlige resultater”. Igjen, vær årvåken og dobbeltsjekk alt godt før du kjøper. I tillegg har noen nøytrale testlegemer allerede indikert at en god hudpleiekrem er like effektiv som en som annonserer en anti-aldringseffekt.

Skjem bort huden din bare med gode, ufarlige kremer

lag naturlig kosmetikk mot rynker ansiktskrem selv

En naturlig kosmetisk ansiktskrem er alltid det bedre valget?

Å gi et klart “ja” til dette spørsmålet ville egentlig ikke være alvorlig, og selvfølgelig kan vi ikke gjøre det. Noen ganger er det også noen feil i naturlige kosmetikkprodukter, så vel som produsenter som ikke er ansvarlige nok. Omvendt: det er også konvensjonelle produkter som er ganske gode og til og med består utelukkende av naturlige ingredienser. Et slikt eksempel er testvinneren av Stiftung Warentest for 2020 når det gjelder ansiktskrem – Nivea Natural Balance fuktighetsgivende barnehage. Selv om dette ikke er et sertifisert naturprodukt, inneholder denne kremen ikke noen av de ovennevnte tvilsomme ingrediensene, men mange naturlige stoffer. Noen sertifiserte naturprodukter, derimot, mislyktes til og med bakterielasttesten, fordi bakterier ble oppdaget i dem.

Så vær kritisk når du kjøper ansiktspleie og sjekk alle ingrediensene nøye. Les sammenligningstestene fra nøytrale kropper som Ökotest eller Stiftung Warentest, og hvis du ikke stoler på noen, er det bare en ting igjen: lag din egen ansiktskrem.

Naturlige kosmetikk ansiktskremer er fremdeles det beste valget i de fleste tilfeller 

Lag din egen ansiktskrem med agurk

Lag ansiktskrem selv

Sheasmør ble valgt som grunnlag for denne oppskriften. Det er den ultimate hudkrem. Det er mye brukt i lotioner og annen konvensjonell kosmetikk. Sheasmør anbefales for tørr hud og kan være ekstremt nyttig selv for sprukken hud. Sheasmøret kan brukes til å jevne ut hudtonen, redusere kviser, stramme huden og forbedre misfarging av huden. Andre alternativer for basen er kakaosmør eller mangosmør.

Kokosmør og olje er blant de mest populære ingrediensene for DIY ansiktskremer

Lag kokosolje ansiktskrem selv

En blanding av jojobaolje og fraksjonert kokosnøttolje brukes som bæreolje. Disse bæreroljene har en mild lukt og er også veldig fuktighetsgivende for huden. Andre alternativer for bærerolje inkluderer: arganolje, avokadoolje, søt mandelolje, druekjerneolje, hampfrøolje eller nypeolje. Avhengig av hudtype og dine egne preferanser, kan du velge den beste varianten.

De tilsatte eteriske oljene hjelper mot aldring, kviser, tørr hud eller fet hud. De gir også en subtil aroma til ansiktskremen din. Ikke overdriv imidlertid, og la ut essensielle oljer helt hvis du er allergisk eller for sensitiv for dem.

Lavendel har også en balanserende, gunstig effekt på sinnet

Lag ansiktskrem selv en naturlig kosmetikk effekt

En enkel oppskrift for alle hudtyper

Du trenger:

  • 1/2 kopp sheasmør
  • 1 ss jojobaolje
  • 1 ss fraksjonert kokosolje
  • 5 dråper lavendelolje
  • 5 dråper sandeltreolje
  • 3 dråper ryllikolje

Forberedelse:

  • Ha sheasmør, jojobaolje og kokosolje i en glassbolle.
  • Legg glassbollen over en kjele med kokende vann for å lage et vannbad.
  • Etter at alle ingrediensene har smeltet sammen, ta dem av varmen og la dem avkjøles litt.
  • Tilsett essensielle oljer og rør godt. Oppbevares i en lufttett beholder.

Rose olje gir ansiktskremen din en makeløs romantisk duft

lag din egen ansiktskrem som fukter huden

Dette er de mest populære og mest egnede essensielle oljene for en DIY ansiktskrem:

lavendel – Flott for tørr, aldrende, fet, normal eller akne utsatt hud

røkelse – ideell for aldring, flekker, rynker og fine linjer

Tetre – Ideell for normal, fet eller aknehud

rose – Ideell for sensitiv hud, fine linjer og rynker

sitron – Ideell for fet hud

sandeltre – ideell for alle hudtyper

myrra – Ideell for tørr og sprukken hud

Helichrysum – Ideell for flekker, tørr og aldrende hud

Merk følgende! Når du bruker eteriske sitrusoljer i ansiktet, må du unngå direkte sollys i 24 timer på grunn av lysfølsomheten.

Bruk denne enkle oppskriften til å skjemme bort og ta vare på ansiktshuden din. Vær kreativ og prøv forskjellige naturlige ingredienser som vil gi ansiktet ditt enda mer friskhet og fuktighet hver gang.

Stol på naturens kraft og ha det bra! 

lag naturlig kosmetikk ansiktskrem selv

Gode ​​ingredienser til den perfekte ansiktskremen

Lag aloe agurk ansiktskrem selv

Du kan også lage din egen ansiktsskrubbe selv 

lag ansiktskrem selv ansiktsskall naturlig kosmetikk

Kaffe brukes også i DIY ansiktskremer

Lag kaffebønner ansiktskrem selv

En flott gaveidé: lag din egen ansiktskrem 

Lag ansiktskrem selv gaveideAnsiktskremen i seg selv gir en sunn effektLag aloe vera mandel ansiktskrem selv Lag din egen ansiktskremoppskrift ansiktskrem gjør deg selv til en vakker hud Lag hibiscus ansiktskrem selv Lag deg en mandelö ansiktskremlag din egen ansiktskrem mot rynker Lag ansiktskrem av sheasmør selv