Har du hatt stressede, sprukne lepper i det siste? Føles disse ubehagelig tøffe? Da er det på høy tid å gjennomføre nødvendig leppepleie. Hva med å lage din egen leppeskrubbe selv? Med svært lite investering av penger og tid, kan du ta vare på leppens sunne tilstand på en naturlig måte. Vi skal fortelle deg hvordan!

Det er noen enkle matvarer som er ekstremt egnet som en sunn leppeskrubbe for følsomme munnområder. Slike er for eksempel honning, sukker, vegetabilske oljer og mange flere. Påført 1-2 ganger i uken sikrer de hjemmelagde leppeskrubbene bedre blodsirkulasjon i leppene og fjerner de døde hudcellene fra dem. Den delikate huden på leppene blir forsiktig rengjort og hydrert i lang tid.

Snart vil leppestiften også se mye bedre ut på leppene, som nå er veldig smidige og ikke lenger har sprekker eller ujevne flekker. Du burde ikke ha en så perfekt kyssbar munn?

Lag din egen leppeskall: bare prøv det!

Forskjønne røde lepper med leppebalsam og leppestift

Deretter starter vi med den første oppskriften på en deilig leppeskrubbe!

Du trenger:

  • 1 ss sukker
  • 1 ts flytende honning
  • 1 ts olivenolje eller en annen olje etter eget valg
  • muligens 1 teskje vaselin
  • Livets farge som ønsket

Det er best å beholde din DIY leppe i et glass

glassbeholder full av leppeskrubber diy idé

Det er så enkelt:

Ha sukker og honning i en liten bolle og bland de to ingrediensene kraftig sammen. Tilsett deretter oljen gradvis og rør videre til en jevn masse dannes. Da trenger du bare å legge til litt matfarging og overføre den ferdige leppeskallet til en liten beholder med lokk. Du kan deretter holde det lenger i kjøleskapet og bruke det på leppene to ganger i uken.

En veldig forfriskende idé for sommeren: Tilsett to dråper peppermynte eller lavendelolje til den selvlagde leppeskallet og nyt den fortryllende effekten. Mint har en kjølende effekt, lavendel beroliger og tar deg med inn i det pittoreske landskapet i Provence. Andre dufter som druer, vanilje, kanel og kardemomme er derimot mye bedre egnet for de kaldere årstidene og sørger for mer ettertanke og godt humør.

Forresten, en så flott DIY leppeskall er også egnet som en smart gaveide til Valentinsdag eller jul. Hvis du ønsker det, kan du ikke bare pynte peeling med matfargestoffer, men også gjøre det hele enda mer magisk med en klype spiselig glitterstøv.

Farg leppeskallet i ønsket farge

lag din egen leppeskrubbe sukker honning olivenolje

lag dine egne oppskrifter for leppeskall

Og her kommer den andre oppskriften:

Ingrediensene:

  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss honning
  • 1 ss kokosolje

Og slik er det gjort:

Kokosolje er vanligvis litt hard, så du bør varme den opp litt først. Når oljen allerede er rennende, bland den med brunt sukker og honning. I utgangspunktet er det alt! Leppeskrubben din er nå klar til bruk, og du kan bruke den til å massere leppene dine. La den sitte på den i noen minutter og vask deretter av med lunkent vann. Spesielt tørre lepper vil sette pris på effekten av kokosolje, fordi det gir dem ekstra verdifull fuktighet.

Bare prøv disse to leppeskallingsoppskriftene og fortryll alle med dine fine, forførende lepper!

Det er veldig enkelt og fremfor alt veldig sunt og billig!

Delikate, røde lepper – ren femininitet!

leppeskallende ideer for å gjøre deg selv til vakre kvinnelige lepper

… og to andre gode oppskriftsideer for din DIY leppeskall fra Littelmissmama.com

leppeskrubbeoppskrifter honningkaffe leppeskrubbe

diy lip scrub oppskrift honning sukker olje

ingredienser til diy lip scrub sukker honning sirup kanel

Sitron lime leppeskrubbe oppskrift

DIY leppeskrubbe idé kokosolje honning sukker

grapefrukt sukker honning olje leppeskrubbe

leppeskrubbe diy sukker honningkalk

leppeskrubbe ideer diy med rosmarin

rosa rød leppeskrubbe lag ideer selv

vanilje peppermynte leppeskrubbe oppskriftside