Romdufter er en usynlig, men spesielt avgjørende del av livsmiljøet vårt. Fordi de er i stand til å skape en hyggelig feel-good-atmosfære og et muntert humør på få sekunder. Avhengig av rommet og personlige preferanser, kan du velge bestemte aromaer og dra fordel av den optimale effekten. Et bredt spekter av romdufter kan allerede finnes på markedet i de mest varierte former – diffusorer, duftlys, pinner, lamper, poser, etc. Dessverre er de fleste av dem beriket med kjemiske tilsetningsstoffer og kunstige dufter og i noen tilfeller selv øyne og irritere slimhinnen. Hvis du vil kjøpe noen, bør du ta hensyn til den beste organiske kvaliteten, med 100 prosent naturlige eteriske oljer. Det ville være enda bedre hvis du lager din egen romduft. Det er veldig raskt og enkelt. I dag vil vi vise deg nøyaktig hvordan du bruker naturlige duftende voks -tabletter som et eksempel.

Gjør ønsket romduft selv med duftende voks

runde voksposer gjør rom dufter selv sommer

Hva er duftende vokstabletter eller voksposer?

Duftende vokstabletter kalles fremdeles voksposer. Begrepet kommer fra engelsk og betyr noe som små duftende blokker av duftende voks. Disse minner om duftlys, men uten veken. Produksjonen er like lik, og du kan virkelig la kreativiteten gå fri.

Enten soyavoks eller bivoks brukes som base. Eventuelle eteriske oljer tilsettes, og det hele blir deretter beriket med tørkede blomster, krydder eller urter. Duftene i det lille rommet fremmer ikke bare et bedre humør gjennom luktoppfatningen, men også en hyggelig avslapning, avhengig av den essensielle oljen som brukes.

I tillegg ser duftende vokstabletter veldig diskrete og stilige ut. De kan henges opp hvor som helst og er et ikke-påtrengende dekorativt tilbehør i ditt eget hjem. Når de henger på vinduet, lukter disse enda mer intens når solen varmer dem litt. Men selv i garderoben eller på badet kutter de store brikkene en fin figur og utstråler sin himmelske aroma.

Dekorer duftene dine med favorittingrediensene

gjør duften til deg selv luftfriskende lavendel appelsiner

Avhengig av form og aroma, er DIY -romduftene av voks ikke bare egnet for eget bruk, men også som små gaver eller som originale bryllupsgaver. Du kan finpusse disse med bånd laget av silke eller fløyel og gi dem bort i fine emballasjer. Også til Valentinsdag kan du lage en duft av rommet selv som en aromatisk overraskelse og forme det i form av et hjerte. Tørkede rosenblader er en ekte klassiker.

Selvfølgelig kan du også velge en rektangulær eller annen silikonform

få rom duft selv rosenblad rose olje

Lag dufter av rommet selv med duftende voks: grunnleggende instruksjoner

gjør rom duft selv soyavoks tørkede blomster

Følgende er nødvendig for dette:

 • naturlig soyavoks i flak
 • helt naturlig eterisk olje
 • tørkede blomster og urter
 • Hjerteform i silikon
 • Jute, snor
 • Kasserolle
 • tom blikkboks eller murkrukke
 • Rør pinner
 • Tinn- eller trebord og bakepapir
 • en lang tynn metallspiker

Vær forsiktig ved oppvarming og når du tar tak i blikkboksen

Instruksjoner for å lage romdufter selv

Det er så enkelt:

 • Fyll den tomme tinnboksen til randen med soyavoksflak. Ha litt vann i en kjele, legg tinnboksen i den og la voksen smelte over svak varme (på et vannbad).
 • Etter at flakene har smeltet, tilsett mer og la dem smelte igjen til den flytende voksen nesten når kanten av boksen.
 • Slå av komfyrtoppen. Ta tinnboksen ut av vannbadet og legg den på brettet. Tilsett ca 20 dråper av den essensielle oljen i voksen og rør kraftig igjen. Avhengig av intensiteten av duften, kan du bruke flere eller færre dråper. Det er viktig å vite at duften av voksen vil lukte litt mildere når den har stivnet igjen.
 • På samme måte legger du silikonformene på brettet og fyller med voks til en høyde på ca 1 cm. Legg blomster og urter i den og vent et øyeblikk til voksen stivner litt.

Pinsel hjelper for mer presisjon

luftfriskeren rom duft lage blomster urter selv

 • Fyll inn litt mer voks til randen og tilsett blomstene igjen hvis du ønsker det. Vent nå en stund og fjern forsiktig de duftende vokstablettene fra silikonformen.
 • Varm spissen av metallspiken litt med en lighter og bruk den til å bore hull i det øvre området av hjerteluftende vokstabletter.
 • Tre gjennom ledningen eller juten, og du er ferdig!

Lag dine egne romdufter med duftende voks!

lag hjerteformet rom duft selv soyavoks

De duftende vokstablettene ser også flotte ut i en firkantet, rund eller oval form. Bare eksperimenter med det og tryll frem fantastiske romdufter. Avhengig av humør og årstid kan du også bruke forskjellige dufter. En lavendel, for eksempel, virker veldig beroligende og hjelper deg med å sovne lettere. Mynt og røkelse vil gjøre deg mer våken og klar. Sitrusfrukter skaper en frisk atmosfære i rommet og en patchouli -aroma gir mer vitalitet og bringer vårfeber med seg.

Ha det gøy med kopiering og mye eksperimentering!

Duftvoks har mange fordeler for inneklimaet

gjør duft til rommet selv voksposer

Lavendel kan kombineres perfekt med sitronskall og morgenfruer

DIY sojawax -poser gjør rom duft selv

Noen få roseblader legger til at det er noe

lag duft av sitronerom selv

Tørkede sitrusskiver ser også flotte ut i duftende voks

DIY voksposer lager romdufter selv

Det er ganske enkelt ingen grenser for din kreative fantasi

DIY voksposer romduft gjør dine egne tjenester

Lag romdufter selv med tørre blomster

gjør rom duft deg selv roser soyavoks voksposer

gjør små gjestefavoritter romduft selv

lag blomsterrom dufter selv

Lag dine egne rom duftende gjestenes favoritter   lag duft til lille Valentinsdag -gaver selv  Gjør rom dufter selv luftfriskere ideer  Lag duft av rommet selv, tinker med festgoder

Lag dufter til rommet selv, lag gaveideer, lag tjenester

lag romdufter selv krydder blomster gjestegoder

lag romdufter selv krydder luftfriskere

gjør rom duft selv soyavoks luftfriskere   Lag romdufter selv voksposer luftfriskere   gjør vakre gjestefavoritter romduft selv

lag valentinsdagens gaverom duft selv