Hjelp deg selv fra naturens apotek og etterlign fuglene. Hvert år på sensommeren før deres lange flytur sørover, hakker en rekke trekkfugler i de små svarte bærene på hyllebærbuskene. Langdistanseflygebladene har absolutt en god grunn til dette, som de forfølger veldig intuitivt. Over tid har folk også lært å sette pris på de gunstige effektene av hyllebær på helsen. Fordi hyllebær er fulle av vitamin C og kalium, i tillegg til andre viktige vitaminer, mineraler og sekundære plantestoffer. Dette gjør dem til virkelige immunforsterkere, som er så velkomne for oss alle, spesielt om vinteren, ved å styrke immunsystemet og bedre beskytte oss mot virus og bakterier. Fordi hyllebærene egentlig ikke er spiselige for oss mennesker i rå tilstand, kan du lage en deilig hyllebærjuice selv.

Lag en sunn hyllebærjuice selv av de friske hyllebærbærene

Lag hyllebærjuice selv med kanel

Den enkleste oppskriften på hyllebærjuice

For en sunn og velsmakende hyllebærjuice eller sirup trenger du selvfølgelig, fremfor alt friske bær. Det er best å velge dem selv og sørge for at de ikke er på trafikkerte veier eller andre forurensede steder. Hvis det er mulig, kan du dra ut i landet for å finne virkelig rene bær.

Hyllebærbuskene skal være virkelig modne, dvs. H. nesten alle bær bør allerede ha sin mørk lilla farge. Vær forsiktig når du plukker, fordi fargen ikke lenger går tom for klærne. Du kan til og med ta på deg engangshansker slik at hendene ikke blir lilla etterpå. Du trenger en bøtte, en gammel jutepose eller kurv og skarpe sekatører for enkelt å skille bæren fra stilkene.

Hyllebær er vanligvis moden fra midten av august til begynnelsen av september

Gjør hyllebærjuice selv sunn

Og nå til selve oppskriften.

Du trenger følgende ingredienser:

  • 2 kg hyllebær
  • 1 liter vann
  • 500 g sukker
  • Juice av en sitron

Hvis du har samlet for mange bær, kan du også la noen av dem tørke

Lag hyllebærjuice selv med tørkede bær

Og dette er hvordan hyllebærjuice er laget:

Fjern bærene fra kjeglene med en gaffel og vask dem godt. Ha i en kjele med vannet og la det småkoke på svak varme i ca 15 minutter. Sil den deretter godt gjennom med en kjøkkensikt, kanskje også ha i et kjøkkenhåndkle på forhånd. Hell deretter saften tilbake i kjelen, tilsett sukker og sitron og kok i ytterligere 10 minutter. Mens hyllebærsaften fortsatt er varm, helles den i godt vaske og tørkede glassflasker med en trakt og dekkes godt til. fullstendig!

# Rengjør hyllebærene

Lag hyllebærjuice selv sambucus nigra

# Sikt forsiktig etter tilberedning

Å lage hyllebærjuice selv er veldig enkelt

# Etter den andre byllen, overfør til glassflasker

Hyllebærjuice gjør sirupen sunn

Og nyt!

Lag hyllebærjuice selv

Når du tilbereder hyllebærjuice, er det også mulig å utelate sukkeret. Du kan deretter bruke saften på en enda mer allsidig måte senere. I utgangspunktet er den egnet for kalde og varme drikker som fruktspritzer, te eller iste, samt for mange desserter som kaker, is eller puddinger. Du kan også foredle hyllebærsaften med forskjellige krydder og urter som lavendel, kanel eller stjerneanis og ingefær. Ifølge folkemedisin vil det være tilrådelig å konsumere ca 3 ss hyllebærjuice om dagen om vinteren. Så du kan bedre beskytte deg mot forkjølelse.

Ha det gøy å lage hyllebærjuice selv og vær sunn!

En kul erstatning for gløgg om vinteren

Lag hyllebærjuice selv mot forkjølelse

Forbedre det med ditt valg av krydder

Lag hyllebærjuice selv lavendelblomster

Lag hyllebærjuice selv

Hyllebær passer også godt til brunsjkaken

Lag kyllingjuice selv

En hyllebær -limonade ville heller ikke vært en dårlig idé

Lag hyllebærjuice til frokost

Finn dine ferske hyllebær …

Gjør hyllebærjuice selv til en sunn oppskrift

… og dra nytte av naturens kraft!

Lag hyllebærjuice selv ferske bær