føre en sunn livsstil noen nyttige tips

“Dårlige” vaner som noen ganger viser seg å være gode for et sunt liv

Det er så mange ting vi kan unngå i et sunt liv. Vi synes ofte eksperttipsene er irriterende, men stiller samtidig aldri spørsmålstegn ved deres sannhet. I dagens artikkel vil vi vise deg den andre siden av noen “dårlige” vaner.

  Fordi noen ganger kan du virkelig hjelpe oss.

Led en sunn livsstil?

sunn livsstil tips sunn mat og livsstil

Ha det gøy i livet?

sunn livsstil ha det gøy i livet å spille sport å spise sunt

Kaffe før søvn

Femten minutters søvn kan noen ganger bringe oss tilbake på jobb. Ofte må vi ta noen minutter av det, og da er vi superpass. Ta en kopp kaffe rett før søvn. Uansett, koffein begynner å virke etter omtrent 20 minutter. Du våkner i form og varsel.

Å drikke kaffe er et sunt ritual? 

sunn livsstil, kaffe er virkelig sunt og når

For noen mennesker sies det at kaffe skal tjene som et fantastisk søvnhjelpemiddel rett før søvn om kvelden. Grunnen til dette er at den renser hjernen for adenosinmolekyler. Disse fremmer søvn og undertrykker besluttsomhet.

Så kaffe kan føre oss til et sunnere liv i sunne proporsjoner og når det brukes riktig.

Ikke puss tennene umiddelbart etter å ha spist

Føler du deg skyldig hvis du ikke har en tannbørste etter at du har spist? Sannheten er at ved å pusse tennene, spesielt etter å ha spist sure matvarer, øker du den skadelige effekten på tannemaljen.

Puss tennene minst en halv time etter å ha spist og ikke tidligere.

Når bør du pusse tennene??

sunn livsstil, men ikke puss tennene rett etter å ha spist

Få lett vekt? Men bare musklene dine blir fastere, ellers vil du ikke ha noe ekstra fett, ikke sant?

Å gå opp i vekt er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Det kan være et tegn på et veldig sunt liv. Det er sant når vekten kommer fra muskelmasse. En kvinne som veier 70 kilo og som regelmessig trener styrke kan lett komme i klærne til en kvinne som er 10 kilo lettere og som ikke driver med sport.

For å få god effekt må fettet i kosten reduseres

Sunn livsstil tipser hvordan du lever sunt

Spis mer for å gå ned i vekt!

Å gå ned i vekt og et sunt liv går sjelden hånd i hånd med et lett, ofte kjøttfritt kosthold. Den lille mengden karbohydrater senker blodsukkeret. Dette fører til en følelse av sult. Velg proteiner. De er rikere på kalorier og mer fete. Det vil fylle deg raskt og spise mindre mengder i løpet av dagen.

Matpyramide: Et variert kosthold er av stor betydning

sunn livsstil variert og sunt kosthold

Føler du deg mett og tung? Drikk mer vann.

Vannet gjør bare det oppblåste mageproblemet verre. Mange tror det. Tror du det også? Dette er ikke nødvendigvis sannheten. Dietten, som er rik på bladfibre, krever mye vann.

Vennligst drikk mer vann!

sunn livsstil drikke mer vann sunt kosthold

Følelsen av tyngde og fylde kommer ofte fra mangel på vann. De fleste bladfibrene oppløses i vann. På grunn av dette er begge produktene kombinert en veldig effektiv måte å leve et sunnere liv på.

Glem de antibakterielle såper!

Har vi forlatt deg målløs nå? Det er ingen solide bevis på at antibakterielle såper er mer effektive enn andre. Det er bare sikkert at de øker nivåene av noen hormoner og dermed arbeider mot et sunt liv på sikt.

Antibakterielle såper er ikke akkurat sunne!

sunn livsstil hvor sunn er den antibakterielle såpen

Se på kroppen din. Alle tips for et sunt liv gjelder i ulik grad individet. Selvfølgelig, hvis du for eksempel har høyt blodtrykk, må du ikke drikke kaffe før du sover.

Fremfor alt vil vi oppmuntre deg til å eksperimentere. Variasjon er nøkkelen til et sunnere liv

sunn livsstil sunt å spise frukt og grønnsaker meny planlegge sunt