Spesielt når sommeren allerede er her, men også generelt, lengter vi veldig ofte etter en forfriskning av hårfargen vår. Takket være de utallige hårfargeproduktene er dette ikke lenger et visuelt problem. Dessverre er de fleste produktene fulle av kjemiske midler, og de skader ofte håret vårt ved å tørke det ut og gjøre det sprøtt. Du lurer sikkert på hva du kan gjøre med det? Et mye sunnere alternativ ville være enkle hjemmemedisiner som du kan bruke til å lette håret ditt naturlig.

Å gjøre håret lettere naturlig er enkelt og sunt

Lys håret naturlig med kamille

Her gir vi deg ti gode eksempler på slike hjemmemedisiner som vil friske opp håret ditt vakkert og gi det en merkbart lysere farge. Du bør imidlertid godta at det ikke er noen kjemi involvert, og at effekten derfor er mye svakere og langsommere. Så ikke forvent noen skjønnhetsmirakler og vær tålmodig.

Gjenta applikasjonene flere ganger og med jevne mellomrom slik at resultatene blir mer varige.

# 1 kamille te

kamille te lysner håret naturlig

Forbered et sterkt brygg med enten 7 teposer eller en håndfull kamilleblomster. La det avkjøles og sil det deretter. Skyll deretter håret med sjampoen etter vask og la det tørke i solen hvis det er mulig. Etter noen få bruksområder vil du skinne i en behagelig, delikat blond farge. Kamille har også en uttalt antiinflammatorisk effekt og gir næring til hodebunnen din samtidig.

# 2 eplecidereddik

Eplecidereddik for naturlig lysende hår

Eddik er surt, men har en alkalisk effekt, og i denne sammenhengen kan du også bruke det til å bleke eller lette håret. For å gjøre dette, bland like deler av eplecidereddik og varmt vann og fordel væsken på det allerede fuktede håret. La det virke i omtrent 30 minutter og vask av håret som vanlig.

# 3 sitroner

Lys håret naturlig med sitron

Du kan bruke ferskpresset og forsiktig siktet sitronsaft på samme måte som eplecidereddik. Den eneste forskjellen er i blandingsforholdet. Det er best å tilsette ca 5 ss sitronsaft til 500 ml vann. En ekstra fordel – den friske lukten av eksotiske frukter.

# 4 kjære

lysere håret naturlig med honning

Den sunne allrounderen hjelper deg også med å lette håret naturlig. Bland omtrent 1/2 kopp flytende honning med en kopp eplecidereddik og 1 spiseskje kokosolje, eller alternativt med hårbalsamen din, og påfør blandingen på håret ditt ved å gå forsiktig gjennom med fingrene flere ganger. Pakk deretter håret med folie og en klut og la det stå over natten, hvis det er mulig. Vask deretter håret med sjampo og balsam. Gjør denne prosedyren omtrent en gang i uken for best resultat.

# 5 kanel

naturlig lysne håret med kanel

Det populære krydderet er ikke bare velduftende og sunt, men også et ekte talent på skjønnhetsområdet, spesielt når det gjelder hår. Spesielt mørkhårede kvinner kan virkelig ha nytte av dette, fordi kanel fremkaller en lys rødaktig nyanse på trådene. Bland ca 1 ts malt kanel med hårbalsamen din og massér blandingen inn i håret ditt. La den stå på i 3-4 timer eller over natten og vask den grundig.

# 6 natron

Lys håret naturlig med brus

Natron er veldig nyttig, ikke bare når du vil gjøre håret ditt naturligere, men også når du har en uønsket gul eller rød farge. Dette hjemmemedisinen fungerer spesielt godt på mørkere hår. Bland 2 ts bakepulver med 200 ml lunkent vann og påfør det hele på håret ditt. Masser forsiktig inn og la virke i ca 10-15 minutter. Skyll grundig og bruk deretter et fuktighetsgivende hårpleieprodukt fordi natron er et naturlig blekemiddel som kan tørke ut håret litt.

# 7 olivenolje

olivenolje og honning for naturlig lysende hår

Blekning eller lysning av håret med olivenolje er veldig skånsom fordi det også har en verdifull nærende effekt på håroverflaten og hodebunnen. Bland like deler olivenolje og flytende honning og påfør blandingen på håret ditt. Det er best å sitte i solen og bli der i omtrent 30-40 minutter. Skyll deretter av og vask håret med sjampo og balsam som vanlig.

# 8 rabarbra

Lys håret naturlig med rabarbra

Skaff rabarberrotpulver fra apoteket og bland det med litt sitronsaft og olivenolje. Smør deretter den oppnådde velling godt på håret ditt og la det virke i omtrent 40 minutter. Skyll deretter grundig. Etter noen få bruksområder vil du merke den fine forskjellen.

# 9 henna

Lys håret naturlig med henna

Ta litt lysere henna pulver og tilsett 3 ss av det til 1/2 kopp varmt vann. Rør og la det sitte over natten for å la fargen utvikle seg bedre. Påfør dagen etterpå henna-blandingen i håret og la det virke i ca 2-3 timer. Vask av med sjampo som vanlig. Ikke utfør denne prosedyren mer enn 1-2 ganger i måneden.

# 10 salt

salt og sol lyser håret naturlig

Du har sikkert lagt merke til mange ganger at håret ditt er mye lysere etter hver strandferie. Dette er på grunn av kombinasjonen av salt og sollys. Lag derfor lignende forhold hjemme, og du vil lyse håret naturlig. For å gjøre dette, oppløs 1 ss salt i 1/2 kopp varmt vann og hell væsken i en sprayflaske. Spray deretter håret rikelig til det er helt gjennomvåt. Sitt i solen i 15 minutter og skyll deretter grundig av etterpå. Sørg for å bruke en god hårbalsam etterpå slik at håret ikke blir skadet av saltet.

Spesielle pleieroljer for håret anbefales alltid ved soling

naturlig lysere håret sjøferie

Sørg for optimal fuktighet for håret ditt!

Lys håret naturlig med hjemmemedisiner

Og prøv å ikke bruke dem for mye!

Lys håret naturlig med kanel