For tusenvis av år siden brukte folk de gunstige effektene av et stort utvalg av medisinske urter, helbredende eliksirer og viktige mineraler som naturen gir. Delvis rent plantebasert, høstet fra stein og jord, eller fra frukt og trær, ble det laget forskjellige essenser fra dem med de enkleste hjelpemidlene for å hjelpe som en salvelse for helbredelse av skader, eller for å kunne gjøre noe godt for kroppen. Å høste frukt var en av de enkleste måtene å få deilig og sunn mat. Fremstilling av eliksirer og essenser fra planteekstrakter og til slutt å kunne bruke dem ble ikke bare praktisert av medisinmenn. Kvinner gjorde kunnskapen om den helbredende kraften til forskjellige blandinger til sin egen og hjalp mange mennesker med å målrette ulike sykdommer og symptomer på sykdom med målrettet bruk.

Mange mennesker brukte særlig honningens helbredende kraft. Den gunstige effekten på den menneskelige organismen er fremdeles bevist i dag. Enten som et kosttilskudd, for balsamering i det gamle Egypt, for søtning av mat eller som en helbredende salve for sårinfeksjoner og mye mer. I forbindelse med disse positive egenskapene regnes Manuka -honning fremdeles som honningens konge i dag.

manuka honning sunn matmiddel bie

Honningens historie i antikken

Den helbredende kraften til honning er unik, og effekten har vært kjent i tusenvis av år. De gamle egypterne, som på den tiden var mye mer kultiverte og progressive enn alle andre kjente folk, brukte ikke bare honning til å balsamere deres avdøde, ettersom honning var ideelt for dette takket være konserveringsegenskapene.

De søtet maten med den dyrebare eliksiren som hardtarbeidende bier samlet daglig til avl og oppdrett i bikuben. Men det som er enda mer interessant er at egypterne allerede i gammel tid visste hvordan helbredende virkninger av honning er på sårinfeksjoner og andre sykdommer. Du kan finne ut mer interessante fakta om den spesielt høye Manuka-honningen og dens gunstige effekter her.

Bevis for bruk av honning i sykdommer ble levert av en 3600 gammel papyrus, den såkalte “Papyrus Ebers”, med en liste over utallige sykdommer og deres medisinske behandlingsmetoder, som Georg Ebers anskaffet seg i Theben i 1872 og dro med Leipzig Universitetsbibliotek. Det spesielle med denne papyrusen er at 500 forskjellige oppskrifter med honning for tinkturer og salver er oppført. Bevis på at honning allerede ble brukt som et slags hemmelig våpen fra naturen mot en rekke sykdommer. Honningens søthet ble ikke bare brukt som en liten delikatesse som et kosttilskudd, men snarere den ekstraordinære helbredende kraften, som den gang var av stor betydning, spesielt for sårheling og smertelindring..

manuka honning sunn frokost te ristet brød

Manuka honning er kongen av honning

Selv i dag, eller rettere sagt, spesielt i dag, setter folk pris på de positive egenskapene til urter, eliksirer og planter fra naturen og reflekterer over deres helbredende egenskaper. Kjemikalieklubber, som brukes altfor raskt for selv de minste sykdommer og plager, fører til for mange bivirkninger og også dannelse av farlige motstander hvis de brukes for ofte. Det er nettopp derfor naturlige kosttilskudd som honning blir mer og mer populære. Kongen av de verdifulle honningene er helt klart Manuka -honningen. Takket være den fantastiske essensen og konsentrasjonen av utallige aktive ingredienser, er det spesielt populært å fremme et bredt spekter av sårhelingsprosesser. Og også her viser urfolket og stammene oss hvordan. Manuka -honningen høstes utelukkende på New Zealand. De innfødte i øynasjonen i det sørlige Stillehavet har brukt det i svært lang tid. Og at denne spesielle honningen, takket være ingrediensene, har en antiseptisk og antioksidant effekt, noe som fører til raskere sårheling, er vitenskapelig bevist. Det er nå nok Studier av Manuka honning, som du kan finne ut mer om på internett i fred og ro.

manuka honning sunn drikke te sitron kanel

Bruksområdene til Manuka -honning er svært forskjellige

Takket være den høye konsentrasjonen av metylgloxal, hjelper Manuka honning mot bakterier og soppsykdommer. Men det har også en beroligende effekt på virussykdommer. Det har en gunstig og helbredende effekt på sykdommer i mage -tarmkanalen. Behandling med Manuka -honning viste ekstremt positive resultater, spesielt for infeksjoner i munn og svelg. Konsentrasjonen av den aktive ingrediensen methylgloxal er mye høyere i Manuka -honning enn i andre typer honning. Dette er det som gjør det spesielt effektivt for infeksjoner o.l.Suksessen med behandlingen for eksempel med diabetisk fotsyndrom er ekstremt positiv. Sårhelingsprosessen ble akselerert og den påfølgende arrdannelsen var begrenset. Denne honningen regnes også som et alternativt middel for infeksjoner under eller etter cellegift. Manuka honning har også en beroligende effekt på brannskader og blir stadig mer akseptert og brukt som en alternativ behandlingsform. Selv store og kjente klinikker bruker kraften til dette naturlige produktet til behandling av en rekke sykdommer og symptomer og rapporterer om ekstraordinære suksesser.

Bonn University Clinic, for eksempel, bruker Manuka -honning til å helbrede sår på barneavdelingene. På mange sykehus fører antibiotikabehandlinger som gjentatte ganger var nødvendige til at visse bakterier muterer, endrer seg og blir resistente mot antibiotika. Et mareritt for hver klinikk og spesielt for hver pasient. Universitetsklinikken i Bonn erkjente dette og bekjemper nå blant annet nettopp denne negative kjedereaksjonen med en helt naturlig klubb: Manuka -honning. Australske forskere fant at ingrediensen methylglyoxal ikke bare er høy, men også kan drepe de fryktede sykehuskimene, MRSA -bakteriene.

manuka honning sunn frokost frukt bjørnebær jordbær blåbær

Dette er det viktige når du kjøper honning:

MGO -innholdet i honningen, dvs. metylglyoksalinnholdet, må være tydelig leselig og gjenkjennelig på glasset. Jo høyere denne verdien er, desto mer effektiv blir honningen. En god Manuka -honning bør ha et MGO -innhold på minst 400. Honningens opprinnelse må også være tydelig identifiserbar, og den er utelukkende laget av blomsternektar fra Sørhavsmyrten. Bortsett fra at honningen er veldig søt når den spises for mye, har den ingen bivirkninger. Tvert imot. Hvis du tar en liten teskje honning hver dag, lar den oppløses kortvarig i munnen, nyter den ekstraordinære smaken og svelger den, ikke bare får munnen og halsen antibakterielle midler, men også hele fordøyelseskanalen, fra spiserøret til mot tarmen, nyt den fordelaktige og helbredende gleden av denne ekstraordinære honningen.

manuka honning sunn spa velvære massasje