Linser er sunne for en rekke kroppsprosesser og organer. De forbedrer fordøyelsen, styrker hjertet, fremmer kontroll over utviklingen av diabetes og fedme. Linser er ekstremt sunne for gravide og eldre. De fungerer som profylakse mot åreforkalkning og holder nervesystemet intakt. Supergode og originale retter kan tilberedes med linser. Men vet du nøyaktig hvordan du skal lage linser? Det er forskjellige typer og følgelig forskjellige detaljer. De er også egnet for forskjellige oppskrifter. Finn ut mer om dette og andre spennende fakta om linser fra den følgende artikkelen.

Brune linser inneholder en stor mengde verdifulle vitaminer og fiber

Brown Lentil Ideas Cooking Linser

Forberedelse til matlaging og oppskriftsideer

Vi kunne lage linser relativt enkelt, uansett type. Rengjøringen av disse byr på en viss vanskelighet. Noen ganger er det steiner og annet skitt mellom linsekornene. I mellomtiden rengjøres imidlertid linsene før de pakkes.

Når du lager mat, bør du alltid holde deg til proporsjonen 1: 2, så du trenger for eksempel to kopper vann for å koke en kopp linser. Forskjellene er stort sett i steketiden. I tillegg kan noen varianter overkokes og andre – ikke i det hele tatt. Det gjør dem egnet for forskjellige oppskrifter i forskjellige grader.

Beluga -linser er ideelle for fine dining

Å lage deilige salatlinser

Oppskriftsideer

Før vi begynner med matlagingstipsene, vil vi gi deg en oversikt over de vanlige linseroppskriftsideene. Tradisjonelt kjenner vi alle linsesuppene. Avhengig av krydderblandingen og matlagingstypen, kan disse til slutt smake veldig annerledes. Varme salater er ganske betimelige. Du kan også bruke linser til å lage vegetariske og veganske kjøttboller. For å gjøre dette kan du kombinere dem med ris, poteter og mange grønnsaker og krydder.

Vegetarianere kan kombinere linser med andre proteinkilder for å erstatte kjøttet

Matlaging av linser sunne linser

Stek brune linser

Brune linser er uten tvil den vanligste. De kommer fra Egypt og er blant de eldste kjente variantene. Brune linser tilberedes ganske enkelt, noe som til tider kan være en ulempe. De kunne imidlertid koke fort over. For å unngå dette, tilsett litt olje i vannet og kok i ikke mer enn 20 minutter.

Linsepastaer med karri – en Asia -inspirert rett

Linser koker karri -ideer

Matlaging av røde linser

Røde linser har faktisk brun hud, men huden fjernes før den pakkes. De passer for folk som unngår noe vanskelig å fordøye. Imidlertid befinner en stor del av ballasten og andre verdifulle stoffer seg i huden på linsene, og noen av dem går da tapt. Dette gjelder også de andre typene skrellede linser. Likevel er andelen verdifulle mineraler, vitaminer og andre stoffer svært høy.

Veganske kjøttboller med linser er en veldig velsmakende og original rett

lag flotte deilige kjøttboller linser

Skallede linser tar mindre tid å tilberede enn de andre variantene. For eksempel vil maksimalt ti minutter være nok hvis du vil tilberede en suppe. For at slike linser ikke skal gå i oppløsning i en suppe, tilsett litt olje i dette tilfellet også. Når de er kokt, er de ideelle for vegetariske paier, puré og fløtesupper. Denne sorten er spesielt populær i Russland, India og Tyrkia. I arabisk mat kombineres røde linser med ris og i nordeuropeisk mat – med sopp.

I noen land serveres linseretter til frokost Linser koker en deilig idé til supper

Svarte linser

På grunn av fargen kalles svarte linser også “beluga”. De inneholder flere antioksidanter enn noen annen type linser. Det er derfor de har bildet av supermat blant helsebevisste mennesker. Brune linser tar mye lengre tilberedningstid enn andre varianter – rundt tre kvarter. Etter 30 minutter bør du sjekke om de allerede er gjennomvåt. Da kan du eventuelt stille kokeplaten til en lavere temperatur de siste 15 minuttene. Beluga -linser er perfekte til salater! Blant annet kan du tilby dem til dine gjester på arrangementer. Så du har noe originalt, Elegant og sunt på bordet.

I Spania og andre land blir ferske ingredienser som løk ofte tilsatt supper

Linser koker russiske enkle oppskriftsideer

Matlaging av grønne linser

Grønne linser kommer opprinnelig fra fransk mat. De er preget av sin aroma og litt nøtteaktige smak. For tiden vokser de mest i Italia og Nord -Amerika. Disse linsene er gode til å lage supper og salater. De har en gjennomsnittlig tilberedningstid på rundt 30 minutter. Grønne linser kan ikke overkokes.

Linser er et vanlig tilbehør til fisk i mange land

Linser lager ideer om sideretter

Linser for mer variasjon på kjøkkenet

Visste du at folk har spist linser i over 9000 år? I tillegg til variantene som er oppført, er det også andre! Du kan bruke den til å lage supper og salater i alle slags farger, inkludert lilla. Linser kommer også i forskjellige størrelser, noe som gir mange kreative muligheter for den rent visuelle effekten av rettene. Det er også følgende fordel: nesten hvert land har sine egne oppskriftsideer med linser! Du kan hente inspirasjon og ideer fra det og forberede dem på en original måte. Prøv noen av disse, og kom også med dine egne originale oppskriftsideer med linser!

Nok en god vegansk pasta laget av linser

Linser koker deilige og sunne oppskriftsideer

Ris og linser er et mettende måltid som er fullt av sunne stoffer

Linser koker ris og linser - god smak

Røde linser er et godt valg for personer med sensitiv mage

Linser koker røde linser

En flott middelhavssalatblanding med brune linser 

Linser koker veldig velsmakende rett

De grønne linsene, som de svarte, er populære blant fans av god mat

Linser koker vegetariske oppskriftsideer

I nordlige land kombineres linser ofte med sopp

Russisk matlaging av linser

Du kan også finne på dine egne deilige ideer!

Kok tomatsalat med deilige linser