matlagingstips mann kvinne matlaging sammen smak

Tips om hvordan du kan lage mat raskt

Koker du ofte hjemme? Og hvis ikke, hva er årsaken? Synes du det er for komplisert å huske oppskriftene og tilberedningsmetodene til de forskjellige rettene? Faktisk virker mange av oppskriftene litt for forvirrende.

Matlagingstips – Matlaging skal være morsomt

matlagingstips matlaging med barn mor datter

Mange savner det faktum at det faktisk er noen hovedprinsipper som gjør matlaging som sådan grunnleggende enklere. Uansett hva det er, er det noen øyeblikk som dukker opp igjen og igjen når du lager mat. Når du kjenner disse grunnleggende trinnene, er enhver tilberedning av måltider relativt enkel. Hvis du virkelig vil lage deilig mat hjemme, bør du fortsette å lese dagens artikkel!

Vi prøver nyttig for deg i dag Matlagingstips slik at du raskt kan tilberede mer kompliserte retter hjemme og oppleve mer kulinarisk nytelse i hverdagen.

  1. Les oppskriften minst to ganger!

Mange leser oppskriftene altfor raskt. Du er bare utålmodig etter å vite bunnlinjen. Du kunne selvfølgelig ha gått glipp av noe – en ingrediens eller et viktig trinn i forberedelsen. Dette er dårlig. For i alle oppskrifter er det nettopp disse småtingene som teller. Noen ganger kan mangel på en liten detalj resultere i en ufullkommen smak. Det ville absolutt være en grunn for deg å være misfornøyd med dine egne kulinariske ferdigheter.

Tilberedningstips – Les oppskriften nøye og følg trinnene nøye 

matlagingstips kvinne som leser oppskrift kjøkken tilberedt

Les oppskriften fra nettbrettet

Matlagingstips matlagingskvinne som leser grønnsaker oppskrift

Her er et triks: tenk mentalt hvert øyeblikk av matlaging mens du leser oppskriften. Sørg for at du gjør dette andre gangen du leser det. Så du vet på en eller annen måte automatisk hva som bør følge: Du forestiller deg om du kan slå på kokeplaten først, eller om du heller vil vaske produktene.

“Mise en place”

“Mise en place” er et fransk uttrykk som brukes av mange restauratører rundt om i verden. Dette uttrykker alt som kan beskrives som vellykket matlaging på høyt nivå. “Mise en place” betyr at du har alle nødvendige forberedelser til maten klar – du har forberedt, kuttet, vasket og forvarmet alle ingrediensene. Du må også ha krydder og urter i nærheten. Nå ser alt mye lettere ut og vil definitivt fungere vellykket. Med andre ord – før du begynner å lage mat, bør alt se ut som det du ser på de kulinariske TV -programmene.

Bedre å forberede alle produktene på forhånd

koketips kutt grønnsaker som matcher kniv livsstil

Praktiske tilberedningstips for å gjøre matlagingen enklere og raskere

matlagingstips har alt forberedt på rask tilberedning

  1. Gjør det rent mens du lager mat

Motivasjonen for neste forsøk på matlaging går tapt hvis du har lagt alt i skitt etter det siste. Ikke la det skje. Så snart en bolle, panne eller kjele ikke lenger er nødvendig, bør den rengjøres. Du må uansett være tålmodig nå og da. Hvis du gjør dette, vil du få alt rent igjen på kort tid. Du kaster ikke bort tid på å vaske opp, og kan vie deg til matlaging og deretter servering. En moderne oppvaskmaskin ville også være nødvendig på kjøkkenet ditt. Hvis du ikke allerede har en, kan du skaffe deg en så snart som mulig.

  1. Skarpe kjøkkenkniver og et godt skjærebrett

Få så kvalitative kjøkkenkniver som mulig. Det er best å rådføre seg med noen som er veldig kunnskapsrike om emnet. Vanligvis trenger du en profesjonell skjærekniv som er omtrent 13 cm lang. Dette er kniven du kjenner fra de store kulinariske programmene. I tillegg må du ha en kniv til grønnsaker. Denne skal være rundt 10 cm lang. Da trenger du en kniv til brød og søtsaker.

Velg riktig kniv

matlagingstips kniv i forskjellige størrelser

Skjær grønnsaker med riktig kniv

matlagingstips produkter skjærebrett som tilbereder mat

Forbered krydderne

matlagingstips kutte produkter som forbereder livsstil

Har flere kniver som oppfyller forskjellige funksjoner

matlagingstips kjøkkeninnredning kjøkkenutstyr kniv

Du trenger bare en klyver når du skjærer store kjøttstykker. Skjærebrettet er ikke mindre viktig. Den skal være laget av tre av høy kvalitet og helst ha en rektangulær form.

Skjærebrett med en utradisjonell form

matlagingstips skjærebrett mat livsstil

Det er bedre å alltid bruke et skjærebrett når du skjærer grønnsakene

koketips bruker egnede kniver

Dessverre samler det seg mange bakterier på skjærebrettet. Av denne grunn er det veldig viktig å regelmessig bytte ut kjøkkenbordet. Vask den alltid grundig etter hver bruk. I prinsippet ville det også vært bedre om vi kuttet de forskjellige produktene på forskjellige kjøkkenbord.

  1. Sørg for sikkerhet rundt kokeplaten

Det er noen hovedregler som gjør matlagingen tryggere. For eksempel bør pannehåndtaket rettes mot veggen når du steker. Ellers kan du ved et uhell berøre den mens du passerer, og den varme pannen kan velte. Videre bør kokeplaten være praktisk i en viss høyde for deg, slik at du ikke ved et uhell brenner deg. Tallerkener og andre retter bør også plasseres på en slik måte at de ikke velter permanent.

Moderne og funksjonelt kjøkkenutstyr gjør matlagingen enklere

matlagingstips moderne kjøkkenutstyr hvit kjøkkenmøbler kokeplate

Vær oppmerksom nok mens du lager mat

koketips kokeplate vær oppmerksom på kjøkkenet

  1. Ikke gjør for mange ting samtidig

Du må kanskje ringe imellom mens du lager mat. Men du bør ikke gjøre mye samtidig. Handlinger som distraherer oppmerksomheten din fra matlaging eller krever høy konsentrasjon må unngås. I det minste i begynnelsen, mens du fortsatt øver på matlaging, er dette prinsippet du bør handle etter.

Å gjøre mer enn én ting på kjøkkenet samtidig er ikke alltid en god idé

matlagingstips kvinne som vasker opp telefon

Som jeg sa, kan du gjøre noe på kjøkkenet mens du lager mat – rydde opp i mellom eller lese gjennom noe lite. Etter at måltidet er ferdig, har du egentlig ikke så mye å gjøre, og du vil fortsatt ha nok tid til å gjøre resten av arbeidet.

  1. Hold deg til oppskriftene for første gang

Vårt tips til de som ikke har laget mat på lenge er dette: ikke eksperimentere så mye med oppskriftene! Du vil lære det grunnleggende om matlaging bedre på denne måten. Når du har dem på, har din neste måltidsforberedelse en mye større sjanse for suksess.

sammendrag

Så her er en liten oppsummering av hva vi trenger for å komme i gang på kjøkkenet. Hver gang du bestemmer deg for en ny oppskrift, les den to ganger. Imens visualiser du prosessen. Få de nødvendige produktene og forbered dem for tilberedningsprosessen. Følg trinnene som er beskrevet nøye, og prøv å holde alt i orden på kjøkkenet ditt mens du lager mat. Vær forsiktig med varme apparater og servise. Ikke forlat kjøkkenet på lenge.

Det er hyggeligere å lage mat med din favorittperson

Matlagingstips unge elskere tilbereder salat sunn mat

Kok flittig og smak på sluttresultatet

Matlagingstips kvinne matlaging kjøkken livsstil

Nyt matlagingsprosessen og sørg for at alt er gøy. I tillegg bør du ikke bli motløs av det ene eller det andre mislykkede forsøket.

Velg de riktige krydderne til retten

matlagingstips være en god kokk hardtarbeidende lidenskapelig matlaging

Matlaging med venner

matlagingstips kjærester som lager røde kjøkkenskap

Barna lærer å lage mat

matlagingstips barn lærer å lage mat livsstil

Sunn matlaging

Matlagingstips kvinne som lager skjærebrett